Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Megadták a módját a nyár elbúcsúztatásának a Dózsavárosban

2021. szeptember 12. 9:07
Ha a Haszkovóra azt mondják, hogy egy város a városban, akkor a Dózsavárosra is igaz, hogy egy falu a városban. Legalábbis a közösségi élet legalább olyan aktív, mint egy kisebb település lakosai közt. Mindezt a szombati dózsavárosi nyárbúcsúztatón is bizonyították.

Szombat délutén a Martinovits tér lett Veszprém központja, legalábbis a dózsavárosi városrésznek biztosan. Itt szervezték meg a hagyományos nyárbúcsúztató összejövetelt, amelyre az egész városrészből érkeztek érdeklődők.

A programkínálattal az Agóra Kulturális Központ - akik a repertoár összeállításáért voltak a felelősek - igyekeztek minden korosztályt megcélozni. A színpadon táncos, zenés, énekes előadások, a parkban pedig gyermekjátékok, kézműves foglalkozások és az egyik legnagyobb érdeklődést kiváltó program, gulyásfőzőverseny zajlott szombaton.

Utóbbin összesen 8 csapat indult, mindegyik helyi baráti társaságokból és civil szervezetek tagjaiból verbuválódott. A szervezők az értékelésnél is húztak egy váratlant, a zsűri kilétét ugyanis homály fedte, anonim módon kóstolták az ételeket, így fokozva az izgalmakat.

A főzőverseny díjkiosztására végül kora este került sor, a színpadon Ovádi Péter, országgyűlési képviselő és Hegedűs Barbara, alpolgármester, a városrész önkormányzati képviselője segédkeztek.

Rövid köszöntőjében az alpolgármester az elmúlt másfél évet idézte fel, amikor nem volt lehetőség a közös szórakozásra, ezért az, hogy most ismét találkozhattak az emberek különös erővel bírt a közösségben. Ovádi Péter pedig fiatalkorát hozta fel, hiszen ő maga is a Dózsavárosban élt, úgy fogalmazott, aki dózsavárosi volt egyszer, az mindig az marad.

Mielőtt átadták a díjakat, a műsorvezető felolvasott néhány idézetet, ami a csapatok főzőállomásánál hangzott el a zsűrizés során: "Marasztaló beszélgetés indult a kóstoláskor." "Kell még íze van." A postások csapatánál pedig egyszerűen: "Váltsanak hivatást."

A zsűri végül úgy döntött, hogy a nyolc induló csapat között megosztva hirdet győztest.

Hajas Bálint
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.