Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
19°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
19°C

Márki-Zay Péter nyerte a kaotikus előválasztást

2021. október 17. 21:35
Bár vasárnap este még nem volt teljes a szavazatok feldolgozottsága, Márki-Zay Péternek szinte behozhatatlan előnye van Dobrev Klárával szemben, így várhatóan ő lesz Orbán Viktor kihívója a jövő évi országgyűlési választáson.

Bár még az előválasztás utolsó napján, szombaton is voltak szervezésbeli hiányosságok az előválasztáson, többek közt Tapolcán, ahol állítólag egy adminisztrációs hiba miatt hiába keresték az emberek az előválasztási sátrat, végül sikerült lezárni a Dobrev Klára és Márki-Zay Péter közti mérkőzést. Ez volt az előválasztás második fordulója, amin 662 ezren vettek részt, a szavazólapon pedig Dobrev és Márki-Zay neve szerepelt, miután Karácsony Gergely annak ellenére visszalépett a jelöltségtől, hogy az első fordulóban ő szerezte a második legtöbb szavazatot Gyurcsány Ferenc felesége mögött.

A második forduló - ami egy hétig tartott - szavazatait vasárnap számolták össze, cikkünk megírásakor 65%-os feldolgozottság mellett Márki-Zay Péter 25%-kal vezetett Dobrev előtt, de ami ennél is többet mond, a Gyurcsány-párt jelöltje közösségi oldalán már elismerte vereségét, ezzel szinte biztosra vehető az országos politikában tapasztalatlan Márki-Zay Péter győzelme, aki egyébként jelenleg hivatalosan Hódmezővásárhely polgármestere.

Ha nem történik újabb váratlan fordulat - amiben az előválasztás kaotikus időszaka alatt bőven volt része az ellenzéknek, többek közt Veszprémben is, amikor a DK kikosarazta a helyi erős emberét, Katanics Sándort - akkor jövőre a Kész Zoltánnal is szoros kapcsolatot ápoló Márki-Zay neve lesz ott a hatpárti ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltjeként a szavazólapon.

vehir.hu
további cikkek
Előválasztás után... Márki-Zay Péter Előválasztás után... Számomra nem volt váratlan MZP (Márki-Zay Péter) győzelme Karácsony visszalépését követően, miképp Csonka Balázs (DK) győzelme sem volt kiszámíthatatlan. Sőt meglepődve vettem tudomásul, hogy ez még a helyi kormánypártiak és DK-sok közt sem volt egyértelmű. Logikailag is ennek kellett történnie. - Adamecz Zoltán véleménycikke az előválasztásról és az előttünk álló időszakról. 2021. október 26. 11:06 Karácsony visszalépett a jelölt-jelöltségtől Karácsony visszalépett a jelölt-jelöltségtől Karácsony Gergely péntek délelőtti sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy annak ellenére, hogy az előválasztás első fordulójában a második legtöbb szavazatot kapta, visszalép a miniszterelnök-jelölt-jelöltségtől és Márki-Zay Pétert fogja támogatni Dobrev Klára ellenében. 2021. október 8. 13:35 Meglepetés (?) az előválasztáson: Csonka megverte Mesterházyt Veszprémben Meglepetés (?) az előválasztáson: Csonka megverte Mesterházyt Veszprémben Kétszer annyi szavazatot gyűjtött be a DK jelöltje, Dr. Csonka Balázs, mint Mesterházy Attila az ellenzéki előválasztáson Veszprémben, így várhatóan ő lesz a kihívója a Fidesz-KDNP jelöltjének a jövő évi országgyűlési választáson. A miniszterelnök-jelöltek közül Dobrev Klára gyűjtötte be a legtöbb voksot, mögötte nem sokkal lemaradva Karácsony Gergely végzett. 2021. szeptember 29. 22:29 Karácsony Gergely megtalálta Veszprémet ellenzék Karácsony Gergely megtalálta Veszprémet Közös sajtótájékoztatót tartott Budapest főpolgármestere, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje Karácsony Gergely a megyében induló MSZP-s képviselőjelölt-jelöltekkel kedden délután a Kossuth utcán. Karácsony - ahogy fogalmazott – saját magában látja az egység megtestesítőjét az ellenzéki pártok és a magyar emberek között. 2021. szeptember 14. 15:49

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.