Ha receptünk elnyeri tetszélsét, küldje el ön is kedvencét a gasztro@vehir.hu email címre, és ha a hónap végi sorsoláson Önre esik a séf választása, az Oliva Étterem kétszemélyes vacsorával ajándékozza meg.
Hozzávalók 4 főre
800 g cabanossi kolbász vagy chorizo kolbász
300 g lilahagyma
1 csokor friss kakukkfű
3 dl száraz vörösbor
2 ek. olívaolaj
1 tk. balzsamecet
frissen őrölt fekete bors
só
A kolbászok bőrét lehúzzuk, majd ferdén két centis karikákra vágjuk. A lilahagymát megpucoljuk, apróra vágjuk. Egy magas falú serpenyőben, olívaolajon a lilahagymát megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a felkarikázott kolbászokat és a megmosott kakukkfüvet. 5 percig pirítjuk, majd felöntjük a vörösborral, és sózzuk, borsozzuk. Felére beforraljuk, és mélytányérban tálaljuk. Kakukkfűvel díszítjük, és friss, ropogós kenyérrel kínálunk.
Kiváló sörkorcsolyának, vagy baráti összejövetelekre. Friss és ropogós bagettel a szaftját érdemes kitunkolni.
Cabanossi: Nyugati szomszédaink egyik remekműve az osztrák eredetű szárazkolbászféle. Magyar megfelelője a cserkészkolbász. A termék speciális ízvilágát a forrón füstölés és szárítás biztosítja. Enyhén csípős és fűszeres, erőteljes paprika aromával. Sertés- és marhahús keverékéből készítik.
Chorizo: A spanyol (azon belül az asztúriai) konyha egyik jellegzetes kolbászterméke, amely nagyon hasonlít a magyar füstölt kolbászhoz. Kizárólag disznóhúsból készítik zsiradék hozzáadásával. Fokhagymával, paprikával, vöröshagymával ízesítik, bélbe vagy gyomorba töltik, és a hazánkban ismert módon füstölik. Enyhén csípős, borsos.