Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Vezetőváltás a V-Busz élén

2021. szeptember 30. 16:33
Benyújtotta lemondását Pálinkás Norbert, a V-Busz ügyvezetője, a helyét Polgári István veheti át.

Október 15-i hatállyal benyújtotta lemondását Pálinkás Norbert, a V-Busz ügyvezetője. A lemondásában az ügyvezető úgy fogalmazott: a V-Busz Kft. létrehozását egy rendkívül előremutató lépésnek tekinti egy európai színvonalú közszolgáltatás kialakításának érdekében, amely új fejezetet nyitott a város életében. 

“Közös erővel, kemény munka árán elértük, hogy az évről évre javuló üzleti eredmények mellett számos mérföldkövet sikeresen teljesítsünk: létrejött egy gyökeresen megújult és modern eszközökkel működtetett közszolgáltatás, valamint egy kiszámítható és biztos munkahely” – állapítja meg a lemondó okiratban.  – “A fejlődés itt nem állt meg, az idei év végén a legmodernebb technológiát képviselő új autóbuszok érkezése méltóképpen zárja le azt a megújítási folyamatot, amely elérhetővé teszi Veszprém számára az európai városok között is egyedülálló szintű közösségi közlekedési közszolgáltatást, amely méltó pillérét fogja adni 2023-ban Európa Kulturális Fővárosának, Veszprémnek.”

Távozik Pálinkás Norbert (fotó: vehir / archív)Távozik Pálinkás Norbert (fotó: vehir / archív)

Mint írta, az átalakítással járó feladatok remek kihívásokat adtak számára, amelyek során rengeteget tanulhatott és egy kiváló csapat részeként dolgozhatott hosszú időn át. A személyes és szakmai fejlődéséhez adódott egy kiváló lehetőség, hogy új területek felé lépjen tovább, ezért hozta meg döntését a lemondásról.

Utódjának Polgári Istvánt választotta meg a közgyűlés, aki október 16-tól öt éven át, 2026. október 15-ig vezetheti a céget. Polgári korábban a Pannonhalmi Bencés Gimnázium gazdasági vezetője volt, majd tíz évig dolgozott a győri városházán, később a Győri Nemzeti Színház ügyvezető igazgatója lett. Innen érkezett Veszprémbe, ahol az elmúlt egy évben a Polgármesteri Hivatal munkatársaként a városi cégek, különösen a V-Busz ügyeit intézte, valamit felelt a Modern Városok Programért is. Tagja volt a V-Busz Felügyelő Bizottságának is – ebben a tisztségében dr. Kónya Norbert váltja majd. 

vehir.hu
további cikkek
A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is IKSZ A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is Teremtésvédelem. A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) így nevezi azt, amit a köznyelvben általában csak környezetvédelemnek, ugyanakkor hasonló módon közelítik meg a politikai pártnál is ezt a témát. Ennek a része volt a szerdán tartott országos szemétszedési akció, amihez a veszprémi fiatal kereszténydemokraták is csatlakoztak. tegnap 15:41 Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szinte nincs olyan veszprémi, akinek ne lennének szép emlékei a Városháza kis házasságkötő terméről: akár a saját esküvő, akár barátok, rokonok egybekelése révén. A helység kedd óta Szeglethy György egykori polgármester nevét viseli. 2024. április 23. 21:41 Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Ismét megszervezi gyereknapi akcióját a Híd a Városért képviselőcsoportja: idén is várják a veszprémiektől azokat a használt, de még jó állapotban lévő játékokat, amelyeket gyereknap alkalmából a város játszóterein helyeznek majd el. tegnap 8:12 Belenyúlhat a kormány az üzemanyagárba Belenyúlhat a kormány az üzemanyagárba A beavatkozást fogom javasolni holnap a kormánynak – így válaszolt az Index kérdésére Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter arra, hogy szerdán dönt a kormány az üzemanyagárak esetleges szabályozásáról.  2024. április 23. 12:56

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.