Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Felülvizsgálják az idősügyi koncepciót

2021. október 29. 12:23
Ismét ülésezett a városházán az Idősügyi tanács, ahol a legfontosabb feladatok közt a város koncepciójának felülvizsgálata szerepelt, amely kifejezetten az idős emberek ügyeivel, lehetőségeivel és támogatásával foglalkozik.

Az Idősügyi tanács hagyományosan kétszer ülésezik egy évben, egyszer az év elején a költségvetés elfogadásakor, valamint ősszel. Csütörtök délután a városházán találkoztak a tanács vezetői, a nyugdíjas klubok delegáltjai, valamint a városi intézmények vezetői, az idősellátásban résztvevő szervek, illetve önkormányzati képviselők és az idősüggyel foglalkozó önkormányzati dolgozók.

A tanácskozást Hegedűs Barbara, alpolgármester, az Idősügyi tanács elnöke, valamint Török Lajos, a Veszprémi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesületének elnöke vezették, amelyen a felmerülő ötletek és javaslatok mellett az egyik legfontosabb pont a város idősügyi koncepciójának felülvizsgálata volt.

Hegedűs Barbara, alpolgármester és Csík Richárd, önkormányzati képviselőHegedűs Barbara, alpolgármester és Csík Richárd, önkormányzati képviselő

A megjelentek egyet értettek abban, hogy a most érvényben lévő koncepciót, amit még 2012-ben fogadták el, így közel 10 év után már esedékes, hogy felülvizsgálják, a mostani állapothoz és kibővült lehetőségekhez igazítsák.

Hegedűs Barbara két fontos irányelvet fogalmazott meg, amely alapján elindulnak az új ötletek beépítésével a koncepcióba. Ezek alapján kidolgozzák, hogy hogyan lehetne még hatékonyabban támogatni az aktív, a városi közéletben és kulturális eseményeken folyamatosan részt vevő nyugdíjasokat, valamint másik pillérként azokat az időseket sem hagyják ki, akik már kevésbé tudják ellátni magukat és különböző segítségre szorulnak a mindennapokban.

Az alpolgármestertől megtudtuk, a tervek szerint 2022-ben fogják elfogadni az új koncepciót, ami 5 évre, azaz 2027-ig tartalmaz majd programpontokat.

vehir.hu
további cikkek
A Bátrak Ligája keretein belül mérkőztek meg a fiatalok A Bátrak Ligája keretein belül mérkőztek meg a fiatalok Szerdán a Március 15. úti Sportcsarnok küzdő fiataloktól zengett, akik a Honvédelmi Sportszövetség által életre hívott Bátrak Ligáján vetélkedtek. Az eseményen több általános iskola mintegy száz tanulója versengett. tegnap 22:37 Korszerű CNC esztergával is gazdagodott a Balaton Bútor Korszerű CNC esztergával is gazdagodott a Balaton Bútor Sikeres projektet zárt a Balaton Bútor kft.: európai uniós támogatással fejlesztették eszközparkjukat és a munkavállalók tudását is. ma 10:19 A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is IKSZ A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is Teremtésvédelem. A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) így nevezi azt, amit a köznyelvben általában csak környezetvédelemnek, ugyanakkor hasonló módon közelítik meg a politikai pártnál is ezt a témát. Ennek a része volt a szerdán tartott országos szemétszedési akció, amihez a veszprémi fiatal kereszténydemokraták is csatlakoztak. tegnap 15:41 Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szinte nincs olyan veszprémi, akinek ne lennének szép emlékei a Városháza kis házasságkötő terméről: akár a saját esküvő, akár barátok, rokonok egybekelése révén. A helység kedd óta Szeglethy György egykori polgármester nevét viseli. 2024. április 23. 21:41

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.