Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Lezárult a csetényi iskola felújítása

2021. november 4. 15:53
A Csetényi Vámbéry Ármin Általános Iskolában megvalósuló projekt célja az volt, hogy az infrastrukturális fejlesztéssel minőségi oktatásban, értékközvetítő, támogató nevelésben részesüljenek a tanulók.

Közel egymilliárd forintból újult meg a csetényi Vámbéry Ármin Általános Iskola, melyből 822 millió forintot az Európai Unió, 122 milliót pedig a kormányzat biztosított. Az iskola felújítása közel egy évig tartott, és jelentős változást hozott Csetény életében. A beavatkozás idejére konténeriskolában folyt az oktatás, a jelenlegi tanévet azonban már a teljesen megújult épületben kezdhették meg a diákok.

Elbontották a tornatermet, aminek repedeztek a falai, gyakran beázott – helyette vadonatúj, 450 négyzetméteres csarnokot építettek. A teljes főépület megújult, kialakítottak új tantermeket, szaktantermeket rendeztek be. Szigetelték az épületetet, lecserélték a nyílászárókat, a tetőt, napelemeket helyeztek ki. Korszerű új könyvtárat alakítottak ki, új irodákat, tanári szobát hoztak létre. Megújult az elektromos-, a víz- és csatornahálózat is. Az infrastrukturális fejlesztések mellett eszközöket is beszereztek, így minden tanterem alkalams digitális oktatási módszerekre is. Változik az oktatás is: felmenő rendszerben élményalapú oktatási rendszert vezetnek be.

vehir.hu
Kovács Bálint
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.