2022. május 21.
//
Konstantin névnap

Újraélesztik az Óváros téri piacot

Az Óváros tér egykor Veszprém egyik piactere volt. Vasárnaptól újraélesztik ezt a régi hagyományt.

Október 31-én, vasárnap nyitja meg kapuit az Óváros téri piac, amely eztán minden második vasárnap nyújt bevásárlási és kikapcsolódási lehetőséget a veszprémieknek és környékbelieknek. A piacon elsősorban a Bakony-Balaton régió őstermelőinek portékájából válogathatunk majd, de kisebb számban kézműves termékeket is találhatunk. 

A piacot kedden Porga Gyula polgármester és Mészáros Zoltán, az Európa Kulturális Fővárosa program vezérigazgatói főtanácsadója mutatták be helyszíni sajtótájékoztatójukon. A polgármester rámutatott: az EKF-programban nemcsak a rég elhanyagolt, a városképet meghatározó ingatlanokat, hanem a közösségeket is szeretnék építeni, ehhez pedig nem is kell mindig új dolgokat megálmodni, elég visszanyúlni a rég megszakadt hagyományokhoz. Ilyen az Óváros téri piac is, amely hosszú időn át a veszprémiek és környékbeliek, a termelők és vásárlók állandó találkozási helye volt. Hozzátette: a kéthetente megrendezendő piacot már csak azért is optimistán várják a szervezők, mert az elmúlt években minden, kulturális programokhoz kötődően megrendezett vásár pozitív fogadtatásra talált. 

Piac az Óváros téren 1894-ben (Fortepan / Kiss László)Piac az Óváros téren 1894-ben (Fortepan / Kiss László)

Mészáros Zoltán hozzátette, hogy az igényes portéka mellett kiváló szabadidős program is várja azokat, akik vasárnap délelőtt kilátogatnak a térre; az első hétvégén a Nanana Dekor tart minifoglalkozásokat gyerekeknek. Az EKF foodtruckjaiban egymást váltják majd a gasztronómia jól ismert környékbeli képviselői, most vasárnap a balatonfüredi Villa Delikáté a terep. 

 

Schöngrundtner Tamás
Kovács Bálint

További cikkek

Megnövekedett hanghatásra kell számítani a magyar-amerikai gyakorlat miatt
Megnövekedett hanghatásra kell számítani a magyar-amerikai gyakorlat miatt
Megnövekedett hanghatásra kell számítani egy magyar-amerikai közös kiképzés miatt a Márkó, Veszprém, Hajmáskér, Öskü, Várpalota, Tés és Eplény által határolt területen hétfőtől szerdáig - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) pénteken.
Kajla kutya ezúttal veszprémi kalandokba keveredik
Kajla kutya ezúttal veszprémi kalandokba keveredik
Két veszprémi foglalkoztató füzet jelentetett meg a népszerű Kajla mozgalom. A füzetek feladatait követve a kisiskolás gyerekes családok játékos úton ismerkedhetnek meg a megyeszékhely nevezetességeivel.
Megkezdődtek az új veszprémi labdarúgó-stadion munkálatai
Megkezdődtek az új veszprémi labdarúgó-stadion munkálatai
Már nem csak álom – Ovádi Péter országgyűlési képviselő, Porga Gyula polgármester és Szabó Péter, a VLS ügyvezetője pénteken terepbejárás keretében ismertették, hogy megkezdődtek az új veszprémi labdarúgó-stadion munkálatai. Az első ütem kezdeti szakasza 827 millió forintnyi TAO-forrásból épül.
Harmincöt éves jubileumához érkezett a Rózsa iskola
Harmincöt éves jubileumához érkezett a Rózsa iskola
Az évfordulót gálaműsorral ünnepelte az intézmény csütörtökön.
Súlyosan megsérült egy gyermek a zánkai Erzsébet-táborban
Súlyosan megsérült egy gyermek a zánkai Erzsébet-táborban
Súlyosan megsérült egy gyermek, akire rádőlt egy rögzített focikapu a zánkai Erzsébet-táborban - közölte az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány csütörtökön