2023. május 30.
//
Zsanett, Janka névnap

Minden elsősnek jut uzsonnás doboz

A VHK Kft. felajánlásának köszönhetően a legkisebbek is bekapcsolódhatnak a természet védelmébe: a cég által biztosított uzsonnás dobozokat elsőként a Dózsa iskola tanulói vehették át pénteken.

Összesen 590 első osztályos kezdte meg a tanulmányait a 2021/22-es tanévben Veszprém általános iskoláiban, a jövő hét végéig pedig minden gyerek táskájában ott lesznek azok az uzsonnás dobozok, amelyeket a VHK Nonprofit Kft. biztosított a környezetvédelem jegyében. A hulladékkezelő cégnek nem ez az első ilyen akciója: évek óta hagyomány, hogy szeptember beköszöntével minden elsős kisdiáknak adnak egy-egy uzsonnás dobozt az önkormányzati képviselőkkel közösen, amelyben szállíthatják a tízóraijukat és az uzsonnájukat.

Pénteken a Dózsa György Általános Iskola 57 elsőse vehette át dobozát Hegedűs Barbara alpolgármestertől és Halmay Gábortól, a választókerület önkormányzati képviselőitől, valamint Czaun Jánostól, a VHK Nonprofit Kft. ügyvezetőjétől. A képviselők elmondták, bíznak benne, hogy az akció révén a gyerekek minél hamarabb megtanulják óvni a környezetüket azáltal, hogy kevesebb műanyag zacskót használnak, illetve kevesebb szemetet termelnek.

Az akcióra egyébként nem véletlenül most került sor: jövő héten tartják a Mobilitási Hetet, ahol további játékos és ismeretterjesztő programok is várják a gyerekeket.

Bertalan Melinda
Domján Attila

További cikkek

Török választások - Recep Tayyip Erdogan nyerte az elnökválasztást
Török választások - Recep Tayyip Erdogan nyerte az elnökválasztást
A török Legfelsőbb Választási Tanács (YSK) elnöke, Ahmet Yener vasárnap este bejelentette: a közel végleges adatok alapján Recep Tayyip Erdogan hivatalban lévő török államfő nyerte az elnökválasztás második fordulóját.
Idén is gazdára talált a kádártai Dévai Bíró Mátyás-díj
Idén is gazdára talált a kádártai Dévai Bíró Mátyás-díj
Vidám gyereknapi programokat szerveztek Kádártán vasárnap, ahol átadták az idei Dévai Bíró Mátyás-díjat is, amivel hagyományosan azt a helyi lakost ismerik el, aki sokat tett Kádárta közösségéért. A nap további részében koncerteken és utcabálon szórakozhattak a városrész lakói és akik ellátogattak Kádártára.
Szereted a frissen nyírt fű illatát? Ezentúl másképp fogsz rá gondolni!
Szereted a frissen nyírt fű illatát? Ezentúl másképp fogsz rá gondolni!
Tavasszal előbb-utóbb minden kertben és füves utcai területen felbőgnek a fűnyíró gépek és a fűkaszák. Még azoknál is, akik nagyon helyesen egy ideig méhlegelőként hagyták tündökölni a pázsitban burjánzó gyönyörű vadvirágokat.
Nem találta meg Suhajda Szilárdot a mentőcsapat, befejezték a keresést
Nem találta meg Suhajda Szilárdot a mentőcsapat, befejezték a keresést
Nem találta meg Suhajda Szilárdot a Mount Everesten a hegymászó keresésére pénteken reggel indult mentőcsapat, ezért befejezték a keresést - írta szombaton a Hóhatár - a Mozgásvilág hegymászó hírei Facebook-oldal.
Kerti tó: a békák utolsó menedéke?
Kerti tó: a békák utolsó menedéke?
A kétéltűek közel 370 millió éve élnek a Földön, mi mégis évtizedek alatt a kihalás peremére sodortuk őket. Az állománycsökkenésük Magyarországon is drasztikus ütemben zajlik. Ha a tendencia nem változik, akkor néhány éven belül a legtöbb tájegységünkről eltűnnek. Jó hír viszont, hogy egyénileg is sokat tehetünk a megmentésük érdekében, ha saját kertünkben szaporodó- és élőhelyet biztosítunk számukra. Kántás Zoltán, környezetvédelmi méréstechnikus, aktív természetvédő írása.