Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 28. Emil, Csanád
Veszprém
19°C
2024. május 28. Emil, Csanád
Veszprém
19°C

Minden elsősnek jut uzsonnás doboz

2021. szeptember 19. 11:19
A VHK Kft. felajánlásának köszönhetően a legkisebbek is bekapcsolódhatnak a természet védelmébe: a cég által biztosított uzsonnás dobozokat elsőként a Dózsa iskola tanulói vehették át pénteken.

Összesen 590 első osztályos kezdte meg a tanulmányait a 2021/22-es tanévben Veszprém általános iskoláiban, a jövő hét végéig pedig minden gyerek táskájában ott lesznek azok az uzsonnás dobozok, amelyeket a VHK Nonprofit Kft. biztosított a környezetvédelem jegyében. A hulladékkezelő cégnek nem ez az első ilyen akciója: évek óta hagyomány, hogy szeptember beköszöntével minden elsős kisdiáknak adnak egy-egy uzsonnás dobozt az önkormányzati képviselőkkel közösen, amelyben szállíthatják a tízóraijukat és az uzsonnájukat.

Pénteken a Dózsa György Általános Iskola 57 elsőse vehette át dobozát Hegedűs Barbara alpolgármestertől és Halmay Gábortól, a választókerület önkormányzati képviselőitől, valamint Czaun Jánostól, a VHK Nonprofit Kft. ügyvezetőjétől. A képviselők elmondták, bíznak benne, hogy az akció révén a gyerekek minél hamarabb megtanulják óvni a környezetüket azáltal, hogy kevesebb műanyag zacskót használnak, illetve kevesebb szemetet termelnek.

Az akcióra egyébként nem véletlenül most került sor: jövő héten tartják a Mobilitási Hetet, ahol további játékos és ismeretterjesztő programok is várják a gyerekeket.

Bertalan Melinda
Domján Attila
további cikkek
Eldőlt, ki lesz a következő magyar űrhajós Eldőlt, ki lesz a következő magyar űrhajós A szakértői bizottság végleges döntése alapján Kapu Tibor lehet az az ember, akit Magyarország hosszú évtizedek után ismét a világűrbe küld, míg a tartalék űrhajós Cserényi Gyula lesz, ők fogják elvégezni a kiképzés utolsó fázisát - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Budapesten. tegnap 10:07 Veszprémből népszerűsítették a triatlont sport Veszprémből népszerűsítették a triatlont Újabb bizonyítékát adta Veszprém, hogy nem légből kapott az a terve, hogy hamarosan bezsebeljen egy újabb nemzetközi címet az Európa Sportfővárosa formájában. Ebben a helyi sportkluboknak is nagy szerepe lesz, akik közül vasárnap a Spirit SC mutatta meg, hogyan kell egy professzionális triatlonversenyt megszervezni. Az uszodánál több százan – amatőrök és profi sportolók – küzdötték le a saját korlátaikat úszásban, kerékpározásban és futásban. tegnap 14:56 A piros autó és a kék sziréna elvarázsolja a gyermekeket A piros autó és a kék sziréna elvarázsolja a gyermekeket Nagy siker volt a tűzoltóság gyermeknapi programja. Képgalériánkban megmutatjuk a legvidámabb pillanatokat. tegnap 11:24 Még az eső ellen is hatásos volt a dózsavárosiak jó kedve Dózsaváros Még az eső ellen is hatásos volt a dózsavárosiak jó kedve Nyárbúcsúztatóból már sokat tartottak, de nyárköszöntőből ez volt az első, amit szombaton szerveztek meg a Dózsavárosban a Martinovics téren. 2024. május 26. 14:35

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.