Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Korszakváltás a településtervezésben

2021. november 15. 10:02 // Forrás: Veszprém Megyei Önkormányzat
A Veszprém Megyei Önkormányzat „Korszakváltás a településtervezésben” címmel szakmai tájékoztatót tartott a napokban a Megyeháza Szent István termében.

A rendezvény aktualitását az adta, hogy 2021. július 1-én hatályba lépett jogszabályváltozás jelentősen megváltoztatta a települési tervezés tartalmát, a korábban megszokott települési dokumentumok helyébe új típusú tervek lépnek. Módosulnak a települési tervek kidolgozása során az egyeztetéssel kapcsolatos előírások, és a jelenleg hatályos települési tervek alkalmazhatóságával kapcsolatos szabályok. Az egyeztetés során igénybeveendő E-TÉR egyeztető felület bemutatására is kitértünk szakmai rendezvényünkön, melyre rangos előadókat sikerült meghívnunk.

Vörösmarty Éva, a közgyűlés alelnöke megnyitóját követően Gombos Márk főosztályvezető (Miniszterelnökség) tartott tájékoztatót a települési tervek készítéséről, eljárási szabályokról, az ezzel kapcsolatos önkormányzati feladatokról. Előadásában kitért az új típusú településtervek támogatási konstrukciójára is, melynek aktualitását adja a közelmúltban megjelent pályázati kiírás.
Devecseri Anikó osztályvezető (Lechner Tudásközpont) az E-TÉR aktuális kérdései, az online egyeztető felület bemutatása címmel tartott előadást.

Az idei évben is újra induló Év Balatoni Háza építészeti díjpályázatról tájékoztatást adott Fabacsovicsné Kovács Krisztina, a bíráló bizottság titkára. A rendezvényen megtekinthető volt az Év Balatoni Háza 2020 építészeti díjpályázat elismerésben részesült épületeit bemutató kiállítási anyag. A szakmai rendezvényen megyénkből, valamint a szomszédos megyékből több mint 70 fő vett részt. 

vehir.hu
további cikkek
Ezeket a termékeket lopják el a legtöbben Ezeket a termékeket lopják el a legtöbben Szinte nincs olyan üzletlánc, ahol ne tapasztaltak volna emelkedést a bolti lopásokban az elmúlt évben. A kereskedők több védekező intézkedést is bevezettek a tolvajok ellen. Cikkünkben bemutatjuk, hogy mely mik jelenleg a slágertermékek a bolti lopásoknál. ma 11:32 Van jövője az Óváros Piacnak? Van jövője az Óváros Piacnak? Gerstmár Ferenc, a Lehet Más a Politika önkormányzati képviselője a kistermelők – és az EKF gazdátlan projektjének, az Óváros Piacnak – fontosságáról beszélt a hétfő reggeli sajtótájékoztatón. tegnap 13:59 Balatonalmádiban dőlhet el az új köztársasági elnök kiléte Balatonalmádiban dőlhet el az új köztársasági elnök kiléte A kormánypártok szerdán és csütörtökön, Balatonalmádiban tartják a parlament tavaszi ülésszakát megelőző frakcióülésüket, amelyen döntenek az új államfőjelölt személyéről is - közölte Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője. 2024. február 19. 17:05 Kezd testet ölteni egy baloldali formáció Veszprémben Adamecz Zoltán főszereplésével választás 2024 Kezd testet ölteni egy baloldali formáció Veszprémben Adamecz Zoltán főszereplésével Egyelőre zárt ajtók mögött, de már lehet, hogy formálódik egy baloldali együttműködés Veszprémben. Csütörtökön az Adamecz Zoltán nevével fémjelzett Együtt Veszprémért Egyesület tagsága találkozott egy belvárosi vendéglátóhelyen az LMP-s Gerstmár Ferenccel és a párt országos társelnökével, Ungár Péterrel. Habár a találkozó zárt ajtók mögött zajlott, portálunk megpróbálta kideríteni, hogy mi történt valójában csütörtök este. Jelenleg több ellentmondás is van még a történetben, de az már körvonalazódik, hogy a baloldal zöldebbik fele igyekszik felsorakozni Adamecz mellett. 2024. február 19. 11:59

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.