2022. január 29.
//
Adél névnap

Sportos számmal jelentkezik az Ecoport magazin

2021. szeptember 17. 9:43
A lap címlapján ezúttal a friss olimpiai ezüstérmes Rasovszky Kristóf szerepel, de a sportos téma a magazin több rovatában is visszaköszön.

Abban biztosak voltunk, hogy Rasovszky Kristóffal szeretnénk majd elkészíteni szeptemberi számunk címlapinterjúját, amikor azonban leegyeztettük vele, még nem tudhattuk, hogyan szerepel majd az olimpián. Mire le tudtunk ülni beszélgetni, már ott volt a nyakában az ezüstérem, amit – mint elárulta – valóban győzelemnek ítélt meg. De nemcsak az olimpiai szereplésről faggattuk, hanem rituálékról, B tervekről és Veszprémhez való ragaszkodásáról is.

Egy olimpikon teljesítménye mögött persze mindig ott van az edző teljesítménye is. Szokolai Lászlót arról kérdeztük, mennyire szükséges motiválni mentoráltját, hogyan lehet készülni egy olimpiára és egyáltalán mennyire volt bent a pakliban, hogy Kristóf sikereket ér el a nyílt vízi úszásban.

Fotó: Kovács BálintFotó: Kovács Bálint

Az úszás mellett más sportágak is nagyobb szerepet kaptak ezúttal a magazinban. Rajki Tamást a tízéves Balaton Bútor FC Veszprém sikereiről és hullámvölgyeiről, edzőváltások és külföldi játékosok igazolásának okairól is kérdeztük, ő pedig készségesen válaszolt.

Visszaemlékeztünk a Balaton Regatta történetére is, a saját bőrünkön tapasztalatuk meg, mennyire nagyszerű élmény az evezés, Szokolikné Kalmár Judittal, a VESC női röplabdacsapatának vezetőedzőjével és a Pannon Egyetem kabinetfőnökével a csapat fejlődéséről és a különböző feladatkörök összeegyeztethetőségéről beszélgettünk, míg az utolsó oldalakon a teljes veszprémi olimpiai csapat előtt emeltük meg kalapunkat.

Jól fogunk lakni a Bitang Burgernél / Fotó: Domján AttilaJól fogunk lakni a Bitang Burgernél / Fotó: Domján Attila

A sportos tematika mellett ugyanakkor azok is találnak maguknak izgalmas olvasnivalót, akiket inkább a tágabb értelemben vett kultúra érdekel. A filozófusokról mindig elvont figurák és furcsa elmélkedések jutnak eszünkbe, András Ferenc, a Pannon Egyetem oktatója azonban bebizonyítja, mennyire átitatja a hétköznapjainkat is a kételkedés tudománya.

Baranyai Tamás, az Eötvös Károly Megyei Könyvtár igazgatója sokak számára ismerős lehet, azt azonban valószínűleg kevesen tudják róla, mennyire kalandos út vezetett számára a könyvtárigazgatói posztig, s mennyire fontos számára, hogy minél több(féle) tapasztalatot szerezzen – munkakörökben és különböző országokban járva is.

Kondor Bencével érintetlen tájakon is kalandozhatunk / Fotó: Kondor BenceKondor Bencével érintetlen tájakon is kalandozhatunk / Fotó: Kondor Bence

Ha már országjárás, virtuálisan útnak indulhatunk mi is a fiatal adventure fotós, Kondor Bence képein keresztül, aki kifejezetten az eltűnőfélben lévő, autentikus pillanatokat keresi és örökíti meg kamerájával. De ha inkább gasztrokalandra vágyunk, elég csak Alsóörsre leugrani, ahol bitang jó burgert falatozhatunk. Adunk néhány tippet az egészségesebb és a zöldebb élethez is, hiszen az ősz – még ha nem is járunk már iskolába – az újrakezdés időszaka is.

A legfrissebb lapszám offline elérhetők Veszprém és a térség közkedvelt közösségi tereiben, éttermeiben és hoteleiben, míg az online verzió az ecoport.hu oldalon olvasható.

Bertalan Melinda
Domján Attila
Kovács Bálint