2022. január 19.
//
Sára névnap

Együttműködés a nyelvtanulásért

Együttműködési megállapodást írt alá a Veszprémi Szakképzési Centrum és a Veszprémi Tankerület több intézményével az Insedo Kft. és az ELTE Origó Nyelvi Centrum Kft.

Az együttműködési megállapodások aláírása előtt a résztvevők sajtótájékoztatón ismertették a közös munka céljait. Horváth Miklós, az Origó veszprémi vizsgahelyét működtető Insedo Kft. ügyvezetője arról számolt be, hogy az elmúlt tíz évben szoros kapcsolatot ápoltak azokkal a tanárokkal, akik nyelvvizsgára készítik fel a diákokat. Ez az együttműködés jobban működhet szervezett keretek között, ahol kölcsönösen van lehetőség a visszajelzések becsatornázására.

Horváth Miklós, Kavalecz GáborHorváth Miklós, Kavalecz Gábor

Ezeket a kereteket teremtheti meg az ELTE Origo Nyelvcentrum által három évvel ezelőtt életre hívott partner- és referenciaiskola program. Céljuk, hogy közelebb kerüljenek a nyelvi képzést folytató iskolákhoz, segítséget nyújtsanak a pedagógusoknak, hozzájáruljanak a diákok vizsgafelkészüléséhez. 

Kavalecz Gábor, a Veszprémi Szakképzési Centrum főigazgatója megjegyezte: a középiskolai nyelvoktatásnak van még hova fejlődni, az Origó és az Insendo partnereként pedig a keretek is adottak ehhez. A pedagógusok szakmai továbbképzéseken vehetnek részt, az itt megszerzett tudás pedig a diákoknak is hasznára válhat. 
 

vehir.hu
Domján Attila

További cikkek

Roberta Metsolát választották az Európai Parlament elnökének
Roberta Metsolát választották az Európai Parlament elnökének
Roberta Metsolát az Európai Néppárt (EPP) jelöltjét választották meg az Európai Parlament elnökének kedden a testület strasbourgi plenáris ülésén.
A környék legmodernebb iskolája lett a fűzfői
A környék legmodernebb iskolája lett a fűzfői
2021-ben megújult a Balatonfűzfői Irinyi János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola intézménye a EFOP 4.1.2-17 pályázat keretében. Az elkészült beruházásról Dudás Zsolt intézményvezetőt kérdeztük.
Tiszt és altisztjelöltként, anyagilag függetlenül
Tiszt és altisztjelöltként, anyagilag függetlenül
Sok fiatal számára fontos, hogy független legyen a szüleitől, de főiskolásként vagy ötödévesként ez nem mindig könnyű feladat. Ha valaki a katonai hivatás mellett dönt, már a tanulmányai alatt is fizetést kap – ez igaz a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen (NKE) megvalósuló tisztképzésre és az Acélkocka Altisztképzési Rendszerre is.
Fórumon tanácskoztak a helyi vállalkozók
Fórumon tanácskoztak a helyi vállalkozók
Vállalkozói fórumot tartottak a héten.
Nyilvántartásba vette az első jelölőszervezeteket az NVB
Nyilvántartásba vette az első jelölőszervezeteket az NVB
Nyilvántartásba vette az első jelölőszervezeteket az áprilisi országgyűlési választásra pénteki ülésén a Nemzeti Választási Bizottság (NVB).