2021. november 30.
//
András, Andor névnap

Együttműködés a nyelvtanulásért

Együttműködési megállapodást írt alá a Veszprémi Szakképzési Centrum és a Veszprémi Tankerület több intézményével az Insedo Kft. és az ELTE Origó Nyelvi Centrum Kft.

Az együttműködési megállapodások aláírása előtt a résztvevők sajtótájékoztatón ismertették a közös munka céljait. Horváth Miklós, az Origó veszprémi vizsgahelyét működtető Insedo Kft. ügyvezetője arról számolt be, hogy az elmúlt tíz évben szoros kapcsolatot ápoltak azokkal a tanárokkal, akik nyelvvizsgára készítik fel a diákokat. Ez az együttműködés jobban működhet szervezett keretek között, ahol kölcsönösen van lehetőség a visszajelzések becsatornázására.

Horváth Miklós, Kavalecz GáborHorváth Miklós, Kavalecz Gábor

Ezeket a kereteket teremtheti meg az ELTE Origo Nyelvcentrum által három évvel ezelőtt életre hívott partner- és referenciaiskola program. Céljuk, hogy közelebb kerüljenek a nyelvi képzést folytató iskolákhoz, segítséget nyújtsanak a pedagógusoknak, hozzájáruljanak a diákok vizsgafelkészüléséhez. 

Kavalecz Gábor, a Veszprémi Szakképzési Centrum főigazgatója megjegyezte: a középiskolai nyelvoktatásnak van még hova fejlődni, az Origó és az Insendo partnereként pedig a keretek is adottak ehhez. A pedagógusok szakmai továbbképzéseken vehetnek részt, az itt megszerzett tudás pedig a diákoknak is hasznára válhat. 
 

vehir.hu
Domján Attila

További cikkek

Megnyílt Az év állatvédő óvodája és iskolája 2022 pályázat
Megnyílt Az év állatvédő óvodája és iskolája 2022 pályázat
A gyermekvédelmi szakellátásban élő gyermekek állatvédelmi szemléletformálása, valamint felelős állattartással kapcsolatos ismereteinek szélesítése a célja annak az együttműködési megállapodásnak, amelyet Sótonyi Péter, az Állatorvostudományi Egyetem rektora, Ovádi Péter, az Agrárminisztérium Nemzeti Állatvédelmi Program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztosa és Czibik Norbert András, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság főigazgatója írt alá az Állatorvostudományi Egyetemen. Sótonyi Péter bejelentette: az Egyetem a 2021-es nagy érdeklődésre tekintettel 2022-re is meghirdeti az „Év Állatvédő Óvodája” pályázatot, ezúttal általános iskolás kategóriával is bővítve.
Kiosztották Az Év Családbarát Vállalata díjakat
Kiosztották Az Év Családbarát Vállalata díjakat
A Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány és munkaerőpiaci programja, a Balansz Program már évek óta díjjal jutalmazza azokat a cégeket, amelyek családbarát jó gyakorlatokat vezetnek be és ezeket innovatív módon a munkatársak igényei szerint alakítják.
A Fidesz-KDNP felkérte a szolgáltatót az összes bezsákolt falevél elszállítására
A Fidesz-KDNP felkérte a szolgáltatót az összes bezsákolt falevél elszállítására
A veszprémi FIDESZ-KDNP frakció felkérte a szolgáltatót, hogy az idei évben ne csak az erre kijelölt, zöldhulladékkal teli zsákokat szállítsák el a házak elől, hanem minden olyan zsákot is, amelyekben a veszprémiek összegyűjtötték a lehullott falevelet. A soron kívüli gyűjtés a következő napokban indul Veszprémben.
Bár arcunkat ismét maszk mögé kell rejteni, a hitünk ilyenkor lesz még erősebb
Bár arcunkat ismét maszk mögé kell rejteni, a hitünk ilyenkor lesz még erősebb
Meggyújtották a város adventi koszorúján az első gyertyát, ami idén a hagyományoktól eltérően nem a Várban, hanem az Óváros téren található.
Nőtt az ásványvíz-, üdítő- és gyümölcsléforgalom az idén az első három negyedévben
Nőtt az ásványvíz-, üdítő- és gyümölcsléforgalom az idén az első három negyedévben
Az ásványvizek, ízesített vizek, szénsavas üdítőitalok, gyümölcslevek és jegesteák forgalma 1,912 millió liter volt az idén az első három negyedévben, 3 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest, de így is 4 százalékkal elmaradt a 2019-es azonos időszakitól - közölte a Magyar Ásványvíz, Gyümölcslé és Üdítőital Szövetség az MTI-vel.