2022. augusztus 8.
//
László névnap

A halálozás volt a leggyorsabban romló járványadat a múlt héten

2021. november 8. 10:15
De csaknem másfélszeresére nőtt a napi fertőzésszám is egyetlen hét alatt. Az oltási hajlandóság a járvány térnyerése ellenére sem javult jelentősen.

A 44. héten naponta átlagosan 5052 új fertőzöttet igazoltak, egy héttel korábban ez az adat még csak 3445 volt (+46%). Naponta átlagosan 74 koronavírusos beteg hunyt el, szemben az egy héttel korábbi 45-tel (+64%). Az elmúlt hét napban 57 százalékponttal nőtt az aktív fertőzöttek száma. Naponta átlagosan 196 covidos beteg került kórházba (egy héttel korábban 145, ez +35%), és naponta átlagosan 19 főt kapcsoltak lélegeztetőgépre (a korábbi adat 15, a növekedés mértéke 26 százalékpont). 

A beoltottak száma naponta átlagosan 2758-cal nőtt, hét nappal korábban 2363 volt ez az adat. A harmadik oltást 148 ezren vették fel a múlt héten, egy héttel korábban 117 ezren.

Veszprém megyében naponta átlagosan 119 új fertőzöttet igazoltak, egy héttel korábban 88-at, a növekmény 35 százalékpontos, ami kedvezőbb az országos átlaghoz (46%) képest. A járvány kezdete óta 34179 fő tesztje lett pozitív. 

 

LEGFRISSEBB ADATOK

A beoltottak száma 5 974 514 fő, közülük 5 754 475 fő már a második oltását is megkapta, 1 millió 369 ezren pedig már a harmadik oltást is felvették. Az elmúlt három napban 17 834  új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 909 998 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 214 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 31 398 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 810 014 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 68 586 főre emelkedett. 3980 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 434-en vannak lélegeztetőgépen.

vehir.hu

További cikkek

Egyre enyhébb megbetegedést okoz a koronavírus
Egyre enyhébb megbetegedést okoz a koronavírus
A koronavírus a megjelenése óta folyamatosan gyengül és egyre enyhébb megbetegedést okoz, ezért az a valószínű, hogy előbb-utóbb az influenzához hasonló időszakos vírussá válhat - mondta a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa a köztévében csütörtökön.
Lassan elcsitul az ötödik hullám
Lassan elcsitul az ötödik hullám
Már látni a fényt az ötödik hullám végén
Már látni a fényt az ötödik hullám végén
Az élet kezd visszatérni a normál kerékvágásba: mától nincs szükség maszkokra, lassan helyreállnak a kórházi ellátások is. De mi a helyzet a járványügyi adatokkal?
A járvány visszahúzódásával a kórházak is visszatérnek a normális működési rendhez
A járvány visszahúzódásával a kórházak is visszatérnek a normális működési rendhez
A sikeres védekezésnek és a magas átoltottságnak köszönhetően a járvány ötödik hulláma leszálló ágban van, csökken a kórházi ellátást igénylő betegek száma, így az egészségügyi szolgáltatások is visszatérhetnek a normál működésükhöz - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma csütörtökön az MTI-t.
Hétfőtől elfelejthetjük a maszkot
Hétfőtől elfelejthetjük a maszkot
Hétfőtől megszűnik a maszkviselési kötelezettség, és a kormány – két kivétellel – kivezeti azt a szabályt is, amely lehetővé teszi, hogy a munkáltató kötelező oltást írjon elő – jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón csütörtökön.