Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 22. Júlia, Rita
Veszprém
15°C
2024. május 22. Júlia, Rita
Veszprém
15°C

Újraélesztik az Óváros téri piacot

2021. október 26. 15:30
Az Óváros tér egykor Veszprém egyik piactere volt. Vasárnaptól újraélesztik ezt a régi hagyományt.

Október 31-én, vasárnap nyitja meg kapuit az Óváros téri piac, amely eztán minden második vasárnap nyújt bevásárlási és kikapcsolódási lehetőséget a veszprémieknek és környékbelieknek. A piacon elsősorban a Bakony-Balaton régió őstermelőinek portékájából válogathatunk majd, de kisebb számban kézműves termékeket is találhatunk. 

A piacot kedden Porga Gyula polgármester és Mészáros Zoltán, az Európa Kulturális Fővárosa program vezérigazgatói főtanácsadója mutatták be helyszíni sajtótájékoztatójukon. A polgármester rámutatott: az EKF-programban nemcsak a rég elhanyagolt, a városképet meghatározó ingatlanokat, hanem a közösségeket is szeretnék építeni, ehhez pedig nem is kell mindig új dolgokat megálmodni, elég visszanyúlni a rég megszakadt hagyományokhoz. Ilyen az Óváros téri piac is, amely hosszú időn át a veszprémiek és környékbeliek, a termelők és vásárlók állandó találkozási helye volt. Hozzátette: a kéthetente megrendezendő piacot már csak azért is optimistán várják a szervezők, mert az elmúlt években minden, kulturális programokhoz kötődően megrendezett vásár pozitív fogadtatásra talált. 

Piac az Óváros téren 1894-ben (Fortepan / Kiss László)Piac az Óváros téren 1894-ben (Fortepan / Kiss László)

Mészáros Zoltán hozzátette, hogy az igényes portéka mellett kiváló szabadidős program is várja azokat, akik vasárnap délelőtt kilátogatnak a térre; az első hétvégén a Nanana Dekor tart minifoglalkozásokat gyerekeknek. Az EKF foodtruckjaiban egymást váltják majd a gasztronómia jól ismert környékbeli képviselői, most vasárnap a balatonfüredi Villa Delikáté a terep. 

 

Schöngrundtner Tamás
Kovács Bálint
további cikkek
Megnyílt a Bara-ház: esély a koraszülötteknek, remény a szülőknek Megnyílt a Bara-ház: esély a koraszülötteknek, remény a szülőknek „Az orvos és a gyógytornász is mesehős, (…) Lépésről lépésre mesét szőnek.” – Az alkalomra írt dal szövegében ezek a sorok is szerepeltek, amikor kedden délelőtt hivatalosan is megnyitott a Bara-ház Korai Fejlesztő Központ Veszprémben. tegnap 22:29 Boldog gyereknapot varázsolt a Cholnoky Kerekasztal Boldog gyereknapot varázsolt a Cholnoky Kerekasztal Játékokkal lepte meg a Cholnoky Kerekasztal Egyesület a lakótelep három köznevelési tagintézményét gyereknap alkalmából. tegnap 18:56 Ovádi Péter: eredményes volt az Európai Állatjólléti Tanácsok Fórumának idei ülése Ovádi Péter: eredményes volt az Európai Állatjólléti Tanácsok Fórumának idei ülése Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos örömmel számolt be arról, hogy Magyarország is képviseltette magát az EuroFAWC-on, május középén Edinburgh-ban. tegnap 13:26 Ismét több ezer diák kapott új notebookot ingyenesen oktatás Ismét több ezer diák kapott új notebookot ingyenesen Folytatódott az ingyenes notebookok kiosztása a veszprémi iskolákban is, ezúttal az ötödik, hatodik és kilencedik évfolyamos diákok juthattak hozzá az eszközökhöz, amiket a magyar kormány biztosít az ország iskolásainak és pedagógusainak. tegnap 15:42

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.