2022. július 3.
//
Kornél névnap

Újabb kis lépés az illegális hulladék-elhelyezés elleni küzdelemben

A Damjanich utcában is felszereltek a hulladékot illegálisan lerakókra vadászó kamerákat – számolt be közleményében Gerstmár Ferenc, a városrész önkormányzati képviselője.

"Veszprém jelentős problémái közé tartozik az illegális hulladéklerakás" – írta közleményében Gerstmár Ferenc. – "A város számos pontján ismétlődően találkozhatunk kihelyezett lommal, vagy hulladéktárolók mellett hagyott szemeteszsákokkal. A helyzet javulásához intenzív intézkedésekre van szükség. A mobil kamerák idén tavasszal megkezdett telepítése jó irány, de az eddigi szám sokszorosát kell üzembe állítani. Ebbe a sorba illeszkedik a legújabb térfigyelő kamera felszerelése is, amelyre a napokban a Damjanich János utca központjában, a hulladéktárolóknál került sor egy általam már többször javasolt helyszínen. Reméljük, ez eredményre vezet az elhagyott hulladékkal és más szabálysértésekkel kapcsolatban az adott területen."

A képviselő megjegyezte: "azt is érdemes szem előtt tartani, hogy hosszabb távon csak akkor birkózhatunk meg a problémákkal, ha sikerül elérni a lakossági hulladék mennyiségének csökkentését. Erre vonatkozó ajánlásokat a Jutasi úti lakótelepet érintő friss klímastratégia-tervezet is tartalmaz. Előrelépést jelenthet továbbá a Haszkovó utcai garázstelepen kialakítandó hulladékudvar."

vehir.hu

További cikkek