Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. november 24. Emma
Veszprém
4°C
2024. november 24. Emma
Veszprém
4°C

Vörösboros cabanossi

2010. március 28. 10:44
Nyugati szomszédaink egyik remekműve az osztrák eredetű szárazkolbászféle, ízvilágát a forrón füstölés és szárítás biztosítja.

Ha receptünk elnyeri tetszélsét, küldje el ön is kedvencét a gasztro@vehir.hu email címre, és ha a hónap végi sorsoláson Önre esik a séf választása, az Oliva Étterem kétszemélyes vacsorával ajándékozza meg.

Hozzávalók 4 főre

800 g cabanossi kolbász vagy chorizo kolbász
300 g lilahagyma
1 csokor friss kakukkfű
3 dl száraz vörösbor
2 ek. olívaolaj
1 tk. balzsamecet
frissen őrölt fekete bors

A kolbászok bőrét lehúzzuk, majd ferdén két centis karikákra vágjuk. A lilahagymát megpucoljuk, apróra vágjuk. Egy magas falú serpenyőben, olívaolajon a lilahagymát megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a felkarikázott kolbászokat és a megmosott kakukkfüvet. 5 percig pirítjuk, majd felöntjük a vörösborral, és sózzuk, borsozzuk. Felére beforraljuk, és mélytányérban tálaljuk. Kakukkfűvel díszítjük, és friss, ropogós kenyérrel kínálunk.

Kiváló sörkorcsolyának, vagy baráti összejövetelekre. Friss és ropogós bagettel a szaftját érdemes kitunkolni.

Cabanossi: Nyugati szomszédaink egyik remekműve az osztrák eredetű szárazkolbászféle. Magyar megfelelője a cserkészkolbász. A termék speciális ízvilágát a forrón füstölés és szárítás biztosítja. Enyhén csípős és fűszeres, erőteljes paprika aromával. Sertés- és marhahús keverékéből készítik.

Chorizo: A spanyol (azon belül az asztúriai) konyha egyik jellegzetes kolbászterméke, amely nagyon hasonlít a magyar füstölt kolbászhoz. Kizárólag disznóhúsból készítik zsiradék hozzáadásával. Fokhagymával, paprikával, vöröshagymával ízesítik, bélbe vagy gyomorba töltik, és a hazánkban ismert módon füstölik. Enyhén csípős, borsos.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.