2021. október 21.
//
Orsolya névnap

Minden elsősnek jut uzsonnás doboz

A VHK Kft. felajánlásának köszönhetően a legkisebbek is bekapcsolódhatnak a természet védelmébe: a cég által biztosított uzsonnás dobozokat elsőként a Dózsa iskola tanulói vehették át pénteken.

Összesen 590 első osztályos kezdte meg a tanulmányait a 2021/22-es tanévben Veszprém általános iskoláiban, a jövő hét végéig pedig minden gyerek táskájában ott lesznek azok az uzsonnás dobozok, amelyeket a VHK Nonprofit Kft. biztosított a környezetvédelem jegyében. A hulladékkezelő cégnek nem ez az első ilyen akciója: évek óta hagyomány, hogy szeptember beköszöntével minden elsős kisdiáknak adnak egy-egy uzsonnás dobozt az önkormányzati képviselőkkel közösen, amelyben szállíthatják a tízóraijukat és az uzsonnájukat.

Pénteken a Dózsa György Általános Iskola 57 elsőse vehette át dobozát Hegedűs Barbara alpolgármestertől és Halmay Gábortól, a választókerület önkormányzati képviselőitől, valamint Czaun Jánostól, a VHK Nonprofit Kft. ügyvezetőjétől. A képviselők elmondták, bíznak benne, hogy az akció révén a gyerekek minél hamarabb megtanulják óvni a környezetüket azáltal, hogy kevesebb műanyag zacskót használnak, illetve kevesebb szemetet termelnek.

Az akcióra egyébként nem véletlenül most került sor: jövő héten tartják a Mobilitási Hetet, ahol további játékos és ismeretterjesztő programok is várják a gyerekeket.

Bertalan Melinda
Domján Attila

További cikkek

Több fejlesztés várható még a 8-as főúton
Több fejlesztés várható még a 8-as főúton
A főút négysávosítása és a 82-es úttal való összekötése mellett tervben van többek között egy gyulafirátóti elkerülő építése, valamint a Füredi és Pápai út csomópontjai közötti szakasz négynyomúsítása.
Új konditerem nyílt az egyetemen
Új konditerem nyílt az egyetemen
Új helyszínen nyitotta meg kapuit a veszprémi Pannon Egyetem konditerme az egyetemi tornacsarnok pinceszintjén.
Ne hirdessen tortakészítést a Facebookon, ha nem tud róla számlát adni!
Ne hirdessen tortakészítést a Facebookon, ha nem tud róla számlát adni!
Egyre többször fordul elő, hogy magánszemélyek a közösségi médiában létrehozott profilok alatt cukrászati termékeket árulnak. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Veszprém megyei munkatársai olyan tortakészítőknél végeztek ellenőrzéseket, akik a közösségimédia felületeit használták termékeik bemutatására és eladására.
Úgy költöztek új intézménybe a bölcsődések, hogy ki sem kellett költözniük
Úgy költöztek új intézménybe a bölcsődések, hogy ki sem kellett költözniük
Teljes energetikai felújításon esett át az Aprófalvi Bölcsőde, aminek keretében az épület hőszigetelése mellett az intézmény konyhája is megújult, valamint napelemek is kerültek a tetőre. A felújítási munkákat ráadásul sikerült úgy összehangolni a bölcsőde működésével, hogy a gyermekeknek nem kellett kiköltöznie az épületből.
Veszprémi médiumok mutatkoztak be a jövő sajtósainak
Veszprémi médiumok mutatkoztak be a jövő sajtósainak
A Pannon Egyetem Társadalomtudományi Intézete múlthét csütörtökre szervezett beszélgetést a Pannon Köztérben, első sorban a leendő kommunikációs szakembereket megszólítva.