2021. december 1.
//
Elza névnap

Szombattól kötelező beltérben a maszk

2021. november 18. 15:27
Kötelező maszkhasználatot, a nagyrendezvények látogatásának korlátozását és az egészségügyi dolgozók kötelező harmadik dózisát jelentették be csütörtökön.

A matematikusok előrejelzései szerint a járvány negyedik hulláma november végén - december elején tetőzhet – közölte Gulyás Gergely kancelláriaminiszter csütörtöki sajtótájékoztatóján. Elmondta: érdemi védettséget csak az oltás jelent, azonban az országokban sikerült megfékezni a vírus terjedését, ahol a második oltást harmadik is követte. Ezért a kormány mindenkinek javasolja ennek felvételét. A miniszter kijelentette: ha mindenki beoltatja magát, ez lehet a járvány utolsó hulláma. 

Szombattól kötelezővé teszik a maszkhasználatot minden közösségileg használt beltérben (üzletek mozik, színházak, szolgáltatók, ügyfélszolgálatok), csak védettségi igazolvánnyal látogathatók az 500 főnél nagyobb rendezvények, és az egészségügyben a harmadik oltást is kötelezővé teszik.  

A miniszter emlékeztetett: jövő héten rendkívüli oltási akciót szerveznek, az oltópontok előjegyzés nélkül is várják a jelentkezőket. 

vehir.hu

További cikkek

Az Országgyűlés elrendelte a gyermekvédelmi tárgyú népszavazást
Az Országgyűlés elrendelte a gyermekvédelmi tárgyú népszavazást
Az Országgyűlés kedden elrendelte a kormány által a gyermekvédelmi törvény elfogadása után kezdeményezett népszavazást.
Egyhangúlag fogadta el az Országgyűlés a szigorúbb állatvédelmi törvénymódosítást
Egyhangúlag fogadta el az Országgyűlés a szigorúbb állatvédelmi törvénymódosítást
Súlyosabban büntetik a jövőben az állatok megmérgezését, szigorúbban lépnek fel a szaporítók ellen, és az állatviadalokon való részvétel is bűncselekménynek számít, miután az Országgyűlés kedden elfogadta a fideszes képviselők, köztük Ovádi Péter által benyújtott, az állatok védelme érdekében szükséges egyes büntetőjogi tárgyú törvények módosítását.
A hulladék reinkarnációja
A hulladék reinkarnációja
Arra nincs tudományos magyarázat, és talán soha nem is lesz, hogy létezik-e az ember lelkének újjászületése egy másik testben, viszont a hulladékok esetében már más a helyzet. Mindenesetre a szelektálható papír, üveg és műanyag esetében csak azután indul az igazi körforgás, ha megfelelően a kijelölt tárolóba kerültek. A veszprémi hulladékválogatóban megnéztük, hány gép és hány ember munkája kell ahhoz, hogy a műanyag flakon egyszer még hasonló funkciójában visszatérjen a háztartásunkba, azaz reinkarnálódjon a maga módján.
Kezdődik a madáretetési szezon!
Kezdődik a madáretetési szezon!
A 132. országos énekesmadár-etetési szezon kezdetére hívja fel a figyelmet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME), amely arra is emlékezteti a lakosságot, hogy a vízimadarakat nem szabad etetni, mert ez tömeges pusztulásukat okozhatja - olvasható az egyesület hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleményében.
Elindult a TÁJTÉKA kutatása a Balaton-felvidéken
Elindult a TÁJTÉKA kutatása a Balaton-felvidéken
Mit jelent az intelligens tájhasználat a régióban, hogyan lehet fenntartható életmódot folytatni itt?