2021. szeptember 27.
//
Adalbert névnap

Személyesen köszönthették a gólyákat az ünnepélyes tanévnyitón

A Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Kar Tanévnyitó ünnepségét szerda délelőtt tartották az intézmény B épületének aulájában.

Az egyetem akkor igazán egyetem, ha a hallgatók a falak között vannak – kezdte meg köszöntő beszédét dr. Molnárné dr. Barna Katalin rektorhelyettes, aki nem csupán a korszerű és színvonalas Pannon Egyetemre, de a nagymúltú királynék városába is „bevezette” az elsőéves hallgatókat. Bemutatta a gólyáknak az intézmény és a város főbb erényeit, megalapozva ezzel az új hallgatók kedvét a továbbiakhoz.

Az ünnepségen részt vett Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese is, aki beszédében kitért az egyetemek fejlesztésének fontosságára.

„Az egyetemek jövője Magyarország jövője is egyben, ezért az egyetemek megújítása a következő évek egyik legfontosabb nemzetépítési programja. Hazánk versenyképességét nagyban befolyásolja, hogy hogyan és milyen eszközökkel tudunk reagálni az egyre gyorsabban megjelenő globális és digitális kihívásokra.  Csak az lehet nyertes, aki a legkorszerűbb és a gyakorlatban legjobban hasznosítható tudást adja át.”

Az ünnepi tanévnyitón a város nevében Hegedűs Barbara alpolgármester köszöntötte a gólyákat; célként fogalmazta meg, hogy az újonnan érkező hallgatókat hosszú távon is a városban marasztalják, továbbá kiemelte, Veszprém mindent megtesz azért, hogy az egyetem érezze, számíthat a város támogatására.

Végül Hartung Ferenc professzor, a Műszaki Informatikai Kar dékánja mondta el ünnepi beszédét, majd a hagyományokhoz hűen kézfogással üdvözölte az új hallgatókat.

A tanévnyitó ünnepségen elismeréseket is átadtak:

- Címzetes egyetemi docensi címben részesült dr. Kránicz Balázs József

- Pro Universitate Pannonica Emlékérem nagyezüst fokozat kitüntetésben részesült dr. Czúni László egyetemi docens.

- Dékáni dicséret kitüntetésben részesült Görbe Péter adjunktus.

- Dékáni dicséret kitüntetésben részesült Orosz Ákos tanársegéd.

- Emléklapot vehetett át dr. Vassányi István egyetemi docens, 25 éves közalkalmazotti jogviszonya elismeréséül.

Szabó Eszter
Domján Attila

További cikkek

Nem csak küllemében, szellemiségében is kizöldült a Kálvin park
Nem csak küllemében, szellemiségében is kizöldült a Kálvin park
Pénteken délelőtt elkezdődött a Fenntarthatóság MindenKor elnevezésű tematikus nap a lakótelepi Kálvin parkban. Az elsősorban kisgyermekeknek és családoknak szóló rendezvény szombaton is folytatódik számos interaktív, ismeretterjesztő foglalkozással.
Minden elsősnek jut uzsonnás doboz
Minden elsősnek jut uzsonnás doboz
A VHK Kft. felajánlásának köszönhetően a legkisebbek is bekapcsolódhatnak a természet védelmébe: a cég által biztosított uzsonnás dobozokat elsőként a Dózsa iskola tanulói vehették át pénteken.
Új néven működik tovább a Hittudományi Főiskola
Új néven működik tovább a Hittudományi Főiskola
Megújult névvel valamint több új képzéssel indult meg a 2021/22-es tanév a Veszprémi Érseki Főiskolán.
Együttműködési megállapodást kötött a Veszprém Megyei Mérnöki Kamara és a Pannon Egyetem
Együttműködési megállapodást kötött a Veszprém Megyei Mérnöki Kamara és a Pannon Egyetem
A megállapodással újabb távlatok nyílnak a két intézmény hosszútávú oktatási, kutatási és fejlesztési együttműködései terén, illetve a már meglévő szakmai kapcsolatok is tovább erősödnek.
Tovább erősíti informatikai képzését a Pannon Egyetem
Tovább erősíti informatikai képzését a Pannon Egyetem
Három informatikai laborral gazdagodott a Pannon Egyetem az Európai Unió támogatásával. Az eszközök mellé képzési programot is kapott az intézmény.