Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 5. Vilma
Veszprém
-2°C
2023. december 5. Vilma
Veszprém
-2°C

Megjelent a Séd

2021. október 17. 10:37
Megjelent a Séd kritikai lap idei ötödik száma.

A lap fókuszában ezúttal is az elmúlt hónapok kulturális eseményei szerepelnek. A zenei élet valósággal pezsgett a nyár végén Veszprémben, így a Séd aktuális számában a VII. Veszprémi Régizenei Napok, az Auer Fesztivál és a VeszprémFest koncertjeiről is olvashatunk. Három írás is foglalkozik a Kabóciádé programjaival. 

A zene mellett más művészeti ágaknak is jutott hely a lapban. Olvashatunk a Nemzetközi Kortárs Fesztiválról és Gáspár Gábor ehhez kapcsolódó fotókiállításáról; Kádár Tibornak a Várgalériában berendezett tárlatáról, valamint a Pannon Várszínház évadnyitó premierjéről, a Liliomfiról is. 

A lap beszerezhető a veszprémi kulturális intézményekben, illetve elérhető online az Országos Széchenyi Könyvtár elektronikus archívumából.

vehir.hu
további cikkek
Visszatér Gregory Porter, Veszprémbe érkezik Paloma Faith és a Caravan Palace Visszatér Gregory Porter, Veszprémbe érkezik Paloma Faith és a Caravan Palace Bejelentették a VeszprémFest 2024-es fellépőit. tegnap 17:55 Kínai barátok hozták el Veszprémbe a kultúrájukat Kínai barátok hozták el Veszprémbe a kultúrájukat A kínai Ningbo város lakosságszáma pont akkora, mint Magyarországé: 9,6 millió ember. Ez a város pedig Veszprémmel ápol már húsz éve partnervárosi kapcsolatot. Ennek egyik eredménye a Pannon Egyetemre szervezett fotókiállítás, aminek a megnyitóján a hazánkban tartózkodó ningbói delegáció is részt vett hétfőn. tegnap 15:00 A tízéves Hangvilla-történet Hangvilla A tízéves Hangvilla-történet 2013. november 29-én volt egy színházi előadás Veszprémben. A Pannon Várszínház a „Sose halunk meg” című darabot mutatta be. Ez a kis emlékdarab tíz évvel ezelőttről önmagában még nem érne annyit, hogy felidézzük, de ha hozzátesszük azt, hogy a színpad, ahol előadták az egykori Séd filmszínház helyén épült komplexum deszkái voltak, már érdemes megállni egy pillanatra. Az épületet ma mindenki úgy ismeri, mint Hangvilla. Ezzel debütált a veszprémi kulturális életben a minden szempontból formabontó kulturális intézmény. 2023. december 3. 15:18 Felgyúlt az első adventi gyertya Felgyúlt az első adventi gyertya Szombat este a szentmise után meggyújtották az adventi koszorú első gyertyáját a Szent Mihály Főszékesegyházban. A gyertyagyújtás után egy rendkívül hangulatos komolyzenei koncert következett, melyre igencsak komoly volt az érdeklődés. 2023. december 2. 22:48

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.