Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 9. Natália
Veszprém
-1°C
2023. december 9. Natália
Veszprém
-1°C

Vezetőváltás a V-Busz élén

2021. szeptember 30. 16:33
Benyújtotta lemondását Pálinkás Norbert, a V-Busz ügyvezetője, a helyét Polgári István veheti át.

Október 15-i hatállyal benyújtotta lemondását Pálinkás Norbert, a V-Busz ügyvezetője. A lemondásában az ügyvezető úgy fogalmazott: a V-Busz Kft. létrehozását egy rendkívül előremutató lépésnek tekinti egy európai színvonalú közszolgáltatás kialakításának érdekében, amely új fejezetet nyitott a város életében. 

“Közös erővel, kemény munka árán elértük, hogy az évről évre javuló üzleti eredmények mellett számos mérföldkövet sikeresen teljesítsünk: létrejött egy gyökeresen megújult és modern eszközökkel működtetett közszolgáltatás, valamint egy kiszámítható és biztos munkahely” – állapítja meg a lemondó okiratban.  – “A fejlődés itt nem állt meg, az idei év végén a legmodernebb technológiát képviselő új autóbuszok érkezése méltóképpen zárja le azt a megújítási folyamatot, amely elérhetővé teszi Veszprém számára az európai városok között is egyedülálló szintű közösségi közlekedési közszolgáltatást, amely méltó pillérét fogja adni 2023-ban Európa Kulturális Fővárosának, Veszprémnek.”

Távozik Pálinkás Norbert (fotó: vehir / archív)Távozik Pálinkás Norbert (fotó: vehir / archív)

Mint írta, az átalakítással járó feladatok remek kihívásokat adtak számára, amelyek során rengeteget tanulhatott és egy kiváló csapat részeként dolgozhatott hosszú időn át. A személyes és szakmai fejlődéséhez adódott egy kiváló lehetőség, hogy új területek felé lépjen tovább, ezért hozta meg döntését a lemondásról.

Utódjának Polgári Istvánt választotta meg a közgyűlés, aki október 16-tól öt éven át, 2026. október 15-ig vezetheti a céget. Polgári korábban a Pannonhalmi Bencés Gimnázium gazdasági vezetője volt, majd tíz évig dolgozott a győri városházán, később a Győri Nemzeti Színház ügyvezető igazgatója lett. Innen érkezett Veszprémbe, ahol az elmúlt egy évben a Polgármesteri Hivatal munkatársaként a városi cégek, különösen a V-Busz ügyeit intézte, valamit felelt a Modern Városok Programért is. Tagja volt a V-Busz Felügyelő Bizottságának is – ebben a tisztségében dr. Kónya Norbert váltja majd. 

vehir.hu
további cikkek
Új okosrendszer könnyíti meg a parkolást a belvárosban Új okosrendszer könnyíti meg a parkolást a belvárosban Az új parkolási rendszer a VKSZ Zrt. beruházásában készült, amely lényegesen megkönnyíti az autósok mindennapjait, és egyben nagy lépés a környezetbarát közlekedés felé is. A városban kialakított rendszernek köszönhetően 19 helyszínen 47 kamera, két perces frissítési idővel ad pontos információkat a szabad parkolóhelyek számáról.   tegnap 21:50 Az EKF nem az egyetlen volt - újabb európai címek Veszprém célkeresztjében Porga Gyula Az EKF nem az egyetlen volt - újabb európai címek Veszprém célkeresztjében Évértékelő sajtóreggelit tartott Porga Gyula polgármester, ahol viszont az EKF „termelési jelentése” helyett sokkal több szó esett a 2023 utáni időszakról, közte új célokról és címekről, amik Veszprém célkeresztjében vannak. tegnap 11:34 Ne legyen élő állat a karácsonyfa alatt! Ne legyen élő állat a karácsonyfa alatt! A karácsony a szeretet, az összetartozás és az ajándékozás ideje. Ovádi Péter állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos arra kér mindenkit, hogy ebben az ünnepi szezonban gondolják át alaposan az élő állatok ajándékozásának következményeit. Az állatok nem csupán ajándékok, hanem érző, gondoskodást igénylő lények, tartásuk hosszú távú elköteleződést és felelősséget jelent. tegnap 9:33 Vasárnap és hétfőn sztrájkolnak a Volánbusz dolgozói Vasárnap és hétfőn sztrájkolnak a Volánbusz dolgozói A Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet – arra hivatkozva, hogy 2024-re még nem született bérfejlesztési ajánlat – advent második vasárnapjára, azaz 2023. december 10-ére és az azt követő hétfőre, december 11-ére munkabeszüntetést hirdetett a Volánbusznál. tegnap 9:10

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.