Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A szeretet és egymás megbecsülése tartja össze 30 éve a Cholnoky Nyugdíjas Klubot

2021. szeptember 29. 13:58
30 éves fennállását ünnepli idén a Cholnoky Nyugdíjas Klub, amelynek tagjai szerda délután tartottak ünnepi összejövetelt, ahol nem feledkeztek meg megemlékezni azokról a társaikról sem, akik már nincsenek köztünk, miközben hosszú perceken át sorolta a klubvezető mindazt, amiben az elmúlt három évtizedeben közösen részük volt.

A Cholnoky Nyugdíjas Klub tagjai dalkörben, tánccsoportban, úszó tanfolyamon, nyelvkurzuson, pim-pong-csapatokban is részt vesznek közösen, de ez a lista még így sem teljes, tekintve, hogy a klub számos területen szervez magának programokat, több, mint 80 fős tagsága pedig a 70 éves átlagkor ellenére is rendkívül aktív.

Kedden délután is sikerült megtölteni a Cholnoky klubkönyvtár termét, ahol a tagok és a klub vezetése több önkormányzati képviselőt és városvezetőt is meghívtak a közös ünneplésre. Brányi Mária, alpolgármester mellett Sótonyi Mónika, Kovács Áron – mindannyiuk választókörzete területileg is kapcsolódik a Cholnoky-lakótelephez – is jelen voltak, valamint Ovádi Péter, országgyűlési képviselő is, aki egy 80 szeletes tortával lepte meg a nyugdíjas klubot az évforduló alkalmából. A képviselő köszöntőjében úgy fogalmazott, a Cholnoky Nyugdíjas klub ereje nem csak az egyénekből áll, hanem a közösségükből, amiből érezhetően árad a szeretet egymás és mások iránt is.

Az összejövetelen Pájerné Pichler Edit, a klub vezetője foglalta össze a Cholnoky Nyugdíjas Klub elmúlt 30 évét. A számos kirándulást, a közösségi programjaikat a már említett interaktív módokon, a közös fellépéseket és bográcsozásokat.

A klub nem felejtett el megemlékezni azokról a tagjairól sem, akiket az évek alatt elvesztettek. A 30 év alatt 57 tagjuk hunyt el, ráadásul az elmúlt fél évben 11-en, így a mostani ünnepet némileg ez a gyász beárnyékolta.

Az összejövetelen egy kisebb helytörténeti előadást is meghallgathattak a jelenlévők, amelyben felidézték a Cholnoky-lakótelep 1960-as évekbeli építését és azt a változatos társadalmi összképet, ami akkoriban jellemezte a környék lakóit. Utalva ezzel arra, hogy annak idején fiatalok, családok és idősek egyaránt költöztek ide, így hamar nagyon aktív közösségi élet alakult ki a környéken.

Ez hívta életre 1991-ben a klubot, aminek a megalapításában az akkori polgármester, Dióssy László is segített, aki szintén jelen volt a 30 éves jubileumon.

A klubtagok ennyi idő elteltével is ugyanúgy képviselik azokat az értékeket, amelyeket még alapításkor fektettek le, mint a helyszínen megtudtuk, ezek a szeretet, a családiasság, az őszinteség és egymás kölcsönös megbecsülése.

Hajas Bálint
Kovács Bálint
további cikkek
A munkahelyi kávézás hasznosabb, mint gondolnánk A munkahelyi kávézás hasznosabb, mint gondolnánk A munkaidő statisztikájában a kávészünetek látszólag csak kidobott percek a termelékenységből, viszont több kutatás is igazolta már, hogy a munkahelyen elköltött kávék nem csak az egészségre, hanem a munkabírásra is jó hatással van. Persze ebben az esetben is ott villog a mértékletesség piros lámpája. tegnap 13:24 Lemondott az MSZP két társelnöke, Kunhalmi Ágnes és Komjáthi Imre közélet Lemondott az MSZP két társelnöke, Kunhalmi Ágnes és Komjáthi Imre Lemondott Kunhalmi Ágnes és Komjáthi Imre, az MSZP két társelnöke a párt választmányának szombati ülésén a június 9-i európai parlamenti (EP-) és önkormányzati választás eredményei miatt. Erről a két politikus a Facebook-oldalán számolt be. 2024. június 22. 16:35 Gryllus Dániel a költészet szerepéről kultúra Gryllus Dániel a költészet szerepéről Idén Gryllus Dániel, kétszeres Kossuth-díjas zeneszerző, a Kaláka alapító tagja nyitotta meg a veszprémi Ünnepi Könyvhetet. A szavakat dallamok követték, Gryllus citerával kísérte magát, s persze a nóták között mesélt könyvekről is, versekről, Kányádiról, Weöres Sándorról… Órákig tudtuk volna hallgatni… 2024. június 22. 17:02 Gryllus Dániel: a könyvek ideje nem járt le, hiába mondják Gryllus Dániel: a könyvek ideje nem járt le, hiába mondják Csütörtök délután hivatalosan is megnyitotta az Ünnepi Könyvhetet Gryllus Dániel, kétszeres Kossuth-díjas zeneszerző, a Kaláka együttes alapító tagja. Természetesen az ünnepi szavakat dallamok követték. 2024. június 21. 11:39

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.