2022. október 3.
//
Helga névnap

Hetedik alkalommal tartottak falunapot Sólyon

2021. szeptember 5. 15:00
Rönkhajítás, tízpróba, főzőverseny, tánc, zene és interaktív kutyás bemutató hozta össze a falu közösségét szombaton. A program vasárnap folytatódott.

A hetedik alkalommal megrendezett falunap egyik kiemelt programeleme a tízpróba volt, melyen olyan versenyszámok is szerepeltek, mint a női sodrófahajítás, férfi rönkhajítás vagy a labirintusfutás.

Egy falunapról sosem hiányozhat a főzőverseny. Így volt ez most Sólyon is, ám itt nem csak a helyiek, hanem a környező önkormányzatok csapatai is beneveztek. A tíz csapat közt ott volt Ovádi Péter parlamenti képviselőé is. A politikus köszöntőjében azt mondta, örömmel látja, hogy a pandémia után ismét összejött a falu egy közös programra, melyet láthatóan mindenki élvez. Kaptur József polgármester szintén a közösségi események fontosságáról beszélt. Felidézte, Sóly lakossága folyamatosan növekszik, hisz az elmúlt hét évben egy híján százzal nőtt a falu lakossága. A 8-as út melletti településen ma 575-en laknak.

Kaptur József és Ovádi Péter a 2021. szeptember 4-én tartott falunapon.Kaptur József és Ovádi Péter a 2021. szeptember 4-én tartott falunapon.

A falunap másik különlegessége az a program volt, melynek során a Buksi-Suli kutyás interaktív bemutatóját láthatta a közönség. A zenés-táncos programokra kíváncsiak egyebek mellett a Kid Rock and Roll SE táncbemutatóját, Keresztesi László Operett előadását és a Ryssa Klub zumba produkcióját is élvezhették. A nap utcabállal zárult.

A falunap vasárnap focikupával folytatódott. A bátrabbak a kiegészítő programra is jegyet válthattak, ugyanis a meghirdetett program szerint helikopteres utas repültetésre lehetett benevezni.

Ge. Á.
Kovács Bálint

További cikkek

Megépült az új játszótér Sólyon, de a fejlesztések itt nem fejeződtek be
Megépült az új játszótér Sólyon, de a fejlesztések itt nem fejeződtek be
A Magyar Falu Program támogatásának köszönhetően 5 millió forint értékben építettek új játszóteret Sólyon, ezen kívül a temetőben is történt beruházás, valamint a falugazdaság is új infrastruktúrával és eszközökkel bővül hamarosan.
Gulyás Gergely Sólyban: az épített örökség értékeinek megőrzése a magyar állam fontos feladata
Gulyás Gergely Sólyban: az épített örökség értékeinek megőrzése a magyar állam fontos feladata
A miniszterelnökséget vezető miniszter kedd délután látogatott el a megújult, és a hétvégén átadott ezeréves református templomba.
Ünnepélyes keretek között adták át a megújult Sólyi református templomot
Ünnepélyes keretek között adták át a megújult Sólyi református templomot
Vasárnap délelőtt az istentisztelettel egybekötve ünnepélyes keretek között adták át a megújult református templomot.
Sóly visszafordíthatatlanul a fejlődés útjára lépett
Sóly visszafordíthatatlanul a fejlődés útjára lépett
160 millió forint támogatás érkezett az elmúlt 5 évben Sólyra, ebből a Veszprémhez közeli település számos, a mindennapi életet megkönnyítő fejlesztést tudott megvalósítani. Kedden Ovádi Péterrel, a térség országgyűlési képviselőjével értékelték a helyiek az elmúlt időszakot, valamint a polgármester a képviselővel közösen bejelentett egy újabb nagyszabású beruházást is.
1000 mécses 1000 év minden magyarjáért
1000 mécses 1000 év minden magyarjáért
Halottak napján hagyományosan 1000 mécsest gyújtanak meg a sólyi református templomban és az azelőtti téren. Az apró lángok idén is különleges fénybe öltöztették a középkori templomot.