Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 24. Kinga, Kincső
Veszprém
23°C
2024. július 24. Kinga, Kincső
Veszprém
23°C

Jól halad a SzeretFilm Stúdió legújabb filmjének forgatása

2021. szeptember 4. 12:00 // Forrás: SzeretFilm Stúdió
A SzeretFilm Stúdió legújabb játékfilmjének, a #tüneményesutazás, amely közösségi finanszírozásban, helyi és országos szponzorációban valósul meg, tervezett 26 forgatási napjából 16 leforgott. A film több évszakos, főbb helyszínei a tél végi Balaton, illetve Budapest és Bécs. A forgatás a tervezett ütemben zajlik, mindeközben a producerek szorgalmasan dolgoznak a teljes finanszírozási háttér előteremtésén.

A film nem valósulhatna meg Somlai Dávid, Angyal Gergely és Ruzsinszki Ádám koproducerek részvétele nélkül – így a veszprémi Szeretfilm Stúdió együttműködő partnerei a projektben a budapesti Greenbox, Rollingpanda és Origo filmstúdiók. A film költségvetése az előbb felsorolt stúdiók befektetéseire és a támogatók támogatásaira épül. Főtámogatói a Magyar Művészeti Akadémia, a Vemévszer Kft., az Interword, a Danubius Hotels, a BAHART, további magánszemély mecénások, a Veszprémi Érsekség pedig a gyártó egyesület működését támogatta. A filmalkotás együttműködésben készül a VEB2023 programsorozattal.

A főbb szerepekben Trokán Anna, Orbán Levente, Cservák Zoltán, Trill Zsolt lesznek láthatók, a veszprémi színészek közül pedig Halas Adelaida, Pap Lívia, Egyed Brigitta és Máté P. Gábor vettek részt a forgatáson. A továbbiakban tervezzük Danis Lídia, Nagy Katica és más színészek és civilek szerepeltetését.

A #tüneményesutazás az emberi érintésről, illetve annak hiányáról szól. A disztópia egy olyan jelen világban játszódik, amikor egy ismeretlen vírus képtelenné teszi az embereket arra, hogy… Anya, apa, fiú. Rajtuk, egy magyar családon, egy magyar valóságon keresztül szembesülünk a problémával. Velük keressük és találjuk meg a megoldást ebben a rendkívüli roadmovieban. A történet jelene nem véletlenül télen játszódik. És nem véletlenül Európa legnagyobb tavánál. Ahol a táj jeges és hideg, és kék és fehér. És csak a visszaemlékezésekkor találjuk magunkat a meleg nyárban. Amikor még minden rendben lévőnek látszott.

Az eddigi forgatások érdekessége volt például a balatoni, víz alatti felvételek elkészítése, amelyben segítségünkre volt a BS-Fűzfő Vitorlás Klub. Forgattunk Bécsben, amivel kapcsolatban örömmel mondható, hogy a vírushelyzet okozta nehézségek ellenére a külföldi forgatás sikeres volt, a bécsi Filminstitute nagylelkű támogatásával tudott megvalósulni. A filmben szerepelnek egy táncelőadás jelenetei, amelyeket a budapesti Artus Stúdió színháztermében vettünk fel, Turós-Máté Kinga és Bakó Tamás táncművészek közreműködésével. 

„Nagyon baráti, családias hangulatban zajlik a forgatás, és ez legfőképpen a színészek és a civil szereplők áldozatos szerepvállalásának köszönhető. Lelkesen, önfeláldozóan vesznek részt a forgatáson, úgy érzem, minden bizalmuk benne a van a produkcióban, minekután magam is nagy felelősséggel tartozom a film megfelelő befejezéséért és utóéletéért. A finanszírozási helyzet nem reménytelen, de észrevehető, hogy a járvány befolyásolja a cégek, a potenciális támogatók közreműködését. Értek váratlan és kellemetlen meglepetések, ám ezekre is fel kell készülni. Többen vannak szerencsére olyanok, akik kiállnak a független, veszprémi, helyi filmalkotás mellett, vagy akiket épp a balatoni kötődés miatt sikerül megnyernünk természetbeni vagy anyagi támogatónak. Rajtunk most a sor, hogy egy sikeres filmet készítsünk” - mondta Buvári Tamás.

A film dialógusai részben improvizációban, illetve Solymosi Bálint József Attila- díjas író közreműködésével készülnek. Zeneszerzője Barabás Lőrinc zeneszerző, előadóművész lesz, akit a veszprémiek nemrég láthattak, hallhattak a Papírkutyában, a zeneszerző, zeneművész szinte minden népszerű országos fesztivál fellépője.

Amennyiben a filmkészítés a terv szerint halad, az utómunkákra a november-április időszakban kerülhet sor, amely után egy jövő  nyári premierben bíznak a producerek és az alkotói stáb.

vehir.hu
további cikkek
Indul a Kőfeszt – a nyugalom fesztiválja, a Pannon Egyetem támogatásával Indul a Kőfeszt – a nyugalom fesztiválja, a Pannon Egyetem támogatásával Immár a hatodik alkalommal rendezik meg a Kőfesztivált, július 31-től augusztus 4-ig. Összesen 120 programmal várják az érdeklődőket, 6 településen, és 12 helyszínen. tegnap 14:59 Egy kis kreativitással életre szóló élményt szerzett magának egy fiú a VeszprémFesten VeszprémFest Egy kis kreativitással életre szóló élményt szerzett magának egy fiú a VeszprémFesten Nem egyedi eset egy koncerten vagy sportmérkőzésen az, amikor a közönségből egy jól látható táblára felírt üzenet célba ér, így pedig valaki boldog tulajdonosa lehet egy meznek, kedvence dobverőjének és még sorolhatnánk az így új gazdára lelt relikviákat. Az idei VeszprémFesten a Milky Chance koncertjén viszont egy fiatalember egészen más üzenetet fogalmazott meg a tábláján, ami aztán célba is ért, örökre szóló élményt adva neki. 2024. július 22. 14:30 Ilyen jól még nem szólt az Africa Veszprémben VeszprémFest Ilyen jól még nem szólt az Africa Veszprémben De nem csak az Africa. A VeszprémFest szombati zárónapjára Kaliforniából érkezett a Toto, és bár a zenekar tagjai közül többen már a hatvanas éveiket tapossák, kétórás fellépésüket úgy tolták végig az eső miatt az arénába költöztetett koncerten, hogy esélyt sem adtak adnak annak a kritikának, hogy csupán egy kelet-európai haknira jöttek Veszprémbe. 2024. július 21. 14:34 Július 29-én kezdődik a veszprémi Auer Fesztivál Július 29-én kezdődik a veszprémi Auer Fesztivál A Mendelssohn Kamarazenekar tizedik alkalommal rendezi meg Veszprémben július 29. és augusztus 3. között az Auer Fesztivált a veszprémi születésű Auer Lipót hegedűművész és hegedűpedagógus emlékére. 2024. július 21. 11:51

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.