2023. május 31.
//
Angéla névnap

Bemutatta veszprémi jelöltjét a Mi Hazánk Mozgalom

A párt a helyi szervezetet két éve elnöklő Kovacsics Zsoltot indítja Veszprém megye 1. számú egyéni választókerületében.

-A Mi Hazánk Mozgalom még tavasszal jelentette be, hogy önálló miniszterelnök-jelöltet (Toroczkai László személyében), valamint önálló országgyűlési képviselő-jelöltet indít mind a 106 választókörzetben a Fidesz és a balliberális jelölttel szemben- közölte Pakusza Zoltán, a párt alelnöke hétfő délután Veszprémben. Mint a Szentháromság téren tartott sajtótájékoztatón elmondta, szerinte 2022-ben az emberek előtt két válaszút lehetséges: az egyik, hogy marad az elmúlt 30 év politikai váltógazdálkodása, - a Fidesz és a balliberális oldal-, a másik a Mi Hazánk Mozgalom. Pakusza úgy látja, a parlamentben szükség van egy harmadik erőre, ezért az összes választókörzetben megadják a lehetőséget a választóknak arra, hogy rájuk szavazzanak.

Pakusza Zoltán a párt alelnöke, és Kovacsics Zsolt, a Mi Hazánk Mozgalom Veszprém megye 1. számú egyéni választókerületének országgyűlési képviselőjelöltje.Pakusza Zoltán a párt alelnöke, és Kovacsics Zsolt, a Mi Hazánk Mozgalom Veszprém megye 1. számú egyéni választókerületének országgyűlési képviselőjelöltje.

A Mi Hazánk Veszprém megye 1. számú egyéni választókerületében a veszprémi szervezetük elnökét, a jelenleg Várpalotán élő, és ott a 2019-es önkormányzati választásokon induló Kovacsics Zsoltot indítja. Kovacsics a bemutatást követően úgy fogalmazott, szerintük a mai politikai élet egyik nagy hibája a mentelmi jog jelenlegi alkalmazása, ezért szeretnék azt úgy megváltoztatni, hogy hibázásuk esetén a parlamenti képviselők se legyenek kivételek.

-A Mi Hazánk szerint azonnal meg kell szüntetni Covid-oltás kötelező jellegét is, mely az egészségügyben több ezer dolgozó munkáját és megélhetését veszélyezteti. A rendvédelmi erőknek 100%-os béremelést kell adni, hogy az elvándorlást csökkentsék, és a fiatalok számára vonzóvá tudjuk tenni a pályát, továbbá vissza kell hozni a szolgálati nyugdíjat is-mondta Kovacsics. A párt azt is szeretné elérni, hogy a férfiak 40 év munkaviszony után nyugdíjba vonulhassanak.

Ge. Á.
Kovács Bálint

További cikkek

Benyújtották a 2024-es védelmi költségvetést a parlamentnek
Benyújtották a 2024-es védelmi költségvetést a parlamentnek
Benyújtották a parlamentnek a 2024-es költségvetési törvényjavaslatot, amely a védelem költségvetése lesz - jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter kedden Budapesten az Országházban.
Minek ellenség, ha ilyen szövetségesei vannak egy országnak?
Minek ellenség, ha ilyen szövetségesei vannak egy országnak?
Az EU alapítói forognának a sírjukban, ha megtudnák, milyen diplomáciai botrányt sikerülhetett utódjuknak összehozni. Kérdés, hogy valóban lesz-e botrány, vagy érdeklődés miatt elmarad.
Új elnök a Veszprém vármegyei KDNP élén
Új elnök a Veszprém vármegyei KDNP élén
A keresztény-demokrata párt helyi tagjai Navracsics Tibor, területfejlesztési minisztert választották meg egyhangúlag a vármegyei választmány élére. Az új elnök stabilitást és aktív közéleti jelenlétet ígért a jövőben.
Több rendőrt szeretne az utcára a Reformerek képviselője Veszprémben
Több rendőrt szeretne az utcára a Reformerek képviselője Veszprémben
Kovács Rajmund, a Reformerek színeiben politizáló önkormányzati képviselő sajtótájékoztató keretében kommentálta a városi közgyűlés legutóbbi eseményeit. Kitért a közbiztonság helyzetére, az EKF átláthatóságára egy helyi területi vita kérdésére is.
Piros lámpa és vörös vonalak Magyarország és az Európai Bizottság között
Piros lámpa és vörös vonalak Magyarország és az Európai Bizottság között
Közlekedési hasonlattal élve jelenleg egy piros lámpa stoppolja azokat az uniós pénzeket, ami az egyik olvasatban járna Magyarországnak, a másik szerint viszont a hazai kormánynak kellene megtenni kifizetésükhöz a szükséges lépéseket országhatáron belül. Hogy pontosan ki tudja átkapcsolni zöldre a lámpát, ezt a kérdést illetékes szakemberek és a területfejlesztési miniszter nyilatkozatain keresztül próbáltunk megválaszolni.