Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A Pannon Egyetem is csatlakozott a TE SZEDD! akcióhoz

2021. október 26. 11:19
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium az idei évben ismét meghirdette a TE SZEDD! - Önkéntesen a tiszta Magyarországért akciót. A Pannon Egyetem munkatársai a felhíváshoz kapcsolódva pénteken délután a Gulya-domb területén szedtek szemetet. A közösségi szemétgyűjtési akción a Pannon Egyetem rektora és kancellárja is részt vett.

A TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció ma hazánk legnagyobb önkéntes mozgalma. A kilencedik alkalommal meghirdetett szemétgyűjtés önkéntesei szerte az országban „nagytakarítottak”.

„Az intézmény számára a fenntarthatóság központi téma, kutatási és oktatási tevékenységünk is eköré szerveződik. Azon kevés dolgok egyike, amit tehetünk a környezetünkért egyszemélyben az éppen az ilyen jellegű tevékenység. Remélhetőleg az egyetemi hallgatóknak és a város lakóinak is példát mutatunk abban, hogy tisztán kell tartanunk a környezetünket” – mondta el dr. Gelencsér András, a Pannon egyetem rektora. Hozzátette, az lenne a legjobb, ha erre a munkára nem lenne szükség, azaz nem dobná el senki a szemetet, hanem a kijelölt szeméttárolókba tenné, illetve még inkább szelektíven gyűjtené, amire a környezetünknek nagyon nagy szüksége lenne. „Ezek a szemétszedési alkalmak hozzájárulnak annak a szemléletmódnak a kialakításához, ami az éghajlatváltozás elleni harcban szükséges. Ha kicsivel jobban figyelnénk a környezetünkre, és alázatosabbak lennénk úgy általában a természettel szemben, akkor jobb állapotban lenne ez a bolygó. És nekünk, azt gondolom, példát kell mutatnunk” – emelte ki dr. Gelencsér András.

 Fotó: Szabó László/ Pannon Egyetem Fotó: Szabó László/ Pannon Egyetem

„Egy egyetemnek nagyon fontos, hogy szemléletet formáljon. Ennek a kezdeményezésnek az a lényege, hogy megmutassuk, szabad, lehet, és kell is tenni a környezetünkért. Nagyon fontos az egyén gondolkodása és felelőssége, hiszen, ha mindenki csak magára figyelne, és csak azt a szemetet nem dobná el, ami nála van, akkor nem találkoznánk szeméttel. A minisztérium felhívásán természetesen egy pillanatig sem gondolkodtunk, és azonnal csatlakoztunk a kezdeményezéshez.” – mondta el Csillag Zsolt, a Pannon egyetem kancellárja.

Azért esett a Pannon Egyetem választása Veszprém egyik legszebb területére, a Gulya-dombra, mert a városban élők és az egyetemi polgárok is előszeretettel töltik itt idejüket, szívesen túráznak ide. A nagy látogatottság miatt a szemét is több, emiatt szükséges a tisztántartása. 
 

vehir.hu
további cikkek
Van jövője az Óváros Piacnak? Van jövője az Óváros Piacnak? Gerstmár Ferenc, a Lehet Más a Politika önkormányzati képviselője a kistermelők – és az EKF gazdátlan projektjének, az Óváros Piacnak – fontosságáról beszélt a hétfő reggeli sajtótájékoztatón. tegnap 13:59 Balatonalmádiban dőlhet el az új köztársasági elnök kiléte Balatonalmádiban dőlhet el az új köztársasági elnök kiléte A kormánypártok szerdán és csütörtökön, Balatonalmádiban tartják a parlament tavaszi ülésszakát megelőző frakcióülésüket, amelyen döntenek az új államfőjelölt személyéről is - közölte Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője. 2024. február 19. 17:05 Kezd testet ölteni egy baloldali formáció Veszprémben Adamecz Zoltán főszereplésével választás 2024 Kezd testet ölteni egy baloldali formáció Veszprémben Adamecz Zoltán főszereplésével Egyelőre zárt ajtók mögött, de már lehet, hogy formálódik egy baloldali együttműködés Veszprémben. Csütörtökön az Adamecz Zoltán nevével fémjelzett Együtt Veszprémért Egyesület tagsága találkozott egy belvárosi vendéglátóhelyen az LMP-s Gerstmár Ferenccel és a párt országos társelnökével, Ungár Péterrel. Habár a találkozó zárt ajtók mögött zajlott, portálunk megpróbálta kideríteni, hogy mi történt valójában csütörtök este. Jelenleg több ellentmondás is van még a történetben, de az már körvonalazódik, hogy a baloldal zöldebbik fele igyekszik felsorakozni Adamecz mellett. 2024. február 19. 11:59 Lemondott Balog Zoltán közélet Lemondott Balog Zoltán Balog Zoltán református püspök a február 16-ai Zsinat értekezletén lemondott lelkészi elnöki tisztségéről.   2024. február 16. 17:55

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.