Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Jól halad a SzeretFilm Stúdió legújabb filmjének forgatása

2021. szeptember 4. 12:00 // Forrás: SzeretFilm Stúdió
A SzeretFilm Stúdió legújabb játékfilmjének, a #tüneményesutazás, amely közösségi finanszírozásban, helyi és országos szponzorációban valósul meg, tervezett 26 forgatási napjából 16 leforgott. A film több évszakos, főbb helyszínei a tél végi Balaton, illetve Budapest és Bécs. A forgatás a tervezett ütemben zajlik, mindeközben a producerek szorgalmasan dolgoznak a teljes finanszírozási háttér előteremtésén.

A film nem valósulhatna meg Somlai Dávid, Angyal Gergely és Ruzsinszki Ádám koproducerek részvétele nélkül – így a veszprémi Szeretfilm Stúdió együttműködő partnerei a projektben a budapesti Greenbox, Rollingpanda és Origo filmstúdiók. A film költségvetése az előbb felsorolt stúdiók befektetéseire és a támogatók támogatásaira épül. Főtámogatói a Magyar Művészeti Akadémia, a Vemévszer Kft., az Interword, a Danubius Hotels, a BAHART, további magánszemély mecénások, a Veszprémi Érsekség pedig a gyártó egyesület működését támogatta. A filmalkotás együttműködésben készül a VEB2023 programsorozattal.

A főbb szerepekben Trokán Anna, Orbán Levente, Cservák Zoltán, Trill Zsolt lesznek láthatók, a veszprémi színészek közül pedig Halas Adelaida, Pap Lívia, Egyed Brigitta és Máté P. Gábor vettek részt a forgatáson. A továbbiakban tervezzük Danis Lídia, Nagy Katica és más színészek és civilek szerepeltetését.

A #tüneményesutazás az emberi érintésről, illetve annak hiányáról szól. A disztópia egy olyan jelen világban játszódik, amikor egy ismeretlen vírus képtelenné teszi az embereket arra, hogy… Anya, apa, fiú. Rajtuk, egy magyar családon, egy magyar valóságon keresztül szembesülünk a problémával. Velük keressük és találjuk meg a megoldást ebben a rendkívüli roadmovieban. A történet jelene nem véletlenül télen játszódik. És nem véletlenül Európa legnagyobb tavánál. Ahol a táj jeges és hideg, és kék és fehér. És csak a visszaemlékezésekkor találjuk magunkat a meleg nyárban. Amikor még minden rendben lévőnek látszott.

Az eddigi forgatások érdekessége volt például a balatoni, víz alatti felvételek elkészítése, amelyben segítségünkre volt a BS-Fűzfő Vitorlás Klub. Forgattunk Bécsben, amivel kapcsolatban örömmel mondható, hogy a vírushelyzet okozta nehézségek ellenére a külföldi forgatás sikeres volt, a bécsi Filminstitute nagylelkű támogatásával tudott megvalósulni. A filmben szerepelnek egy táncelőadás jelenetei, amelyeket a budapesti Artus Stúdió színháztermében vettünk fel, Turós-Máté Kinga és Bakó Tamás táncművészek közreműködésével. 

„Nagyon baráti, családias hangulatban zajlik a forgatás, és ez legfőképpen a színészek és a civil szereplők áldozatos szerepvállalásának köszönhető. Lelkesen, önfeláldozóan vesznek részt a forgatáson, úgy érzem, minden bizalmuk benne a van a produkcióban, minekután magam is nagy felelősséggel tartozom a film megfelelő befejezéséért és utóéletéért. A finanszírozási helyzet nem reménytelen, de észrevehető, hogy a járvány befolyásolja a cégek, a potenciális támogatók közreműködését. Értek váratlan és kellemetlen meglepetések, ám ezekre is fel kell készülni. Többen vannak szerencsére olyanok, akik kiállnak a független, veszprémi, helyi filmalkotás mellett, vagy akiket épp a balatoni kötődés miatt sikerül megnyernünk természetbeni vagy anyagi támogatónak. Rajtunk most a sor, hogy egy sikeres filmet készítsünk” - mondta Buvári Tamás.

A film dialógusai részben improvizációban, illetve Solymosi Bálint József Attila- díjas író közreműködésével készülnek. Zeneszerzője Barabás Lőrinc zeneszerző, előadóművész lesz, akit a veszprémiek nemrég láthattak, hallhattak a Papírkutyában, a zeneszerző, zeneművész szinte minden népszerű országos fesztivál fellépője.

Amennyiben a filmkészítés a terv szerint halad, az utómunkákra a november-április időszakban kerülhet sor, amely után egy jövő  nyári premierben bíznak a producerek és az alkotói stáb.

vehir.hu
további cikkek
Víztükör és teagőz Víztükör és teagőz Nagyvári Csaba festményeiből nyílt kiállítás az Íródeákban pénteken. tegnap 14:01 Indul a jegyértékesítés a Gyárkert idei koncertjeire! Indul a jegyértékesítés a Gyárkert idei koncertjeire! Nyáron újra koncertek, a magyar zenei élet kiemelkedő előadói várják a közönséget a veszprémi Gyárkert Kultúrparkban - közölték a szervezők kedden.  tegnap 11:53 Olaszországig vitték Veszprém kulturális főváros jó hírét a helyi balett növendékek, akik már a profikkal is felveszik a versenyt Olaszországig vitték Veszprém kulturális főváros jó hírét a helyi balett növendékek, akik már a profikkal is felveszik a versenyt Martha Graham amerikai táncosnő szerint a legnagyobb táncosokat nem a tudásuk, hanem a szenvedélyük teszik naggyá – az élet pedig újra és újra bizonyítja, ez mennyire igaz. Március 22–24. között az olaszországi Lecce városában mutathatták meg tehetségüket és képviselhették Veszprémet a Victoria Art & Sport Egyesület, illetve a Csermák Antal Alapfokú Művészeti Iskola balerinái: a X. IBCDC Domenico Modugno Nemzetközi Balett- és Kortárstánc versenyen nem várt kihívásokkal szembesültek, ráadásul először versenyeztek profi kategóriában, elhivatottságuk mégis a dobogóra repítette őket, bizonyítva, Veszprém méltán lett kulturális főváros.  tegnap 17:42 Kutyacsaholás a színházban állatvédelem Kutyacsaholás a színházban Van kutyabarát kávézó, étterem, könyvtár, hivatal, de egy színházban eddig meglepő lett volna négylábúakkal találkozni. A Veszprémi Petőfi Színház viszont most ebben is formabontó volt, ugyanis a VII. Lélektől Lélekig Fesztiváljának szombati napján az állatvédelemnek és a felelős állattartásnak is szentelt egy beszélgetést, így pedig a teátrum előcsarnokában az érdeklő közönség soraiban feltűnt több kutya is. 2024. április 21. 14:14

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.