2021. november 30.
//
András, Andor névnap

Másfélszeresére nőtt a napi fertőzés a múlt héten

2021. október 18. 9:31

A 41. héten naponta átlagosan 990 új fertőzöttet regisztráltak, ez másfélszer több, mint egy héttel korábban (akkor 654 volt).  Naponta átlagosan 14 koronavírusos beteg hunyt el, egy héttel korábban még csak 10, a növekedés itt 40 százalékpontos. 38%-kal nőtt az aktív fertőzöttek száma, 27%-kal a kórházban ápoltak, 15,5%-kal a lélegeztetőgépre szorulók száma. 

Tehát elmondható, hogy nemcsak az adatok romlottak az egy héttel korábbihoz képest, de a fertőzés és halálozás növekedésének üteme is gyorsult (múlt héten még csak 20-30 százalék közötti emelkedést mutattunk ki az azt megelőző hét naphoz képest, most már 40-50% ez az arány). 

Ami az oltási kedvet illeti: a múlt héten naponta átlagosan 2035 fővel nőtt a beoltottak száma, ez nagyságrendileg megegyezik az egy héttel korábbi adattal (2077). Múlt hétfő óta 99 ezren vették fel a harmadik, emlékeztető oltást, egy héttel korábban 94 ezren. 

Veszprém megyében az elmúlt héten naponta átlagosan 23 új fertőzöttet igazoltak, míg egy héttel korábban ez a szám még csak 17 volt (+35%). A járvány kezdete óta 32398 fő tesztje lett pozitív.

 

LEGFRISSEBB ADATOK

A beoltottak száma 5 924 063, közülük 5 700 021 fő már a második oltását is megkapta, 997 ezren pedig már a harmadik oltást is felvették. Az elmúlt három nap összesen 3274 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 836 389 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 51 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 30 402 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 791 998 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 13 989 főre emelkedett. 908 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 126-an vannak lélegeztetőgépen.  

vehir.hu

További cikkek

Közel vagyunk már a negyedik hullám tetőpontjához
Közel vagyunk már a negyedik hullám tetőpontjához
Veszprém megyében négyszer gyorsabban terjed a járvány, mint országosan. Látványos hatása volt az oltási akcióhétnek. Csökkenni kezdett az adatok romlásának üteme, közel lehet a tetőzés.
Folytatódik az oltási akcióhét
Folytatódik az oltási akcióhét
A kormány egy héttel, december 5-ig meghosszabbítja az oltási akcióhetet, így a jövő héten is előzetes regisztráció, illetve időpontfoglalás nélkül várják az oltakozókat a kórházi oltópontok minden nap reggel 7-től este 7 óráig. Veszprém megyében 7 helyen várják majd a jelentkezőket.
Új vírusvariáns miatt állítaná le az Afrikából érkező gépek fogadását az EU
Új vírusvariáns miatt állítaná le az Afrikából érkező gépek fogadását az EU
Az Európai Bizottság a légiközlekedés leállítását javasolja a dél-afrikai régióból a koronavírus egy újabb variánsa miatt - jelentette be Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke pénteken.
A veszprémi mentősöket támogatták az amerikai katonák
A veszprémi mentősöket támogatták az amerikai katonák
Több raklapnyi ásványvizet szállítottak a veszprémi Covid-tesztponthoz az itt állomásozó amerikai katonák. Mint mondták, a jelenlegi legnagyobb harcosokat szerették volna ezzel is segíteni.
Janurik Kinga koronavírusos
Janurik Kinga koronavírusos
Janurik Kinga, a Ferencváros kapusa koronavírusos, ezért több játékos később csatlakozhat a jövő szerdán kezdődő spanyolországi női kézilabda-világbajnokságra készülő magyar válogatott keretéhez.