2021. október 16.
//
Gál névnap

Megnyitotta kapuit az Ügyes vagyok mozgásközpont

Szombaton nyitotta meg kapuit az Ügyes vagyok mozgásközpont, melynek célja, hogy mozgásteret biztosítson a sportolni vágyó gyerekek számára, valamint szakmai oktatói csapat segítségével támogassa a speciális mozgásfejlesztést igénylő kicsiket.

A szombati megnyitón Cziráki Kitti mozgás- és egészségfejlesztő szakember elmondta: csapatuk a legkisebbektől az iskolai előkészítő programon át egészen a felnőtteknek szánt foglalkozásokig (ilyen a jóga, gerinctréning vagy a szenior torna is) számos területen dolgozik. 

A megnyitón Ovádi Péter parlamenti képviselő kijelentette: jó ott lenni, amikor egy álom valóra válik, különösen ha ez az álom a gyerekek fejlődését szolgálja. Hozzátette: apaként pontosan tudja, milyen kihívásokkal szembesülnek a szülők, ha gyermekük fejlődésért szeretnének tenni, és mennyire megnyugtató, ha egy szakértői gárdánál jó kezekben tudhatják csemetéjüket.

A képviselő után Bálint Bánk pszichológus tartott rövid előadást a mozgás jelentőségéről gyerekkorban. Arra hívta fel a figyelmet, hogy a mozgásnak a gyerekek számára sokkal több funkciója van, mint gondolnánk: nonverbális kommunikációs eszközként az önkifejezés, az élmények feldolgozásának fontos eszköze is.

A szülők esténként gyakran szembesülnek vele, hogy a gyerek ahelyett, hogy megnyugodna, éppen aktívabb lesz, izeg-mozog. Ilyenkor hajlamosak vagyunk rászólni, hogy ne futkozzon, de ezzel az aznapi élmények feldolgozásától fosztjuk meg őket. Ahogy mi, felnőttek kibeszéljük magunkból az aznapi örömünket és bánatunkat, a gyerekek a mozgáson keresztül teszik ugyanezt, fejezik ki magukat. Megjegyezte: mostanában a gyerekek egyre kevesebbet mozognak, ami a testi mellett a lelki fejlődésben is visszavetheti őket. Éppen ezért okosan cselekszik az a szülő, aki biztosítja gyermeke mozgásigényét. 

vehir.hu
Kovács Bálint

További cikkek

Biztonságosabban kerékpározhatnak a királyszentistvániak
Biztonságosabban kerékpározhatnak a királyszentistvániak
Felavatták a Királyszentistvánt Litérrel összekötő kerékpárutat péntek délelőtt.
A cél: Európa élvonalába kerülni
A cél: Európa élvonalába kerülni
2030-ra Veszprém a legélhetőbb európai városok közé szeretne tartozni. Ahhoz, hogy elérjük ezt a célt, nagyszabású konzultációba kezdett a polgármester a hivatásában elöljáró vagy a veszprémi közösséget építő lokálpatriótákkal.
Az Öskü melletti napelempark is hozzájárul ahhoz, hogy Magyarország hamarosan karbonsemleges legyen
Az Öskü melletti napelempark is hozzájárul ahhoz, hogy Magyarország hamarosan karbonsemleges legyen
Alig 8 hónap alatt épült meg Öskü határában az a napelempark, ami a jövőben 5500 család villamosenergia-felhasználását fogja fedezni. Az ünnepélyes átadón kiderült, belátható időn belül Magyarországon megvalósulhat a teljes karbonsemlegesség.
Fiatalokat kérdeztek a klímasemlegességről
Fiatalokat kérdeztek a klímasemlegességről
A Pannon Egyetemen egyeztetett veszprémi fiatalokkal Steiner Attila, a körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkár kedd délután.
Veszprémben van a legendás rézágyú
Veszprémben van a legendás rézágyú
A Laczkó Dezső Múzeumban egészen jövő év elejéig van lehetőség megnézni Gábor Áron rézágyúját, azt a 19. századi műtárgyat, amit számos történelmi legenda és népdal őriz. A kiállításmegnyitót szerda délután tartották, ahol kiderült az is, a rézágyú valójában nem is tisztán rézből készült.