2021. december 8.
//
Mária névnap

Megadták a módját a nyár elbúcsúztatásának a Dózsavárosban

Ha a Haszkovóra azt mondják, hogy egy város a városban, akkor a Dózsavárosra is igaz, hogy egy falu a városban. Legalábbis a közösségi élet legalább olyan aktív, mint egy kisebb település lakosai közt. Mindezt a szombati dózsavárosi nyárbúcsúztatón is bizonyították.

Szombat délutén a Martinovits tér lett Veszprém központja, legalábbis a dózsavárosi városrésznek biztosan. Itt szervezték meg a hagyományos nyárbúcsúztató összejövetelt, amelyre az egész városrészből érkeztek érdeklődők.

A programkínálattal az Agóra Kulturális Központ - akik a repertoár összeállításáért voltak a felelősek - igyekeztek minden korosztályt megcélozni. A színpadon táncos, zenés, énekes előadások, a parkban pedig gyermekjátékok, kézműves foglalkozások és az egyik legnagyobb érdeklődést kiváltó program, gulyásfőzőverseny zajlott szombaton.

Utóbbin összesen 8 csapat indult, mindegyik helyi baráti társaságokból és civil szervezetek tagjaiból verbuválódott. A szervezők az értékelésnél is húztak egy váratlant, a zsűri kilétét ugyanis homály fedte, anonim módon kóstolták az ételeket, így fokozva az izgalmakat.

A főzőverseny díjkiosztására végül kora este került sor, a színpadon Ovádi Péter, országgyűlési képviselő és Hegedűs Barbara, alpolgármester, a városrész önkormányzati képviselője segédkeztek.

Rövid köszöntőjében az alpolgármester az elmúlt másfél évet idézte fel, amikor nem volt lehetőség a közös szórakozásra, ezért az, hogy most ismét találkozhattak az emberek különös erővel bírt a közösségben. Ovádi Péter pedig fiatalkorát hozta fel, hiszen ő maga is a Dózsavárosban élt, úgy fogalmazott, aki dózsavárosi volt egyszer, az mindig az marad.

Mielőtt átadták a díjakat, a műsorvezető felolvasott néhány idézetet, ami a csapatok főzőállomásánál hangzott el a zsűrizés során: "Marasztaló beszélgetés indult a kóstoláskor." "Kell még íze van." A postások csapatánál pedig egyszerűen: "Váltsanak hivatást."

A zsűri végül úgy döntött, hogy a nyolc induló csapat között megosztva hirdet győztest.

Hajas Bálint
Kovács Bálint

További cikkek

Minden, amit a dózsavárosi közlekedésfejlesztésről tudni érdemes
Minden, amit a dózsavárosi közlekedésfejlesztésről tudni érdemes
Négy nagyobb fejlesztésből állt össze az északi iparterület közlekedésfejlesztése, amelyek egyenként is jelentős változásokat jelentenek a Dózsaváros közlekedésében, együtt pedig alapjaiban rajzolják át a lehetőségeket a közlekedők előtt. Cikkünkben mutatjuk a legfontosabb paramétereket.
Egy év után ülésezett ismét a Dózsavárosi Tanács
Egy év után ülésezett ismét a Dózsavárosi Tanács
Navracsics Tibor EKF-biztos is részt vett a városrészi önkormányzati képviselők, civil szervezetek és intézményvezetők hétfői ülésén.
Már siklanak a jégen az utánpótlás hokisok
Már siklanak a jégen az utánpótlás hokisok
A terveknek megfelelően december végére elkészült a Dózsavárosban épülő jégcsarnok első üteme. Jelenleg a tesztüzem zajlik, szombaton a helyszínen járt Porga Gyula polgármester és Ovádi Péter országgyűlési képviselő is.
Befejeződött a Kistó utca rekonstrukciója, felkészül: Pápai út
Befejeződött a Kistó utca rekonstrukciója, felkészül: Pápai út
Újabb mérföldkőhöz érkezett Veszprém város „Északi iparterület közlekedésfejlesztése” című pályázata. A Henger utca komplett megújítása és a Kelet-nyugati közlekedési főtengely megépítése után a Kistó utca burkolatrekonstrukciója is befejeződött.
Elbúcsúztatták a nyarat a Dózsavárosban
Elbúcsúztatták a nyarat a Dózsavárosban
A hagyományos nyárbúcsúztató családi nappal ünnepelték az időjárás-előrejelzések szerinti utolsó nyárias hétvégét Dózsavárosban.