2021. október 16.
//
Gál névnap

Még most sem késő csatlakozni a közösségi tervezéshez

Több ezren vettek részt a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program támogatásával az Agóra kulturális központ lebonyolításában megrendezett I. Jutasi Piknik és Olimpián. A hagyományteremtő szándékú rendezvényen az EKF munkatársai is ott voltak, hogy az itt lakókat bevonják a fejlesztési tervek kialakításába. A közösségi tervezés még három héten át, három helyszínen folytatódik, így a lakókörnyezet alakításába aktívan beleszólhat minden Jutasi lakos.

A közösségi alapú stratégiai tervezés a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program egyik alapgondolata, amelynek célja, hogy az érintettek maguk fogalmazzák meg azt, hogy milyen jövőt képzelnek el saját közösségük számára és hogy aktívan vegyenek részt környezetük alakításában. A 2023-as Európa Kulturális Fővárosa programot lebonyolító Veszprém-Balaton 2023 Zrt. a Jutasi úti lakótelep infrastrukturális fejlesztéséhez kéri az ott lakók véleményét. 

A város legnépesebb lakótelepén egy, a teljes városrészt átszelő, 3500 méteres futópálya megépítését tervezzük. Az Európa Kulturális Fővárosa program által terveztetett új útvonal figyelembe veszi a meglévő adottságokat, a területen lévő, a közösséget szolgáló intézmények helyét, valamint javítja és biztonságosabbá teszi a lakótelep közlekedését és parkolását. Nagyon fontos, hogy az itt élők véleményét is figyelembe vegyük, hiszen az ő mindennapjaikat érinti elsősorban a fejlesztés.

Már túl vagyunk a Jutasi közösségi tervezési alkalmak felén, de még mindig nem késő csatlakozni! Október 6-ig hetente három alkalommal, kedden, szerdán és csütörtökön, három helyszínen várjuk a véleményeket, javaslatokat.

  • Táborállás park: szeptember 21., 28., október 5. 17.00 óra
  • Kálvin János park: szeptember 22., 29., október 6. 17.00 óra
  • Diósy Márton utca és a Deák Ferenc iskola előtti parkok: szeptember 23., 30., október 7. 17.00 óra

A közösségi tervezésről további információ a honlapunkon található: https://veszprembalaton2023.hu/oldal/kozossegi-tervezes 

A szeptember 19-én megrendezett I. Jutasi Piknik és Olimpia célja is az volt, hogy erősítse a Jutasi közösség összetartozását. A közösségi tervezésen túl mind a Magyar Zsonglőr Egyesület cirkusz programja, mind a Kabóca Bábszínház előadásai azt a célt szolgálja, hogy a lakótelep közössége még jobban összekovácsolódjon, és az itt élők minél inkább aktív részesei legyenek az Európa Kulturális Fővárosa programjainak. 

vehir.hu

További cikkek

Az ország legnagyobb szamizdat-gyűjteménye jöhet létre Veszprémben
Az ország legnagyobb szamizdat-gyűjteménye jöhet létre Veszprémben
A Laczkó Dezső Múzeum a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa Program támogatásával új projektet indított „Szamizdat – Erjedés a felszín alatt” címmel. A projekt célja a rendszerváltás történetét és korszakát bemutató kiállítás anyagának gyűjtése és feldolgozása, ezzel az ország egyik legfontosabb ilyen jellegű irategyüttese jön létre.
Költözik a pszichiátriai szakrendelés
Költözik a pszichiátriai szakrendelés
A veszprémi kórház tájékoztatja a betegeket, hogy 2021. október 18-tól, hétfőtől új helyen fogadja a Felnőtt Pszichiátriai Szakrendelésre és Gondozóba, illetve a Gyermek-és ifjúsági Pszichiátriai Szakrendelésre érkező betegeket a Csolnoky Ferenc Kórház. Kérik, hogy az új helyszíneken és az új elérhetőségeken keressék szakorvosaikat.
Megújul a Népmesék játszótér
Megújul a Népmesék játszótér
1956-os megemlékezések
1956-os megemlékezések
Gerstmár: a részvétel biztosítása erősíti a helyi döntéshozatalt
Gerstmár: a részvétel biztosítása erősíti a helyi döntéshozatalt
Gerstmár Ferenc (LMP), a 2. sz. választókörzet önkormányzati képviselője a helyi kisközösségek részvételét erősítené a döntéshozatalban, amely véleménye szerint az Európa Kulturális Főváros program keretében már elindult egy határozottan jó irányba.