Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

Együtt nyitott közösségi teret a Pannon Egyetem és az EKF program

2021. szeptember 30. 14:40
Az egyetem E-épületében kialakított Pannon Köztér a veszprémi fiatalok és a hallgatók közti kapcsolatokat erősítené.

A Pannon Egyetemmel kapcsolatban gyakran felmerülő kritika, hogy úgy működik, mint egy különálló város a városban, és kevés a kapcsolat az egyetemisták és a veszprémiek között. Az EKF program támogatásával az egyetem E-épületében most egy olyan fiataloknak szóló közösségi teret nyitottak, amely ezt a helyzetet kívánja orvosolni. A Pannon Köztérben irodát, közösségi tereket és egy teraszt is kialakítottak, hogy a programoknak (pl.: filmklub, társasjáték est, generációs hídprogramok,) , kluboknak és mini-konferenciáknak helyt adjanak és minél jobban támogassák az elképzeléseket.

Ilyen, és ehhez hasonló terek várják az ide érkezőket. A legnagyobb terem 80 főt is képes befogadni.Ilyen, és ehhez hasonló terek várják az ide érkezőket. A legnagyobb terem 80 főt is képes befogadni.

Navracsics Tibor, a Veszprém-Balaton 2023 EKF program megvalósításáért felelős kormánybiztos a csütörtök délelőtti megnyitón úgy fogalmazott, a Pannon Köztér létrehozása jó ok arra, hogy a város és az egyetem kezet fogjon, és összehangolt jövőkép mentén haladjon előre. "A hely nyitva lesz az egyetemi és a városi polgárok számára, amely egyrészt az EKF eszméjének propagálója lehet, másrészt egy hasznos és szórakoztató központtá válhat Veszprémben." Mint mondta, a jövőben több hasonló közteret nyitnak majd a városban, hogy a polgárok minél több információt kapjanak az EKF programról, a projektben dolgozók pedig visszajelzéseket gyűjtsenek az itt lakóktól, hisz „mindenkinek az a célja, hogy 2023 sikeres legyen, és együttműködéseket indítson el.”

Dekoráció a most átadott közösségi térben.Dekoráció a most átadott közösségi térben.

Az egyetem kancellárja, Csillag Zsolt azt hangsúlyozta, az EKF cím elnyerése óriási lehetőség a város és a régió számára, hisz meg tudják mutatni az itt lévő értékeket a nagyvilágnak. Az egyetem bekapcsolódása a projektbe a Pannon Egyetem presztizsét is növeli, hisz ahogy rámutatott, egy mai egyetemnek ma már nem csak minőségi oktatást és kutatást kell nyújtania, hanem kulturálisan is erősnek kell lennie. Úgy látja, a Pannon Köztér színvonalas eseményeknek ad majd helyszínt, ami ezen törekvéseket segíti úgy, hogy aktívan vonja be a hazai és külföldi diákokat, valamint az itt élő embereket.

Az E-épületben egy teraszt is kialakítottak.Az E-épületben egy teraszt is kialakítottak.

Ovádi Péter, a térség parlamenti képviselője azt mondta, a veszprémiek büszkék arra, hogy egy egyetemi városban élhetnek, ám az egyik legnagyobb kihívást az jelenti, hogy az idejáró hallgatók mennyire érzik jól magukat. "Ha az itt tanulók Veszprémben jól érzik magukat, a jövőjüket is itt képzelhetik el. A közösségi tér azt a küldetést vállalja be, hogy a fiatalok szívesen jöjjenek Veszprémbe és maradjanak is itt"-hangsúlyozta.

Együttműködések a turisztikai ügynökség és az EKF program között

A sajtótájékoztatón részt vett Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója is, aki elmondta, keresik a turisztika és a kulturális együttműködések közös pontjait a régióban, ezzel kapcsolatban már több megállapodást is kötöttek. Az ügynökség közösen elemezte, és elemzi majd az adatokat az EKF projekttel, hogy úgy dolgozzák ki a programokat, hogy a turisták igényeit kielégítsék. Mint mondta, az már most látszik, hogy Veszprém Balatonfüred után a második leglátogatottabb város a megyében, és hogy az átlagnál fiatalabb korosztály érkezik a városba, ám nem rendelkezik elegendő szálláshellyel, ezeket mindenképp bővíteni kell. A bor – és gasztroturizmus területén szintén erősítésre van szükség. A világkiállításokon és turisztikai irodákban ezért többek között kiemelten kezelik majd a 2023-as projektet-mondta.

Csillag Zsolt, Guller Zoltán, Navracsics Tibor és Ovádi Péter a 2021. szeptember 30-án megnyílt Pannon Köztérben.Csillag Zsolt, Guller Zoltán, Navracsics Tibor és Ovádi Péter a 2021. szeptember 30-án megnyílt Pannon Köztérben.

Ge. Á.
Kovács Bálint
további cikkek
1% az esély a világháborúra 1% az esély a világháborúra Dr. Resperger István biztonságpolitikai szakértő Háború és béke címmel tartott előadást a Pannon Egyetemen kedden, ahol Tolsztoj művének elemzése helyett sokkal inkább a világ konfliktusos régiói kerültek terítékre. Ukrajnára, az arab térségre és Tajvanra egyaránt kitért az országosan is elismert szakember, miközben a globális atomháború valós fenyegetésének esélyét is számba vette. tegnap 22:43 Programajánló - A háború és béke kérdései Programajánló - A háború és béke kérdései Mindannyiunkat aggodalommal töltenek el a világban jelenleg zajló brutális háborúk, a megoldhatatlannak tűnő fegyveres konfliktusok. Mégis a modern társadalom információs zajában, a témában erősen átpolitizált kommunikációs térben roppant nehéz a valódi történésekről tudományosan megalapozott, hiteles információkhoz jutni. Erre reagál most a Pannon Egyetem és az MTA VEAB, akiknek közös szervezésében az egyik leghitelesebb magyar biztonságpolitikai szakértő érkezik Veszprémbe előadást tartani. 2024. április 9. 11:32 Befektetőként tért vissza a Pannon Egyetemre az egykori hallgató Pannon Egyetem Befektetőként tért vissza a Pannon Egyetemre az egykori hallgató Az egyetem a tudást, a cégek pedig a piaci tapasztalatukat és saját tőkéjüket teszik bele abba az az együttműködésbe, ami mindkét félnek előnyös a nap végén. A Pannon Egyetem most egy olyan befektetőcéggel írt alá együttműködési megállapodást, aminek alapítója annak idején Veszprémben végzett, most pedig befektetőként tér vissza az alumni intézménybe. 2024. április 2. 14:52 Tanuló galériát adtak át a Humántudományi Karon Tanuló galériát adtak át a Humántudományi Karon Kedd délelőtt az N épület első emeletén hivatalosan is átadták a tanuló galériát, amely a HTK új kiállító- és közösségi tere. 2024. március 26. 22:37

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.