2023. február 4.
//
Ráhel névnap

Megújult a balatonfűzfői Irinyi iskola

Több mint egymilliárd forintból megújult a Balatonfűzfői Irinyi János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola.

A balatonfűzfői beruházás 488 millió forintos uniós és 562 millió forintos kormányzati támogatásból valósult meg. Az iskolát egy új szárnnyal bővítették, szintenként négy zenei foglalkoztató termet alakítottak ki, amelyek korszerűen felszereltek, jól hangszigeteltek. Elbontották a régi tornatermet, a helyére egy nagyobbat építettek a kiszolgáló helyiségekkel – vizesblokkokkal, öltözőkkel, orvosi szobával – együtt. Az egész épületet hőszigetelték, kicserélték a nyílászárókat, korszerűsítették a fűtési rendszert. Az infrastruktúra mellett módszertani újítás is történt: a pedagógusok továbbképzésen vettek részt, élményalapú oktatást vezetnek be. 

Az eredményeket Dudás Zsolt igazgató (a képen) és Szauer István tankerületi vezető ismertették csütörtöki sajtójátékoztatójukonAz eredményeket Dudás Zsolt igazgató (a képen) és Szauer István tankerületi vezető ismertették csütörtöki sajtójátékoztatójukon

Az építkezés ideje alatt három különböző helyszínen folyt az oktatás, a diákok azonban hamarosan visszaköltözhetnek a megújult iskolaépületbe.

 

vehir.hu
Simon Dani

További cikkek

Megújul a veszprémi vasútállomás
Megújul a veszprémi vasútállomás
Az Európa Kulturális Fővárosa programhoz csatlakozva többek között új külső homlokzatot kap az utasforgalmi épület és megszépül a váróterem belseje is, akadálymentes mosdókat és fedett utasbeállókat alakítanak ki, valamint új utcabútorokat is kihelyeznek az állomásépület környezetében és a középső utasperonokon.
Húsz év alatt három babát helyeztek a veszprémi kórház inkubátorába
Húsz év alatt három babát helyeztek a veszprémi kórház inkubátorába
Vannak pillanatok, amikor jobb hallgatni. Átgondolni a miérteket, más nézőpontból tekinteni az adott helyzetre. Ítélkezés helyett mérlegelni, megvetés helyett elfogadni.
Navracsics Tibor: a kultúra segítheti a gazdasági növekedést
Navracsics Tibor: a kultúra segítheti a gazdasági növekedést
A kultúra segítheti a gazdasági növekedést, a Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa (EKF) 2023 programsorozatot arra szeretnék használni, hogy a kultúrára alapozva az egész régióban gazdasági növekedést indítsanak el - mondta Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter szerdán Budapesten, a 30. Turizmus Évadnyitó Gála 2023. rendezvényen tartott köszöntőjében.
Mától már csak az új éves autópálya-matricák érvényesek
Mától már csak az új éves autópálya-matricák érvényesek
Lejárt a tavalyi éves országos és megyei autópálya-matricák érvényessége kedden éjfélkor, szerdától már csak a 2023-as éves matricák érvényesek.
Alelnököt választott az Ifjúsági Kerekasztal
Alelnököt választott az Ifjúsági Kerekasztal
Kovács Örs korábban a VEDIÖK elnökeként, jelenleg pedig Veszprém ifjúsági tanácsadójaként eddig is azon dolgozott, hogy a fiatalok minél inkább szót kapjanak az őket érintő döntésekben, a továbbiakban pedig az Ifjúsági Kerekasztal alelnökeként is ezen munkálkodhat.