Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C

Megnyitotta kapuit az Ügyes vagyok mozgásközpont

2021. szeptember 19. 13:44
Szombaton nyitotta meg kapuit az Ügyes vagyok mozgásközpont, melynek célja, hogy mozgásteret biztosítson a sportolni vágyó gyerekek számára, valamint szakmai oktatói csapat segítségével támogassa a speciális mozgásfejlesztést igénylő kicsiket.

A szombati megnyitón Cziráki Kitti mozgás- és egészségfejlesztő szakember elmondta: csapatuk a legkisebbektől az iskolai előkészítő programon át egészen a felnőtteknek szánt foglalkozásokig (ilyen a jóga, gerinctréning vagy a szenior torna is) számos területen dolgozik. 

A megnyitón Ovádi Péter parlamenti képviselő kijelentette: jó ott lenni, amikor egy álom valóra válik, különösen ha ez az álom a gyerekek fejlődését szolgálja. Hozzátette: apaként pontosan tudja, milyen kihívásokkal szembesülnek a szülők, ha gyermekük fejlődésért szeretnének tenni, és mennyire megnyugtató, ha egy szakértői gárdánál jó kezekben tudhatják csemetéjüket.

A képviselő után Bálint Bánk pszichológus tartott rövid előadást a mozgás jelentőségéről gyerekkorban. Arra hívta fel a figyelmet, hogy a mozgásnak a gyerekek számára sokkal több funkciója van, mint gondolnánk: nonverbális kommunikációs eszközként az önkifejezés, az élmények feldolgozásának fontos eszköze is.

A szülők esténként gyakran szembesülnek vele, hogy a gyerek ahelyett, hogy megnyugodna, éppen aktívabb lesz, izeg-mozog. Ilyenkor hajlamosak vagyunk rászólni, hogy ne futkozzon, de ezzel az aznapi élmények feldolgozásától fosztjuk meg őket. Ahogy mi, felnőttek kibeszéljük magunkból az aznapi örömünket és bánatunkat, a gyerekek a mozgáson keresztül teszik ugyanezt, fejezik ki magukat. Megjegyezte: mostanában a gyerekek egyre kevesebbet mozognak, ami a testi mellett a lelki fejlődésben is visszavetheti őket. Éppen ezért okosan cselekszik az a szülő, aki biztosítja gyermeke mozgásigényét. 

vehir.hu
Kovács Bálint
további cikkek
Támogatási programot hirdet a kormány a civil állatvédő szervezeteknek Támogatási programot hirdet a kormány a civil állatvédő szervezeteknek A kormányzatnak kiemelten fontos terület az állatvédelem, ezért idén is meghirdeti támogatási programját a civil állatvédő szervezetek számára - mondta az állatvédelemért felelős kormánybiztos kedden Nyíregyházán. 2024. március 26. 15:51 Az ikonikus lengyel-magyar barátságot ünnepelték lengyel nemzetiség Az ikonikus lengyel-magyar barátságot ünnepelték Ikonkiállítással és zongorakoncerttel ünnepelte a magyar-lengyel barátság napját a Veszprémi Lengyel Nemzetiségi Önkormányzat vasárnap az Agórában. 2024. március 24. 22:27 Történetének legsötétebb napjára emlékszik Olaszfalu Történetének legsötétebb napjára emlékszik Olaszfalu 1945 márciusában, a világháború utolsó heteiben a szovjetek lemészárolták a falu férfi lakosságát.  2024. március 24. 14:53 ’Vegyétek már észre, hogy itt vagyok, és ez megtörtént velem!’ ’Vegyétek már észre, hogy itt vagyok, és ez megtörtént velem!’ A perinatális veszteséget, azaz egy csecsemő, vagy magzat elvesztését feldolgozó színházi darab érkezik Veszprémbe április 6-án. A lélek legmélyebb szintjeire is ható előadásnak nem csak az a célja, hogy segítsen az érintett pároknak a tragédia feldolgozásában, a környezetüknek is szolgál tabudöntögető útmutatóval. Cikkünkben a rendező, a színészek és pszichológusok és szakemberek is beszélnek a témáról. 2024. március 21. 8:42

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.