2021. október 16.
//
Gál névnap

Idén is virágba borították Veszprémet

Pénteken a Kálvin János parkban adták át a Virágos Veszprém idei díjait.

A Kálvin János Parkban adták át a Virágos Veszprém városszépítő versenyének díjait. A legszebb kertek, balkonok tulajdonosai emlékplakettel gazdagodtak. Az elismeréseket Jung Edina, a Virágzó Veszprém Egyesület elnöke és Ovádi Péter parlamenti képviselő adták át.

Ovádi köszönetet mondott a megjelenteknek azért, hogy virágaikkal a város minden részén hozzájárultak Veszprém szépüléséhez. Mint mondta, a politikusok beruházásokról döntenek, a város lelkét azonban a környezetükért tenni akaró közösségek adják. A képviselő megköszönte a Lokálpatriótáknak, hogy annak idején életre hívták ezt a kezdeményezést, a Virágzó Veszprém Egyesületnek pedig, hogy azóta is életben tartják.

A képviselő és a Virágzó Veszprém Egyesület vezetősége külön köszönetet mondott Molnár Ernőnek, aki tizenöt évvel ezelőtt felkarolta az akkor már elmondása szerint tetszhalott állapotban lévő kezdeményezést. Megjegyezte: a Lokálpatrióták és azóta a Virágzó Veszprém Egyesület is számos más téren igyekeznek a város szépítéséért dolgozni, több körforgalomban is elhelyeztek műtárgyakat, és a Haszkovó lakótelep egykori építői emlékére is avattak emléktáblát.

vehir.hu
Kovács Bálint