Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
5°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
5°C

Robbanás volt a kiskörei vízerőműben, négyen súlyosan megsérültek

2021. szeptember 20. 20:02 // Forrás: MTI
Robbanás történt hétfő délután a kiskörei vízerőműben, többen megsérültek - tájékoztatott a katasztrófavédelem és a mentőszolgálat. Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) szóvivője az MTI-nek elmondta: négy férfi szenvedett súlyos égési sérüléseket.

Eddig tisztázatlan okból robbanás történt a kiskörei vízerőműben - közölte Nagy Csaba, a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel. 

Az Országos Mentőszolgálat hétfő esti közlése szerint négy súlyos és négy könnyű sérültje van az üzemi balesetnek.  Győrfi Pál az MTI-nek elmondta: a helyszínre 5 mentőautó és 3 mentőhelikopter érkezett, a balesetben 4 férfi szenvedett súlyos égési sérüléseket; őket Budapestre, Debrecenbe, illetve Miskolcra szállítottak kórházba. További három férfi és egy nő szenvedett kisebb sérüléseket, jellemzően zúzódásokat.  

Nagy Csaba elmondta, az önkormányzati és a hivatásos tűzoltók öt járművel érkeztek a helyszínre, az alagsorból négy embert kimenekítettek és átadták őket a mentőknek.   A katasztrófavédelem vizsgálja, hogy mi okozhatta a robbanást.

Magyar Csilla, a település polgármestere a Facebook-oldalán közölte: "üzemi baleset történt az erőműben, a tűzoltók, a mentők és a rendőrség tette és teszi dolgát".

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.