2021. november 30.
//
András, Andor névnap

A Pannon Egyetem is csatlakozott a TE SZEDD! akcióhoz

2021. október 26. 10:19
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium az idei évben ismét meghirdette a TE SZEDD! - Önkéntesen a tiszta Magyarországért akciót. A Pannon Egyetem munkatársai a felhíváshoz kapcsolódva pénteken délután a Gulya-domb területén szedtek szemetet. A közösségi szemétgyűjtési akción a Pannon Egyetem rektora és kancellárja is részt vett.

A TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció ma hazánk legnagyobb önkéntes mozgalma. A kilencedik alkalommal meghirdetett szemétgyűjtés önkéntesei szerte az országban „nagytakarítottak”.

„Az intézmény számára a fenntarthatóság központi téma, kutatási és oktatási tevékenységünk is eköré szerveződik. Azon kevés dolgok egyike, amit tehetünk a környezetünkért egyszemélyben az éppen az ilyen jellegű tevékenység. Remélhetőleg az egyetemi hallgatóknak és a város lakóinak is példát mutatunk abban, hogy tisztán kell tartanunk a környezetünket” – mondta el dr. Gelencsér András, a Pannon egyetem rektora. Hozzátette, az lenne a legjobb, ha erre a munkára nem lenne szükség, azaz nem dobná el senki a szemetet, hanem a kijelölt szeméttárolókba tenné, illetve még inkább szelektíven gyűjtené, amire a környezetünknek nagyon nagy szüksége lenne. „Ezek a szemétszedési alkalmak hozzájárulnak annak a szemléletmódnak a kialakításához, ami az éghajlatváltozás elleni harcban szükséges. Ha kicsivel jobban figyelnénk a környezetünkre, és alázatosabbak lennénk úgy általában a természettel szemben, akkor jobb állapotban lenne ez a bolygó. És nekünk, azt gondolom, példát kell mutatnunk” – emelte ki dr. Gelencsér András.

 Fotó: Szabó László/ Pannon Egyetem Fotó: Szabó László/ Pannon Egyetem

„Egy egyetemnek nagyon fontos, hogy szemléletet formáljon. Ennek a kezdeményezésnek az a lényege, hogy megmutassuk, szabad, lehet, és kell is tenni a környezetünkért. Nagyon fontos az egyén gondolkodása és felelőssége, hiszen, ha mindenki csak magára figyelne, és csak azt a szemetet nem dobná el, ami nála van, akkor nem találkoznánk szeméttel. A minisztérium felhívásán természetesen egy pillanatig sem gondolkodtunk, és azonnal csatlakoztunk a kezdeményezéshez.” – mondta el Csillag Zsolt, a Pannon egyetem kancellárja.

Azért esett a Pannon Egyetem választása Veszprém egyik legszebb területére, a Gulya-dombra, mert a városban élők és az egyetemi polgárok is előszeretettel töltik itt idejüket, szívesen túráznak ide. A nagy látogatottság miatt a szemét is több, emiatt szükséges a tisztántartása. 
 

vehir.hu

További cikkek

Az Országgyűlés elrendelte a gyermekvédelmi tárgyú népszavazást
Az Országgyűlés elrendelte a gyermekvédelmi tárgyú népszavazást
Az Országgyűlés kedden elrendelte a kormány által a gyermekvédelmi törvény elfogadása után kezdeményezett népszavazást.
Egyhangúlag fogadta el az Országgyűlés a szigorúbb állatvédelmi törvénymódosítást
Egyhangúlag fogadta el az Országgyűlés a szigorúbb állatvédelmi törvénymódosítást
Súlyosabban büntetik a jövőben az állatok megmérgezését, szigorúbban lépnek fel a szaporítók ellen, és az állatviadalokon való részvétel is bűncselekménynek számít, miután az Országgyűlés kedden elfogadta a fideszes képviselők, köztük Ovádi Péter által benyújtott, az állatok védelme érdekében szükséges egyes büntetőjogi tárgyú törvények módosítását.
Kezdődik a madáretetési szezon!
Kezdődik a madáretetési szezon!
A 132. országos énekesmadár-etetési szezon kezdetére hívja fel a figyelmet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME), amely arra is emlékezteti a lakosságot, hogy a vízimadarakat nem szabad etetni, mert ez tömeges pusztulásukat okozhatja - olvasható az egyesület hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleményében.
Elindult a TÁJTÉKA kutatása a Balaton-felvidéken
Elindult a TÁJTÉKA kutatása a Balaton-felvidéken
Mit jelent az intelligens tájhasználat a régióban, hogyan lehet fenntartható életmódot folytatni itt?
Megnyílt Az év állatvédő óvodája és iskolája 2022 pályázat
Megnyílt Az év állatvédő óvodája és iskolája 2022 pályázat
A gyermekvédelmi szakellátásban élő gyermekek állatvédelmi szemléletformálása, valamint felelős állattartással kapcsolatos ismereteinek szélesítése a célja annak az együttműködési megállapodásnak, amelyet Sótonyi Péter, az Állatorvostudományi Egyetem rektora, Ovádi Péter, az Agrárminisztérium Nemzeti Állatvédelmi Program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztosa és Czibik Norbert András, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság főigazgatója írt alá az Állatorvostudományi Egyetemen. Sótonyi Péter bejelentette: az Egyetem a 2021-es nagy érdeklődésre tekintettel 2022-re is meghirdeti az „Év Állatvédő Óvodája” pályázatot, ezúttal általános iskolás kategóriával is bővítve.