2021. október 16.
//
Gál névnap

Bemutatta veszprémi jelöltjét a Mi Hazánk Mozgalom

A párt a helyi szervezetet két éve elnöklő Kovacsics Zsoltot indítja Veszprém megye 1. számú egyéni választókerületében.

-A Mi Hazánk Mozgalom még tavasszal jelentette be, hogy önálló miniszterelnök-jelöltet (Toroczkai László személyében), valamint önálló országgyűlési képviselő-jelöltet indít mind a 106 választókörzetben a Fidesz és a balliberális jelölttel szemben- közölte Pakusza Zoltán, a párt alelnöke hétfő délután Veszprémben. Mint a Szentháromság téren tartott sajtótájékoztatón elmondta, szerinte 2022-ben az emberek előtt két válaszút lehetséges: az egyik, hogy marad az elmúlt 30 év politikai váltógazdálkodása, - a Fidesz és a balliberális oldal-, a másik a Mi Hazánk Mozgalom. Pakusza úgy látja, a parlamentben szükség van egy harmadik erőre, ezért az összes választókörzetben megadják a lehetőséget a választóknak arra, hogy rájuk szavazzanak.

Pakusza Zoltán a párt alelnöke, és Kovacsics Zsolt, a Mi Hazánk Mozgalom Veszprém megye 1. számú egyéni választókerületének országgyűlési képviselőjelöltje.Pakusza Zoltán a párt alelnöke, és Kovacsics Zsolt, a Mi Hazánk Mozgalom Veszprém megye 1. számú egyéni választókerületének országgyűlési képviselőjelöltje.

A Mi Hazánk Veszprém megye 1. számú egyéni választókerületében a veszprémi szervezetük elnökét, a jelenleg Várpalotán élő, és ott a 2019-es önkormányzati választásokon induló Kovacsics Zsoltot indítja. Kovacsics a bemutatást követően úgy fogalmazott, szerintük a mai politikai élet egyik nagy hibája a mentelmi jog jelenlegi alkalmazása, ezért szeretnék azt úgy megváltoztatni, hogy hibázásuk esetén a parlamenti képviselők se legyenek kivételek.

-A Mi Hazánk szerint azonnal meg kell szüntetni Covid-oltás kötelező jellegét is, mely az egészségügyben több ezer dolgozó munkáját és megélhetését veszélyezteti. A rendvédelmi erőknek 100%-os béremelést kell adni, hogy az elvándorlást csökkentsék, és a fiatalok számára vonzóvá tudjuk tenni a pályát, továbbá vissza kell hozni a szolgálati nyugdíjat is-mondta Kovacsics. A párt azt is szeretné elérni, hogy a férfiak 40 év munkaviszony után nyugdíjba vonulhassanak.

Ge. Á.
Kovács Bálint

További cikkek

Karácsony visszalépett a jelölt-jelöltségtől
Karácsony visszalépett a jelölt-jelöltségtől
Karácsony Gergely péntek délelőtti sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy annak ellenére, hogy az előválasztás első fordulójában a második legtöbb szavazatot kapta, visszalép a miniszterelnök-jelölt-jelöltségtől és Márki-Zay Pétert fogja támogatni Dobrev Klára ellenében.
Ovádi Péter is reagált az ellenzéki előválasztás eredményére
Ovádi Péter is reagált az ellenzéki előválasztás eredményére
A Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője a demokratikus alapelveket kérdőjelezte meg az előválasztás kapcsán a veszprémi példa alapján.
Meglepetés (?) az előválasztáson: Csonka megverte Mesterházyt Veszprémben
Meglepetés (?) az előválasztáson: Csonka megverte Mesterházyt Veszprémben
Kétszer annyi szavazatot gyűjtött be a DK jelöltje, Dr. Csonka Balázs, mint Mesterházy Attila az ellenzéki előválasztáson Veszprémben, így várhatóan ő lesz a kihívója a Fidesz-KDNP jelöltjének a jövő évi országgyűlési választáson. A miniszterelnök-jelöltek közül Dobrev Klára gyűjtötte be a legtöbb voksot, mögötte nem sokkal lemaradva Karácsony Gergely végzett.
'Nem lehet elfelejteni a 2006-os rettegést és brutalitást'
'Nem lehet elfelejteni a 2006-os rettegést és brutalitást'
Kedd délután Veszprémbe látogatott a „Vérbe fojtott szabadság” című vándorkiállítás, ami a 2006-os fővárosi Gyurcsány-terror eseményeit mutatta be. A Hotel parkolóban az érdeklődők olyan személy részletes beszámolóját is megismerhették, akinek 15 évvel ezelőtt a rendőrattak idején törték el a csontját.
Karácsony Gergely megtalálta Veszprémet
Karácsony Gergely megtalálta Veszprémet
Közös sajtótájékoztatót tartott Budapest főpolgármestere, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje Karácsony Gergely a megyében induló MSZP-s képviselőjelölt-jelöltekkel kedden délután a Kossuth utcán. Karácsony - ahogy fogalmazott – saját magában látja az egység megtestesítőjét az ellenzéki pártok és a magyar emberek között.