2023. június 2.
//
Anita, Kármen névnap

Felülvizsgálják az idősügyi koncepciót

Ismét ülésezett a városházán az Idősügyi tanács, ahol a legfontosabb feladatok közt a város koncepciójának felülvizsgálata szerepelt, amely kifejezetten az idős emberek ügyeivel, lehetőségeivel és támogatásával foglalkozik.

Az Idősügyi tanács hagyományosan kétszer ülésezik egy évben, egyszer az év elején a költségvetés elfogadásakor, valamint ősszel. Csütörtök délután a városházán találkoztak a tanács vezetői, a nyugdíjas klubok delegáltjai, valamint a városi intézmények vezetői, az idősellátásban résztvevő szervek, illetve önkormányzati képviselők és az idősüggyel foglalkozó önkormányzati dolgozók.

A tanácskozást Hegedűs Barbara, alpolgármester, az Idősügyi tanács elnöke, valamint Török Lajos, a Veszprémi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesületének elnöke vezették, amelyen a felmerülő ötletek és javaslatok mellett az egyik legfontosabb pont a város idősügyi koncepciójának felülvizsgálata volt.

Hegedűs Barbara, alpolgármester és Csík Richárd, önkormányzati képviselőHegedűs Barbara, alpolgármester és Csík Richárd, önkormányzati képviselő

A megjelentek egyet értettek abban, hogy a most érvényben lévő koncepciót, amit még 2012-ben fogadták el, így közel 10 év után már esedékes, hogy felülvizsgálják, a mostani állapothoz és kibővült lehetőségekhez igazítsák.

Hegedűs Barbara két fontos irányelvet fogalmazott meg, amely alapján elindulnak az új ötletek beépítésével a koncepcióba. Ezek alapján kidolgozzák, hogy hogyan lehetne még hatékonyabban támogatni az aktív, a városi közéletben és kulturális eseményeken folyamatosan részt vevő nyugdíjasokat, valamint másik pillérként azokat az időseket sem hagyják ki, akik már kevésbé tudják ellátni magukat és különböző segítségre szorulnak a mindennapokban.

Az alpolgármestertől megtudtuk, a tervek szerint 2022-ben fogják elfogadni az új koncepciót, ami 5 évre, azaz 2027-ig tartalmaz majd programpontokat.

vehir.hu

További cikkek

Rablás Veszprémben: pénzt követelt az álmából felriasztott sértettől
Rablás Veszprémben: pénzt követelt az álmából felriasztott sértettől
Veszprémben történt rabláshoz hívták a rendőröket szerdára virradó éjszaka.
Gerstmár Ferenc lesz az LMP veszprémi polgármesterjelöltje
Gerstmár Ferenc lesz az LMP veszprémi polgármesterjelöltje
Az LMP – Magyarország Zöld Pártja Gerstmár Ferencet, Veszprém 2. számú egyéni választókerületének önkormányzati képviselőjét indítja polgármesterjelöltként a jövő évi önkormányzati választásra Veszprémben – közölte a párt.
Idén is segítettek kivirágoztatni a Haszkovót
Idén is segítettek kivirágoztatni a Haszkovót
Nagy érdeklődés mellett kedden délután Stigelmaier Józsefné, a veszprémi Jutas-lakótelep 3-mas számú körzetének önkormányzati képviselője virágosztást tartott, ahol több százezer forint értékű palántát és termőföldet adtak át a panelekben élőknek, hogy aztán azok elültetésével színesebbé tegyék a lakótelepi környezetet.
Végéhez ért a vándorló kiállítás: hat városban mutatkozott be a látványos trash art szobor
Végéhez ért a vándorló kiállítás: hat városban mutatkozott be a látványos trash art szobor
A Széchenyi István Egyetem és a HybridCycle Circular Living Concept (CLC) elnevezésű közös projektje keretében létrejött kiállítássorozattal szemléltette a hulladék művészi felhasználásának lehetőségeit Győr-Moson-Sopron vármegyében.
Hulladékból érték? - Ismét újrahasznosító foglalkozások az EKF régióban!
Hulladékból érték? - Ismét újrahasznosító foglalkozások az EKF régióban!
Immár harmadik éve találkozhatunk a HybridCycle fenntarthatósági ügynökség újrahasznosító kézműves foglalkozásaival a térség rendezvényein, fesztiváljain és kiemelt programjain.