2021. december 3.
//
Ferenc névnap

Fókuszban a foglalkoztatás

2021. október 22. 11:33
Nyolcadik alkalommal tartottak Veszprém Megyei Foglalkoztatási Fórumot a „Veszprém megyei foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködés” című projekt keretében, ezúttal online formában.

A program aktuális információkkal látta el a résztvevőket a többi között a Veszprém Megyei Foglalkoztatási Paktum működéséről, az eddig elért eredményekről.

Az online tanácskozás keretében szó volt a foglalkoztatási együttműködések, partnerségi kapcsolatok hosszú távú fenntarthatóságáról, valamint az üzleti szereplők, és a duális képzés kapcsolatáról is.

Az online-fórum résztvevői körbejárták a munkaerőpiac, a gazdaság jellemzőit. Bemutatásra kerültek a vállalt és eddig teljesült indikátorok, az összes helyi TOP projektbe bevontak aránya. A becsatlakozó vendégek tájékoztatást kaptak a partnerekkel való együttműködés lehetőségeiről, tapasztalatairól, a Szakképzési Centrummal és iskolákkal való kapcsolat erősödéséről, a mentorálás szerepéről, a munkáltatói márkaépítésről. Megismerhették a szakképzés fejlesztésének főbb lépéseit, a duális képzőhelyek és szakképzési munkaszerződés opcióját és a kamara szerepét a duális képzés megerősítésében.

A szakmai program keretében Angyalosy Edina Veszprém Megyei Kormányhivatal Munkaerőpiaci és Alapkezelő Osztályának vezetője arról tájékoztatott, hogy eddig a foglalkoztatási paktumok keretében munkaerőpiaci programokban résztvevők száma a megyében meghaladta a 800 főt (824), míg a foglalkoztatási paktumok keretében 635 fő jutott álláshoz Veszprém megyében. A 2021. augusztusi adatok alapján egyébként Veszprém megyében a veszprémi (946 fő) és a pápai (890 fő) járásban tartja nyilván a legtöbb regisztrált álláskeresőt a kormányhivatal. A regisztrált álláskeresők száma a megyében meghaladja a 6300 főt (2021. augusztusi adat).

A járványhelyzetre tekintettel a foglalkoztatási fórumok a következő időszakban is online keretek között zajlanak, programokat és rendezvényeket egyelőre nem tartanak a megyében.

vehir.hu

További cikkek

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke: 36 milliárd forintos kárt is okozhatott a műtrágya kartellezés a magyar gazdáknak
Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke: 36 milliárd forintos kárt is okozhatott a műtrágya kartellezés a magyar gazdáknak
Bige László és cégei akár 36 milliárd forinttal is megkárosíthatták a gazdákat az elmúlt hét évben -mondta Győrffy Balázs, a NAK elnöke péntek délután Veszprémben.
Veszprém Magyarországgal együtt előre megy, nem hátra
Veszprém Magyarországgal együtt előre megy, nem hátra
A legfontosabb kormányzati támogatásokról tartott sajtótájékoztatót Ovádi Péter, a térség országgyűlési képviselője.
Az Agórában képzik a kis cukrászsegédeket
Az Agórában képzik a kis cukrászsegédeket
Bonbon készítésre gyűltek össze csütörtök délután a Deák és a Báthory iskola kis diákjai a Veszprém Agórában, hogy egy különleges technika órán vegyenek részt: az intézmény Kis cukrász napközi programjának keretében ugyanis a gasztronómia világába nyerhetnek betekintést, miközben a saját édességüket is elkészíthetik.
Újabb egy héttel meghosszabbítják az oltási akciót
Újabb egy héttel meghosszabbítják az oltási akciót
Újabb egy héttel meghosszabbítja a kormány az oltási akcióhetet, és felkérte az operatív törzset, hogy dolgozzák ki az oltási akciónapok rendszerét országosan - közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón.
Hostel, kávézó és múzeumi fogadótér lesz az egykori kereskedőházból 2023-ra
Hostel, kávézó és múzeumi fogadótér lesz az egykori kereskedőházból 2023-ra
Újabb ikonikus épület alakul át és kap új funkciót Veszprém belvárosában a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program keretében. A Jókai 8. szám alatt álló egykori Ruttner-ház egyszerre lesz hostel, kávézó és a várbörtön-múzeum fogadóközpontja.