Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Megnyitotta kapuit az Ügyes vagyok mozgásközpont

2021. szeptember 19. 13:44
Szombaton nyitotta meg kapuit az Ügyes vagyok mozgásközpont, melynek célja, hogy mozgásteret biztosítson a sportolni vágyó gyerekek számára, valamint szakmai oktatói csapat segítségével támogassa a speciális mozgásfejlesztést igénylő kicsiket.

A szombati megnyitón Cziráki Kitti mozgás- és egészségfejlesztő szakember elmondta: csapatuk a legkisebbektől az iskolai előkészítő programon át egészen a felnőtteknek szánt foglalkozásokig (ilyen a jóga, gerinctréning vagy a szenior torna is) számos területen dolgozik. 

A megnyitón Ovádi Péter parlamenti képviselő kijelentette: jó ott lenni, amikor egy álom valóra válik, különösen ha ez az álom a gyerekek fejlődését szolgálja. Hozzátette: apaként pontosan tudja, milyen kihívásokkal szembesülnek a szülők, ha gyermekük fejlődésért szeretnének tenni, és mennyire megnyugtató, ha egy szakértői gárdánál jó kezekben tudhatják csemetéjüket.

A képviselő után Bálint Bánk pszichológus tartott rövid előadást a mozgás jelentőségéről gyerekkorban. Arra hívta fel a figyelmet, hogy a mozgásnak a gyerekek számára sokkal több funkciója van, mint gondolnánk: nonverbális kommunikációs eszközként az önkifejezés, az élmények feldolgozásának fontos eszköze is.

A szülők esténként gyakran szembesülnek vele, hogy a gyerek ahelyett, hogy megnyugodna, éppen aktívabb lesz, izeg-mozog. Ilyenkor hajlamosak vagyunk rászólni, hogy ne futkozzon, de ezzel az aznapi élmények feldolgozásától fosztjuk meg őket. Ahogy mi, felnőttek kibeszéljük magunkból az aznapi örömünket és bánatunkat, a gyerekek a mozgáson keresztül teszik ugyanezt, fejezik ki magukat. Megjegyezte: mostanában a gyerekek egyre kevesebbet mozognak, ami a testi mellett a lelki fejlődésben is visszavetheti őket. Éppen ezért okosan cselekszik az a szülő, aki biztosítja gyermeke mozgásigényét. 

vehir.hu
Kovács Bálint
további cikkek
A fejlesztő foglalkozás ablak a világra A fejlesztő foglalkozás ablak a világra Ötödik alkalommal tartják meg a Fejlesztő Foglalkoztatók Fesztiválját, melynek idén Veszprém ad otthont.  A fesztivál vendégei szakmai előadásokon vehetnek részt, lehetőség nyílik a személyes tapasztalatcserére, illetve az eseményt az ellátottak által előadott műsorszámok is színesítik.   tegnap 20:09 Piknikkel indul az állatvédelmi témahét Piknikkel indul az állatvédelmi témahét 2023. szeptember 30-án Budapesten, az Erzsébet téren 10 órától 19:30-ig állatbemutatókkal, szakmai előadásokkal, ismeretterjesztő foglalkozásokkal és játékokkal várjuk a gyermekeket, felnőtteket egyaránt. A programok 10 órától kezdődnek, délután 17 órától pedig DJ-k gondoskodnak a jó hangulatról. A belépés ingyenes. 2023. szeptember 26. 12:30 Autómentes nappal hívták fel a figyelmet a mozgás fontosságára Autómentes nappal hívták fel a figyelmet a mozgás fontosságára Az autómentes napon a diákok belekóstolhattak a sportolás különböző formáiba, s kihirdették a legaktívabb általános- és középiskolát is. 2023. szeptember 22. 13:10 Csaknem 95 millió forinttal támogatja az állatvédelem fejlesztését a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány állatvédelem Csaknem 95 millió forinttal támogatja az állatvédelem fejlesztését a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány Az összeget elsősorban civil állatvédő és állatkerteket tömörítő ernyőszervezetek kapják, és legnagyobb arányban ivartalanításra és infrastruktúra-fejlesztésre fordíthatják. 2023. szeptember 11. 11:40

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.