Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Szombattól kötelező beltérben a maszk

2021. november 18. 15:27
Kötelező maszkhasználatot, a nagyrendezvények látogatásának korlátozását és az egészségügyi dolgozók kötelező harmadik dózisát jelentették be csütörtökön.

A matematikusok előrejelzései szerint a járvány negyedik hulláma november végén - december elején tetőzhet – közölte Gulyás Gergely kancelláriaminiszter csütörtöki sajtótájékoztatóján. Elmondta: érdemi védettséget csak az oltás jelent, azonban az országokban sikerült megfékezni a vírus terjedését, ahol a második oltást harmadik is követte. Ezért a kormány mindenkinek javasolja ennek felvételét. A miniszter kijelentette: ha mindenki beoltatja magát, ez lehet a járvány utolsó hulláma. 

Szombattól kötelezővé teszik a maszkhasználatot minden közösségileg használt beltérben (üzletek mozik, színházak, szolgáltatók, ügyfélszolgálatok), csak védettségi igazolvánnyal látogathatók az 500 főnél nagyobb rendezvények, és az egészségügyben a harmadik oltást is kötelezővé teszik.  

A miniszter emlékeztetett: jövő héten rendkívüli oltási akciót szerveznek, az oltópontok előjegyzés nélkül is várják a jelentkezőket. 

vehir.hu
további cikkek
Megválasztották államfőnek Sulyok Tamást köztársasági elnök Megválasztották államfőnek Sulyok Tamást Megválasztotta Sulyok Tamást köztársasági elnökké az Országgyűlés hétfőn. Az Alkotmánybíróság elnöke, aki a tisztségre egyedüli jelölt volt, 134 támogató szavazatot kapott a titkos voksoláson. ma 18:19 A magyar parlament is döntött Svédország NATO-csatlakozásának támogatásáról A magyar parlament is döntött Svédország NATO-csatlakozásának támogatásáról 188 igen szavazattal, 6 nem ellenében elfogadta az Országgyűlés a Svédország NATO-hoz való csatlakozásáról szóló jegyzőkönyv kihirdetéséről szóló javaslatot. ma 18:09 Közönségtalálkozó a veszprémi bamakós csapattal Budapest-Bamako Közönségtalálkozó a veszprémi bamakós csapattal A Vehir.hu a veszprémi bamakós csapat médiapartnereként szeretettel vár mindenkit a közönségtalálkozón, ahol Vermes Gábor és Szűcs Dávid elmesélik az élményeiket és legizgalmasabb tapasztalataikat az idei Budapest-Bamako Rally-ról. A helyszínen megtekinthető lesz az a több mint negyvenéves Mercedes W123 típusú autó is, amivel a két helyi férfi megtette a 9200 km-es távot. ma 15:14 Miért nem a nép választja meg a köztársasági elnököt? Miért nem a nép választja meg a köztársasági elnököt? Vajon miért alakult úgy Magyarországon, hogy a köztársasági elnököt nem a nép választja meg, hanem az a 199 képviselő, akik az Országgyűlésben ülnek? Jogos a kérdés, hogy jobb lenne-e, ha ezt a döntést is közvetlenül az emberekre bíznák, ahogy az időről időre felmerül, amikor éppen turnusváltás van a Sándor-palotában. Cikkünkben bemutatjuk a rendszerváltás korának dilemmáit a közvetlen elnökválasztással kapcsolatban, végül rátérünk arra, hogy mi kellett ahhoz, hogy 2024-ben Sulyok Tamás jelölt lehessen. ma 10:37

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.