2022. augusztus 12.
//
Klára névnap

Újabb kis lépés az illegális hulladék-elhelyezés elleni küzdelemben

A Damjanich utcában is felszereltek a hulladékot illegálisan lerakókra vadászó kamerákat – számolt be közleményében Gerstmár Ferenc, a városrész önkormányzati képviselője.

"Veszprém jelentős problémái közé tartozik az illegális hulladéklerakás" – írta közleményében Gerstmár Ferenc. – "A város számos pontján ismétlődően találkozhatunk kihelyezett lommal, vagy hulladéktárolók mellett hagyott szemeteszsákokkal. A helyzet javulásához intenzív intézkedésekre van szükség. A mobil kamerák idén tavasszal megkezdett telepítése jó irány, de az eddigi szám sokszorosát kell üzembe állítani. Ebbe a sorba illeszkedik a legújabb térfigyelő kamera felszerelése is, amelyre a napokban a Damjanich János utca központjában, a hulladéktárolóknál került sor egy általam már többször javasolt helyszínen. Reméljük, ez eredményre vezet az elhagyott hulladékkal és más szabálysértésekkel kapcsolatban az adott területen."

A képviselő megjegyezte: "azt is érdemes szem előtt tartani, hogy hosszabb távon csak akkor birkózhatunk meg a problémákkal, ha sikerül elérni a lakossági hulladék mennyiségének csökkentését. Erre vonatkozó ajánlásokat a Jutasi úti lakótelepet érintő friss klímastratégia-tervezet is tartalmaz. Előrelépést jelenthet továbbá a Haszkovó utcai garázstelepen kialakítandó hulladékudvar."

vehir.hu

További cikkek

Így zajlott a Veszprémben talált bomba végleges hatástalanítása
Így zajlott a Veszprémben talált bomba végleges hatástalanítása
Látványos videón mutatja meg az MH 1. Honvéd Tűzszerész És Hadihajós Ezred, hogyan történik az I. és II. világháborús - köztük a Veszprémben talált - bomba hatástalanítása.
Nem jó, de nem is tragikus a Balaton vízállása
Nem jó, de nem is tragikus a Balaton vízállása
Aggasztó hírek érkeznek a szomszéd megyéből, ahol a Velencei-tó a kiszáradás szélén áll, közben Kelet-Magyarországon néhány kisebb tó helyén már csak száraz síkság található. A Balaton vízállása is elmarad az ideálistól, de a „magyar tenger” esetében jelen állás szerint még nem szükséges kongatni a vészharangot, viszont érdemes figyelni egy aggasztó tendenciára.
Mobil egészségügyi szűrővizsgálaton vehetnek részt a Balaton parti települések lakói
Mobil egészségügyi szűrővizsgálaton vehetnek részt a Balaton parti települések lakói
Mobil egészségügyi szűrésen vehetnek részt a Balaton parti települések lakói és az ott nyaralók - közölte szerdai csabrendeki sajtótájékoztatóján Müller Cecília országos tisztifőorvos.
Elraktározott szavak, pillanatok a nyaralásról
Elraktározott szavak, pillanatok a nyaralásról
A túlzsúfolt napjaink, a sűrű hétköznapok akarva-akaratlanul egy másik világ hatalmába kerítenek bennünket. Egy elképzelt világba. Kinek ne lenne ismerős a kép, ahogy május végén a munkahelyen elkortyolt kávé közben fejben már a júliusi nyaralásán jár? De mit adnak nekünk ezek a lopott napok és mit tudunk elraktározni belőlük?
Klímabérletet vezetne be az LMP
Klímabérletet vezetne be az LMP
A havi ötezer forintos bérlet elképzeléseik szerint a környezetvédelem támogatása mellett a családok anyagi nehézségeit is csökkentené.