Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Vezetőváltás a V-Busz élén

2021. szeptember 30. 16:33
Benyújtotta lemondását Pálinkás Norbert, a V-Busz ügyvezetője, a helyét Polgári István veheti át.

Október 15-i hatállyal benyújtotta lemondását Pálinkás Norbert, a V-Busz ügyvezetője. A lemondásában az ügyvezető úgy fogalmazott: a V-Busz Kft. létrehozását egy rendkívül előremutató lépésnek tekinti egy európai színvonalú közszolgáltatás kialakításának érdekében, amely új fejezetet nyitott a város életében. 

“Közös erővel, kemény munka árán elértük, hogy az évről évre javuló üzleti eredmények mellett számos mérföldkövet sikeresen teljesítsünk: létrejött egy gyökeresen megújult és modern eszközökkel működtetett közszolgáltatás, valamint egy kiszámítható és biztos munkahely” – állapítja meg a lemondó okiratban.  – “A fejlődés itt nem állt meg, az idei év végén a legmodernebb technológiát képviselő új autóbuszok érkezése méltóképpen zárja le azt a megújítási folyamatot, amely elérhetővé teszi Veszprém számára az európai városok között is egyedülálló szintű közösségi közlekedési közszolgáltatást, amely méltó pillérét fogja adni 2023-ban Európa Kulturális Fővárosának, Veszprémnek.”

Távozik Pálinkás Norbert (fotó: vehir / archív)Távozik Pálinkás Norbert (fotó: vehir / archív)

Mint írta, az átalakítással járó feladatok remek kihívásokat adtak számára, amelyek során rengeteget tanulhatott és egy kiváló csapat részeként dolgozhatott hosszú időn át. A személyes és szakmai fejlődéséhez adódott egy kiváló lehetőség, hogy új területek felé lépjen tovább, ezért hozta meg döntését a lemondásról.

Utódjának Polgári Istvánt választotta meg a közgyűlés, aki október 16-tól öt éven át, 2026. október 15-ig vezetheti a céget. Polgári korábban a Pannonhalmi Bencés Gimnázium gazdasági vezetője volt, majd tíz évig dolgozott a győri városházán, később a Győri Nemzeti Színház ügyvezető igazgatója lett. Innen érkezett Veszprémbe, ahol az elmúlt egy évben a Polgármesteri Hivatal munkatársaként a városi cégek, különösen a V-Busz ügyeit intézte, valamit felelt a Modern Városok Programért is. Tagja volt a V-Busz Felügyelő Bizottságának is – ebben a tisztségében dr. Kónya Norbert váltja majd. 

vehir.hu
további cikkek
A magyarok félnek a daganatos megbetegedésektől, mégsem járnak szűrővizsgálatokra A magyarok félnek a daganatos megbetegedésektől, mégsem járnak szűrővizsgálatokra A magyarok több mint fele fél a daganatos megbetegedéstől, mégis csak minden ötödik megkérdezett tesz meg minden tőle telhetőt a megelőzés érdekében - összegezték szerdán egy kerekasztal-beszélgetésen az Affidea Magyarország által készített országos, reprezentatív kutatás eredményét. ma 15:14 Több helyen is elkerülhetetlen az M7-es nyári felújítása Több helyen is elkerülhetetlen az M7-es nyári felújítása Elkerülhetetlenné vált az útburkolat állagromlása miatt az M7-es felújítása több helyen még a nyáron - közölte a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő (MKIF) Zrt. szerdán. ma 11:31 Ovádi Péter a nyári forróság veszélyeire hívja fel az állattartók figyelmét Ovádi Péter a nyári forróság veszélyeire hívja fel az állattartók figyelmét ma 10:33 Ásványvizet osztanak az utasoknak a pályaudvarokon és az autóbusz-állomásokon Ásványvizet osztanak az utasoknak a pályaudvarokon és az autóbusz-állomásokon A harmadfokú hőségriasztás ideje alatt a MÁV-Start naponta 10 és 17 óra között a budapesti főpályaudvarokon és a nagyobb vidéki vasútállomásokon, a Volánbusz pedig munkanapokon 12 és 14 óra között a Népliget autóbusz-állomáson és a megyeszékhelyek nagyobb forgalmú buszállomásain oszt ásványvizet az utasoknak a készlet erejéig - közölte a MÁV Zrt. kommunikációs igazgatósága szerdán. ma 9:21

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.