2022. május 21.
//
Konstantin névnap

Együttműködés a nyelvtanulásért

Együttműködési megállapodást írt alá a Veszprémi Szakképzési Centrum és a Veszprémi Tankerület több intézményével az Insedo Kft. és az ELTE Origó Nyelvi Centrum Kft.

Az együttműködési megállapodások aláírása előtt a résztvevők sajtótájékoztatón ismertették a közös munka céljait. Horváth Miklós, az Origó veszprémi vizsgahelyét működtető Insedo Kft. ügyvezetője arról számolt be, hogy az elmúlt tíz évben szoros kapcsolatot ápoltak azokkal a tanárokkal, akik nyelvvizsgára készítik fel a diákokat. Ez az együttműködés jobban működhet szervezett keretek között, ahol kölcsönösen van lehetőség a visszajelzések becsatornázására.

Horváth Miklós, Kavalecz GáborHorváth Miklós, Kavalecz Gábor

Ezeket a kereteket teremtheti meg az ELTE Origo Nyelvcentrum által három évvel ezelőtt életre hívott partner- és referenciaiskola program. Céljuk, hogy közelebb kerüljenek a nyelvi képzést folytató iskolákhoz, segítséget nyújtsanak a pedagógusoknak, hozzájáruljanak a diákok vizsgafelkészüléséhez. 

Kavalecz Gábor, a Veszprémi Szakképzési Centrum főigazgatója megjegyezte: a középiskolai nyelvoktatásnak van még hova fejlődni, az Origó és az Insendo partnereként pedig a keretek is adottak ehhez. A pedagógusok szakmai továbbképzéseken vehetnek részt, az itt megszerzett tudás pedig a diákoknak is hasznára válhat. 
 

vehir.hu
Domján Attila

További cikkek

Megnövekedett hanghatásra kell számítani a magyar-amerikai gyakorlat miatt
Megnövekedett hanghatásra kell számítani a magyar-amerikai gyakorlat miatt
Megnövekedett hanghatásra kell számítani egy magyar-amerikai közös kiképzés miatt a Márkó, Veszprém, Hajmáskér, Öskü, Várpalota, Tés és Eplény által határolt területen hétfőtől szerdáig - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) pénteken.
Ismét megrendezte a Pannon Egyetem a Balaton Regattát
Ismét megrendezte a Pannon Egyetem a Balaton Regattát
A szél mellett a Pannon Egyetem evezősei borzolták fel a Balaton víztükrét pénteken Balatonalmádiban, ahol ismét megtartották az intézmény egyik legrégebbi rendezvényét, a Balaton Regattát. Hallgatók és oktatók több versenyszámban szálltak vízre, ahol idén a Pannon Egyetem egykori rektorának, dr. Gaál Zoltánnak a tiszteletére is szerveztek emlékfutamot.
Megkezdődtek az új veszprémi labdarúgó-stadion munkálatai
Megkezdődtek az új veszprémi labdarúgó-stadion munkálatai
Már nem csak álom – Ovádi Péter országgyűlési képviselő, Porga Gyula polgármester és Szabó Péter, a VLS ügyvezetője pénteken terepbejárás keretében ismertették, hogy megkezdődtek az új veszprémi labdarúgó-stadion munkálatai. Az első ütem kezdeti szakasza 827 millió forintnyi TAO-forrásból épül.
Harmincöt éves jubileumához érkezett a Rózsa iskola
Harmincöt éves jubileumához érkezett a Rózsa iskola
Az évfordulót gálaműsorral ünnepelte az intézmény csütörtökön.
Súlyosan megsérült egy gyermek a zánkai Erzsébet-táborban
Súlyosan megsérült egy gyermek a zánkai Erzsébet-táborban
Súlyosan megsérült egy gyermek, akire rádőlt egy rögzített focikapu a zánkai Erzsébet-táborban - közölte az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány csütörtökön