Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 22. Magdolna
Veszprém
21°C
2024. július 22. Magdolna
Veszprém
21°C

Helyi fiatalok szervezkednek a városrészek megszépítéséért

2021. október 25. 11:52
Sok kicsi sokra megy alapon szervezték meg az egy éve alapított ProBono Veszprémért Egyesület munkáját helyi civilek, akik önkéntes munkájukkal segítik a különböző városrészek fejlődését, szépítését. Az elmúlt héten a Stadion utcában festették le az útszéli korlátokat a tagok, a jövőben pedig újabb akciókat tervez a veszprémi fiatalokból álló csapat.

A ProBono Veszprémért Egyesület tagságát főleg helyi fiatalok alkotják a 18-25 éves korosztályból. Amikor egy éve formálisan is létrehozták a civil szervezetet, azt a célt tűzték ki, hogy önkéntes munkával segítsék az egyes városrészek fejlődését, vagy, mint a pénteki akciójuk is mutatja, a leromlott állapotú köztéri emelek felújítását.

Ennek szellemében pénteken a Stadion utcában több korlátot is újramázoltak a fiatalok, amit a városrész önkormányzati képviselője, Csík Richárd is támogatott a szükséges festékek és eszközök beszerzésével.

Redling András, az egyesület tagja és a mostani önkéntes munka egyik résztvevője portálunknak elmondta, elsődleges céljuk, hogy olyan kisebb, mégis látványos munkákat csináljanak, amelyek egyszerűségük ellenére sokat lendítenek az adott városrész küllemén, élhetőségén.

Elsőként az egyetemi városrészben mutatták meg magukat, itt Csík Richárd, helyi képviselő rögtön a kezdeményezésük mellé állt, aki segítette megszervezni a munkát és összehangolni az önkormányzat és a VKSZ Zrt. illetékes szakembereivel.

A ProBono Veszprémért Egyesület azonban nem csak ebben a városrészben szeretne a jövőben tevékenykedni, tervben van, hogy a város minden részén legyenek tagjaik, akik a mostanihoz hasonlóan keresik a lehetőségeket és a feladatokat, hogy hol tudnak segíteni abban, hogy az ott élőknek még komfortosabbak legyenek a mindennapjai, tudtuk meg a már most aktív tagoktól.

Emellett a helyi középiskolásoknak is szeretnének lehetőséget kínálni, hogy az érettségihez szükséges kötelező civil önkéntes munkájukat hasznosan és a lakhelyük fejlődéséért végezhessék el.

A ProBono Veszprémért Egyesület következő akciója már rögtön rendhagyó lesz, ugyanis szintén az egyetemvárosban az Óvári Ferenc Baráti Körrel közösen egy lombhullató ünnepet szerveznek, ahol a megsárgult falevelek összegyűjtése mellett meglepetéssel is készülnek a helyi lakosoknak. Erről az akcióról hamarosan bővebben is fogunk írni.

vehir.hu
Domján Attila
további cikkek
Önkéntesek festették le a Bara-Ház kerítését Önkéntesek festették le a Bara-Ház kerítését Május huszonegyedikén hivatalosan is kinyit a Bara-ház, a Katolikus Szeretetszolgálat új intézménye, méghozzá a Cholnoky-lakótelepen. A Börzsei Barbara Komplex Korai Intervenciós és Gyermek Mozgásfejlesztő Központ, röviden Bara-ház udvarának kerítését Sótonyi Mónika önkormányzati képviselő kezdeményezésére festették le. 2024. május 15. 13:22 Keddtől lehet regisztrálni az idei TeSzedd! hulladékgyűjtő akcióra Keddtől lehet regisztrálni az idei TeSzedd! hulladékgyűjtő akcióra Idén tizenkettedik alkalommal valósul meg a TeSzedd!, az ország legnagyobb szemétszedési programja. Az önkéntesek keddtől jelentkezhetnek az április 22-én kezdődő eseményre, melynek során megtisztítják a szűkebb-tágabb környezetüket a környezetkárosító és a tájképet is romboló, illegálisan elhelyezett hulladéktól. 2024. április 2. 10:41 Ugrálhatnak örömükben az iskolába visszatérő gyerekek Cholnokyváros Ugrálhatnak örömükben az iskolába visszatérő gyerekek Újrafestették a Cholnoky iskola előtt megkopott ugróiskolát, így az megszépülve, élénk színekkel fogadja a tanévet megkezdő gyerekeket.  2023. augusztus 29. 21:26 Így látnak minket, veszprémieket az európai fiatalok Ragyogók Így látnak minket, veszprémieket az európai fiatalok Sokszor és sokat beszéltünk már a veszprémi közösségről, a város vízióiról és arról a képről, amit meg szeretnénk mutatni magunkból Európának a kulturális főváros cím birtokában. Most húsz külföldről érkezett fiatal vall ugyanezekről, akik három héten keresztül voltak az EKF önkéntesei. Cikkünkből kiderül, melyik szeteotípiák igazolódtak be és melyeket dőltek össze a külföldiek szemében a veszprémiekről. 2023. augusztus 5. 12:10

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.