Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 21. Konstantin
Veszprém
15°C
2024. május 21. Konstantin
Veszprém
15°C

Bemutatták Máté P. Gábor nagyjátékfilmjét

2021. október 12. 4:00
Egy kilencvenperces nagyjátékfilm rendezőjeként mutatta meg új oldalát Máté P. Gábor, a Veszprémi Petőfi Színház színművésze, aki A Szerenád címmel rendezett mozifilmet.

A SzeretFilm Stúdió Egyesület gyártásában mutatták be a Máté P. Gábor által rendezett filmet, az ünnepélyes bemutatója hétfő este volt a Balaton Moziban. A film a szereplőgárdáját tekintve szinte teljes mértékben veszprémi produkció, amelyet Zalaszentgrót városa is támogatott. Mint az sokaknak köztudott, Máté P. Gábor az említett Zala megyei településről származik. A film zeneszerzője Szili Péter, az operatőr pedig Ladányi János. A szereplők között olyan helyi művészek vannak, mint Buvári Lilla, Szelle Dávid, Módri Györgyi, Pap Lívia, Szalay Bence, Főző Ditta, Trokán Anna

A szerelmestörténet – mely gyakorlatilag minden korosztályt hivatott szórakoztatni - tulajdonképpen már ismert lehet a veszprémi közönség számára, hiszen 2012-ben a színházban is bemutatták, onnan jött az ötlet, hogy érdemes lenne filmre vinni. Amikor először felmerült a film ötlete, Máté P. Gábor Buvári Tamás filmrendezőnek szólt, mintegy meglebegtetve a film megrendezésének lehetőségét, de Tamás a történet írójában, vagyis Máté P. Gáborban látta elképzelhetőnek a megvalósítást, hiszen az alapötlet, a film gondolat az övé.

„Kicsit megijedtem, átgondoltam, de ez egy közösségi összefogásból megvalósuló film, így nagyjából tudtam, hogy kikkel szeretnék együtt dolgozni: olyan kollégák vettek részt a munkában, akik egyben a barátaim is, és akikben rendkívül megbízom. Mindenki a kreativitásából építkezett, nem volt nagy anyagi támogatásunk.” - fogalmazott a színművész.

Arról, hogy a színművész „hirtelen” nézőpontot váltott, hiszen a színpadról egy film rendezői székébe került, a következőket mondta el: „Nagyon jó érzés volt. Mindig is érdekelt ez a dolog, a színházi rendezés annyira nem, a film már sokkal inkább. Amikor elkezdtem filmekben játszani, már akkor is izgatott nem csupán a játék, de maga az elkészítés folyamata. A forgatás varázsa mellett az utómunkákban rejlő kreativitás is  megragadott: a fényelést, az effektelést.

Az első forgatási nap 2017 májusában volt, tehát négy évig tartott. Már tavaly bemutathattuk volna, de a Covid közbeszólt. Az is az időhúzás mellett volt, hogy szükségünk volt mindanégy évszakra, így ez is várakozásra ösztönzött. Emellett csak akkor tudtunk forgatni, amikor a kollégák a munkájuk mellett ráértek. Néhány jelenet Horvátországban forgott, így egy teljes hetet kint töltöttünk.”

A szerelmes történet látványvilága Ladányi János elképzelése alapján készült: „A látványvilág Ladányi János munkája, mondhatni ő öntötte le mesével a filmet, miután leforgattuk. Én főként a színészekkel, a színészi játékkal foglalkoztam. Rendkívül izgalmas időszak volt.”

A hétfő esti filmbemutató egyelőre a stábnak és a támogatóknak volt nyitott, de a közeljövőben a veszprémi közönség is láthatja.

Borítókép: Főző Ditta

Szabó Eszter
Domján Attila
további cikkek
Álmodjunk nagyot! Álmodjunk nagyot! Ambiciózusnak lenni valójában jó. Persze hit, szorgalom, kitartás és alázat is kell ahhoz, hogy célt érjünk, és a támogatás sem utolsó, de ha ezek megvannak, csodás dolgokat lehet elérni. Bizonyította ezt a Victoria Art & Sport Egyesület, illetve a Csermák Antal Alapfokú Művészeti Iskola növendékeinek szombati balett gálája is. tegnap 15:32 Bátor döntések sorozata után most bestseller írónő Karády Anna Bátor döntések sorozata után most bestseller írónő Karády Anna Karády Anna írónő volt a Vehír közéleti sorozatának legutóbbi vendége, így néhány szerencsés olvasónk, akiket a jelentkezés során kisorsoltunk, egy kötetlen beszélgetésen vehetett részt, ahol maguk is feltehették kérdéseiket, sőt, a végén dedikált is az írónő. tegnap 16:16 Fonott emlékeink Fonott emlékeink Egykor sapkák, hajhálók, tarisznyák, nadrágok, sőt akár függőágy is készült ezzel a technikával, mára azonban talán csak valami furcsa német szónak gondoljuk, ha meghalljuk: sprang. A Művészetek Háza legfrissebb kiállításának célja, hogy ezen változtasson. 2024. május 19. 14:41 A szentlélek eljövetelét ünneplik vasárnap a keresztények A szentlélek eljövetelét ünneplik vasárnap a keresztények A Szentlélek eljövetelét ünneplik vasárnap a keresztények. A húsvét után ötven nappal tartott pünkösd - a húsvét és a karácsony mellett - a harmadik legnagyobb keresztény ünnep, neve a görög pentékoszté (ötven) szóból ered. 2024. május 18. 11:10

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.