Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Lombgyűjtő pontot alakítottak ki az Egryn

2021. november 5. 14:06 // Forrás: VKSZ Zrt
A héten ideiglenes lombgyűjtő pontokat alakítottak ki az Egry lakótelepen mobil kerítésből – közölte weboldalán a VKSZ Zrt.

Mint írják, ahogy fokozódik a lombhulás, úgy okoz egyre több gondot a falevelek összegyűjtése, amiknek idén csak egy kisebb része kerül rögtön a komposzttelepre. A nagyobb részét idéntől az Egry lakótelep parkjában található ideiglenes tárolókba hordják össze, és csak fokozatosan szállítják el kora tavaszig, amikorra a falevelek összeestek, így lényegesen kisebb szállítási kapacitásra lesz szükség, így a szállítás okozta légszennyezés is jelentősen csökken.

Ezek az ideiglenes tárolóhelyek a városi környezetben mesterséges telelőhelyként is szolgálnak, menedéket nyújtva számos hasznos élőlénynek. A felhalmozott falevelek földközeli része pedig akár egy tél alatt is bomlásnak indul, így tavasszal értékes komposztként lesz felhasználható a növények alá terítve.

vehir.hu
további cikkek
Bejelente veszprémi polgármester-jelöltjét a Mi Hazánk Mozgalom választás 2024 Bejelente veszprémi polgármester-jelöltjét a Mi Hazánk Mozgalom A Mi Hazánk Mozgalom részéről a veszprémi elnökük, Kovacsics Zsolt száll ringbe az önkormányzati választáson a polgármesteri székért. Mindezt Toroczkai László, a párt országos elnöke jelentette be pénteken Veszprémben, akitől azt is megtudtuk, hogy az európai parlamenti választáson is komoly ambícióik vannak. Ehhez egy európai szinten is jelentős támogatót már maguk mögött tudhatnak. tegnap 14:43 Négy újabb Gripennel erősödik a Magyar Honvédség Négy újabb Gripennel erősödik a Magyar Honvédség A Honvédelmi Minisztérium közleményében azt írta, Magyarország megnövekedett külföldi szerepvállalása és a megváltozott biztonsági környezet miatt szükségessé vált a légierő harcászati repülő képességének továbbfejlesztése. 2024. február 23. 13:48 A kommunizmus áldozataira emlékeztek Veszprémben A kommunizmus áldozataira emlékeztek Veszprémben Február 25. a kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapja, melyet Kovács Béla kisgazda politikus 1947-ben történt letartóztatásának évfordulója kapcsán jelölt ki a parlament még 2000-ben. Az emléknaphoz kapcsolódóan pénteken Veszprémben is fejet hajtottak az áldozatok emléke előtt.  tegnap 9:14 Hétfőn választ államfőt a parlament Hétfőn választ államfőt a parlament A köztársasági elnököt február 26-án választja meg az Országgyűlés - közölte Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a házbizottság pénteki ülését követően a Facebookon. 2024. február 23. 13:01

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.