2021. december 3.
//
Ferenc névnap

45 év után új liftet kap a rendelőintézet

Lecserélik a rendelőintézet elavult liftjét, néhány hónapon belül új, korszerű felvonót állítanak szolgálatba, melynek költségeihez az önkormányzat is hozzájárul.

18,5 millió forint értékben új liftet építenek be a rendelőintézetben, a költségekből 6,1 millió forintot a veszprémi önkormányzat áll – jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján Porga Gyula polgármester és dr. Töreki-Vörös Ibolya, a Csolnoky Ferenc Kórház főigazgatója. 

dr. Töreki-Vörös Ibolya és Porga Gyuladr. Töreki-Vörös Ibolya és Porga Gyula

A főigazgató rámutatott, hogy a már 45 éves lift gyakran meghibásodott, megérett a cserére, annál is inkább, mert az intézményt mozgásukban korlátozott, vagy idős koruk miatt nehezebben mozgó betegek is gyakran felkeresik, így fontos az akadálymentes közlekedés biztosítása a szintek között. 

Megérett a cserére a negyvenöt éves liftMegérett a cserére a negyvenöt éves lift

Az új lift – amit a tervek szerint néhány hónapon belül átadhatnak – a jelenlegi négy helyett 9 embert tud majd szállítani, automata külső-belső ajtóval üzemel, környezetbarát technológiával készül, a korábbi liftnél jóval kisebb energiafogyasztású, kerekesszékkel is könnyen használható, a gyengénlátók számára Braille-írással is ellátják a nyomógombokat. 

A polgármester és a főigazgató szerdán írták alá a támogatási szerződéstA polgármester és a főigazgató szerdán írták alá a támogatási szerződést

A polgármester és a főigazgató szerdán írták alá a támogatási szerződést. Porga Gyula ekkor elmondta: az önkormányzatnak fontos feladata az alapszintű ellátórendszer üzemeltetése és infrastrukturális fejlesztése, az elmúlt 4-5 évben 450 millió forint értékben ruházott be a város ezen a területen, számos háziorvosi rendelő megújult. A Komakút téri rendelőintézet liftjének cseréje jól illeszkedik ebbe a sorba, nem véletlen, hogy az anyagi hozzájárulást a közgyűlés is megszavazta.

Söge
Domján Attila

További cikkek

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke: 36 milliárd forintos kárt is okozhatott a műtrágya kartellezés a magyar gazdáknak
Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke: 36 milliárd forintos kárt is okozhatott a műtrágya kartellezés a magyar gazdáknak
Bige László és cégei akár 36 milliárd forinttal is megkárosíthatták a gazdákat az elmúlt hét évben -mondta Győrffy Balázs, a NAK elnöke péntek délután Veszprémben.
Veszprém Magyarországgal együtt előre megy, nem hátra
Veszprém Magyarországgal együtt előre megy, nem hátra
A legfontosabb kormányzati támogatásokról tartott sajtótájékoztatót Ovádi Péter, a térség országgyűlési képviselője.
Az Agórában képzik a kis cukrászsegédeket
Az Agórában képzik a kis cukrászsegédeket
Bonbon készítésre gyűltek össze csütörtök délután a Deák és a Báthory iskola kis diákjai a Veszprém Agórában, hogy egy különleges technika órán vegyenek részt: az intézmény Kis cukrász napközi programjának keretében ugyanis a gasztronómia világába nyerhetnek betekintést, miközben a saját édességüket is elkészíthetik.
Újabb egy héttel meghosszabbítják az oltási akciót
Újabb egy héttel meghosszabbítják az oltási akciót
Újabb egy héttel meghosszabbítja a kormány az oltási akcióhetet, és felkérte az operatív törzset, hogy dolgozzák ki az oltási akciónapok rendszerét országosan - közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón.
Hostel, kávézó és múzeumi fogadótér lesz az egykori kereskedőházból 2023-ra
Hostel, kávézó és múzeumi fogadótér lesz az egykori kereskedőházból 2023-ra
Újabb ikonikus épület alakul át és kap új funkciót Veszprém belvárosában a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program keretében. A Jókai 8. szám alatt álló egykori Ruttner-ház egyszerre lesz hostel, kávézó és a várbörtön-múzeum fogadóközpontja.