2021. október 21.
//
Orsolya névnap

Elkezdődött Veszprémben is az Európai Mobilitási Hét

Baleset-megelőzési interaktív foglalkozásokkal vette kezdetét az idei Európai Mobilitási Hét Veszprémben, amelyen óvodások és kisiskolások tanulhatták meg a helyi rendőröktől a szabályos és előretekintő közlekedés fontosságát.

Csütörtök délelőtt a Kossuth utcán számos interkatív foglalkozással készült a Veszprémi Rendőrkapitányság a kisgyermekek részére, amelyek lényege az volt, hogy játékos formában tanulják meg a helyes és biztonságos közlekedés fortélyait.

A programok közt kerékpáros ügyességi pálya, jelzőtáblákból álló kifestő és közlekedésbiztonsági kvíz is szerepelt, ezek mellett pedig fel lehetett ülni a rendőrmotorokra, valamint közelről is megismerkedhettek a legkisebbek a rendőrautókkal. Ezen kívül látványos rendőrkutya-bemutatóval is készültek a helyi rendőrök a gyerkekek szórakoztatására.

A programok a következő napokban is folytatódnak, szeptember 22-én pedig az Autómentes napon sportversenyeket is szerveznek a városban, továbbá ezen a napon ingyenesen utazhatnak a V-Busz járatain azok, akik felszálláskor bemutatják autójuk érvényes forgalmi engedélyét.

vehir.hu

További cikkek

Új konditerem nyílt az egyetemen
Új konditerem nyílt az egyetemen
Új helyszínen nyitotta meg kapuit a veszprémi Pannon Egyetem konditerme az egyetemi tornacsarnok pinceszintjén.
Ne hirdessen tortakészítést a Facebookon, ha nem tud róla számlát adni!
Ne hirdessen tortakészítést a Facebookon, ha nem tud róla számlát adni!
Egyre többször fordul elő, hogy magánszemélyek a közösségi médiában létrehozott profilok alatt cukrászati termékeket árulnak. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Veszprém megyei munkatársai olyan tortakészítőknél végeztek ellenőrzéseket, akik a közösségimédia felületeit használták termékeik bemutatására és eladására.
Úgy költöztek új intézménybe a bölcsődések, hogy ki sem kellett költözniük
Úgy költöztek új intézménybe a bölcsődések, hogy ki sem kellett költözniük
Teljes energetikai felújításon esett át az Aprófalvi Bölcsőde, aminek keretében az épület hőszigetelése mellett az intézmény konyhája is megújult, valamint napelemek is kerültek a tetőre. A felújítási munkákat ráadásul sikerült úgy összehangolni a bölcsőde működésével, hogy a gyermekeknek nem kellett kiköltöznie az épületből.
Meghalt Kádár Tibor festőművész
Meghalt Kádár Tibor festőművész
Az 1990 óta Veszprémben élő és alkotó festő 76 éves volt. Legutóbbi kiállítása szeptemberben nyílt meg a Várgalériában.
45 év után új liftet kap a rendelőintézet
45 év után új liftet kap a rendelőintézet
Lecserélik a rendelőintézet elavult liftjét, néhány hónapon belül új, korszerű felvonót állítanak szolgálatba, melynek költségeihez az önkormányzat is hozzájárul.