2022. augusztus 12.
//
Klára névnap

Nyílt Napot tartottak a Pannon Egyetemen

2021. október 13. 15:04
Nagy sikerrel, sok érdeklődővel zajlott az Egyetem B épületének aulájában a nyílt nap szerda délelőtt.

A rendezvény célja, minthogy részletes tájékoztatást nyújtson az egyetem által kínált továbbtanulási lehetőségekről, ösztöndíjakról, felvételi eljárásról, nem csak elméleti szinten, de gyakorlati szinten is megvalósult, hiszen a fiatal érdeklődőknek tartott eseménynek az intézmény a járványhelyzet biztonságos körülményeit megteremtve személyesen tudott otthont adni.

Fotó: Pannon Egyetem / Szabó László Fotó: Pannon Egyetem / Szabó László

Az eseményt Dr. Molnárné dr. Barna Katalin, oktatási rektorhelyettes nyitotta meg, aki örömét fejezte ki, hogy ezen a napon az intézmény lehetőségeinek széles palettáját mutathatják be. A képzések elméleti szintjén túl a gyakorlatra is nagy hangsúlyt helyeznek, ugyanígy a kutatásokba történő bekapcsolódásra, vagy éppen a  tehetséggondozásra.

Fotó: Pannon Egyetem / Szabó László Fotó: Pannon Egyetem / Szabó László

A szerdai napon a középiskolás diákok megtekinthették a kollégiumokat, a laboratóriumokat, miközben a nap folyamán szakbemutatókat hallgathattak, és egyéb szolgáltatásokkal találkozhattak.

A nyílt napon megismerkedhettek a Gazdaságtudományi Karral, a Zalaegerszegi Egyetemi Központtal, a Mérnöki Karral, a Modern Filológiai és Társadalomtudományi Karral, a Műszaki Informatikai Karral és a Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központtal, Nagykanizsáról. Mindemellett bemutatkoztak a duális képzések is, a Pannon Egyetem a 2021/2022-es tanév négy karán huszonkilenc alapképzési és kilenc mesterszintű szakon kínál duális képzési lehetőséget.

Szabó Eszter

További cikkek

A Pannon Egyetem megőrizte pozícióját a vidéki egyetemek között
A Pannon Egyetem megőrizte pozícióját a vidéki egyetemek között
Csütörtökön hirdették ki a felsőoktatási ponthatárokat, péntek délelőtt a Pannon Egyetemen sajtótájékoztatót tartottak arról, hányan kezdik meg ősztől tanulmányaikat az intézményben, s hogy mely szakok voltak a legnépszerűbbek.
A jelentkezők 74 százalékát felvették
A jelentkezők 74 százalékát felvették
A felsőoktatásba jelentkezők 74 százalékát felvették valamilyen képzésre - közölte a felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár pénteken.
Nyilvánosságra hozták az idei felsőoktatási ponthatárokat
Nyilvánosságra hozták az idei felsőoktatási ponthatárokat
Nyilvánosságra hozták az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat csütörtök este. Ezzel eldőlt, hogy a több mint 99 ezer jelentkező közül az általános eljárásban hányan kerülnek be egyetemre, főiskolára.
Átvehették diplomájukat az Érseki Főiskola végzősei
Átvehették diplomájukat az Érseki Főiskola végzősei
Ünnepélyes keretek között vehették át oklevelüket szombat délelőtt a Veszprémi Érseki Főiskola frissen diplomázott hallgatói.
Veszprémi óvoda és iskola lettek az év állatvédő intézményei
Veszprémi óvoda és iskola lettek az év állatvédő intézményei
Sótonyi Péter, az Állatorvostudományi Egyetem rektora adta át az „Év Állatvédő Óvodája 2022” és az „Év Állatvédő Általános Iskolája 2022” pályázat dobogósainak okleveleit az Egyetemen megrendezett díjátadó ünnepségen, június 29-én, Budapesten. Az „Állatvédelem gyerekeknek” szerkesztőbizottsága az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi, Jogi, Elemző- és Módszertani Központjának szakmai támogatásával idén második alkalommal hirdetett – az állatvédelmi oktatási tevékenységet középpontba helyező – pályázatot óvodák és idén első ízben már általános iskolák számára is. A pályázatra olyan intézmények jelentkezését várták, akik kiemelkedően sokat tettek az állatvédelemért, és törekedtek arra, hogy beépítsék a felelős állattartást a nevelésbe változatos és kreatív programok segítségével.