2021. szeptember 26.
//
Jusztina névnap

Drónnal ellenőrizték az autósokat

2021. szeptember 14. 14:31
police.hu
A 8-as számú főút városlődi szakaszát ellenőrizték a rendőrök a közlekedésbiztonsági helyzet javítása érdekében.

A szabályszegők hatékonyabb kiszűrése céljából a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság (VMRFK) Forgalomellenőrző Alosztály és a VMRFK Bűnügyi Igazgatóság Bűnügyi Technikai Osztályának munkatársai 2021. szeptember 13-án a 8-as számú főút városlődi szakaszának forgalmát ellenőrizték szolgálati motorkerékpárral és drónnal.

A közlekedésbiztonsági helyzet javítása érdekében, a szabályszegők hatékonyabb kiszűrésére a rendőrök a megye területén már drónnal is figyelik a legkritikusabb pontokat, mellyel biztonságos távolságból  és helyzetből készítenek kiváló minőségű videófelvételeket az észlelt szabályszegésekről.
Az ellenőrzés időszakában 13 óra 52 perckor egy 63 éves celldömölki férfi az általa vezetett járműszerelvénnyel úgy hajtott végre egy előzést, hogy figyelmen kívül hagyta az előzni tilos jelzőtáblát, illetve a dupla záróvonalat is átlépte. A sofőrrel szemben az elsőbbség és az előzés szabályainak megsértése valamint közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése szabálysértések elkövetés miatt indult eljárás.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság a jövőben is megyeszerte tervez ehhez hasonló ellenőrzéseket. Kérjük a közlekedés résztvevőit, hogy mindig tartsák be a közúti szabályokat!

vehir.hu