2021. november 30.
//
András, Andor névnap

Megyei mestereket avattak

A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 26 mesterlevelet adott át autószerelő, valamint gázfogyasztóberendezés- és csőhálózat szerelő szakmákban csütörtök délelőtt.

-Ünnepelhetünk, hisz vannak vállalkozók és egyének, akik hajlandóak képezni magukat és a jövőbe fektetni- kezdte megnyitó beszédét Markovszky György, a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, a kamara által szervezett mesteravató ünnepségen csütörtök délelőtt Veszprémben. Mint mondta, Magyarországon történelmi hagyományai vannak a szakképzésnek, amely hosszú évek kihagyása után most ismét kezdi megtalálni helyét a képzési palettán. – Forradalmi időket élünk, hisz korábban különböző ideológiák akarták mentesíteni az embereket a szakképzés alól, az iskolarendszer átalakításával azonban látszik némi javulás, hisz sikerül felkelteni az ifjúság érdeklődését a szakmák és a technikumok iránt. Markovszky a mesterekhez szólva arra kérte őket, keltsék fel az érdeklődést és adják át azt a látásmódot következő generációknak, hogy megéri önmagukba fektetni és szakmát tanulni.

Markovszky György, a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.Markovszky György, a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

Csizmadia László, a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Kézműves Tagozat alelnöke úgy fogalmazott, azok, akik most mesteroklevelet szereztek, bíznak magukban, a szakmájukban és a jövőben. Úgy látja a mesterdiploma feltételezi, hogy tulajdonosa nem csak magasabb szintet és intelligenciát képvisel, hanem kötelességet és felelősséget is jelent jövő és a szakmájuk iránt.

Bárány Balázs autószerelő mester az újonnan végzett mesterek nevében megköszönte a felkészítést és szervezést az iparkamarának, majd arról beszélt, a jövő nemzedékeiért is felelősséget vállalnak és utat mutatnak nekik, hisz látszik, hogy ma nagyobb szükség van a szakemberek tudására, mint valaha.ú

A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 26 mesterlevelet adott át autószerelő, valamint gázfogyasztóberendezés- és csőhálózat szerelő szakmákban, illetve 1 aranykoszorús mester oklevelet szakács szakmában.

Ge. Á.
Domján Attila

További cikkek

Az Országgyűlés elrendelte a gyermekvédelmi tárgyú népszavazást
Az Országgyűlés elrendelte a gyermekvédelmi tárgyú népszavazást
Az Országgyűlés kedden elrendelte a kormány által a gyermekvédelmi törvény elfogadása után kezdeményezett népszavazást.
Egyhangúlag fogadta el az Országgyűlés a szigorúbb állatvédelmi törvénymódosítást
Egyhangúlag fogadta el az Országgyűlés a szigorúbb állatvédelmi törvénymódosítást
Súlyosabban büntetik a jövőben az állatok megmérgezését, szigorúbban lépnek fel a szaporítók ellen, és az állatviadalokon való részvétel is bűncselekménynek számít, miután az Országgyűlés kedden elfogadta a fideszes képviselők, köztük Ovádi Péter által benyújtott, az állatok védelme érdekében szükséges egyes büntetőjogi tárgyú törvények módosítását.
Kezdődik a madáretetési szezon!
Kezdődik a madáretetési szezon!
A 132. országos énekesmadár-etetési szezon kezdetére hívja fel a figyelmet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME), amely arra is emlékezteti a lakosságot, hogy a vízimadarakat nem szabad etetni, mert ez tömeges pusztulásukat okozhatja - olvasható az egyesület hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleményében.
Elindult a TÁJTÉKA kutatása a Balaton-felvidéken
Elindult a TÁJTÉKA kutatása a Balaton-felvidéken
Mit jelent az intelligens tájhasználat a régióban, hogyan lehet fenntartható életmódot folytatni itt?
Megnyílt Az év állatvédő óvodája és iskolája 2022 pályázat
Megnyílt Az év állatvédő óvodája és iskolája 2022 pályázat
A gyermekvédelmi szakellátásban élő gyermekek állatvédelmi szemléletformálása, valamint felelős állattartással kapcsolatos ismereteinek szélesítése a célja annak az együttműködési megállapodásnak, amelyet Sótonyi Péter, az Állatorvostudományi Egyetem rektora, Ovádi Péter, az Agrárminisztérium Nemzeti Állatvédelmi Program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztosa és Czibik Norbert András, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság főigazgatója írt alá az Állatorvostudományi Egyetemen. Sótonyi Péter bejelentette: az Egyetem a 2021-es nagy érdeklődésre tekintettel 2022-re is meghirdeti az „Év Állatvédő Óvodája” pályázatot, ezúttal általános iskolás kategóriával is bővítve.