Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A közművelődési szakemberek a közösségek lelkei

2021. november 19. 15:19
Közművelődési szakemberek vehették át OKJ oklevelüket a Megyeházán pénteken.

A közművelődési szakemberek Nemzeti Művelődési Intézet Veszprém Megyei Igazgatóságának Közművelődési Foglalkoztatási és Képzési Programjának keretében végezhették el a képesítést. 

A megjelenteket Vörösmarty Éva, a megyei önkormányzat közgyűlésének alelnöke köszöntötte. Elmondta: a munkába álló szakemberek szervesen bekapcsolódnak a közösségeket építő programok szervezésébe, ez azonban csak egy része a feladataiknak: ők lesznek a helyi kultúra értékeinek őrzői és népszerűsítői is. Hozzátette: a megyei értéktár bizottság elkötelezett az értékek és hagyományok gyűjtésében, dokumentálásában és széleskörű népszerűsítésében. 

Ovádi Péter parlamenti képviselő elmondta: a kormány elkötelezett a vidékfejlesztés iránt, ezért is indították el a Magyar Falu Programot az ötezer fő alatti településeket megcélozva. Az épületek megújítása azonban mit sem ér, ha nem tudjuk élettel megtölteni a tereket – ez a feladat vár a közművelődési szakemberekre, ők az épületek és a közösségek lelkei, akik a képviselő tapasztalatai szerint Veszprém megyében magas színvonalon végzik a munkájukat.

Az oklevélátadó ünnepségen dr. Baloghné Uracs Marianna, a Nemzeti Művelődési Intézet Veszprém Megyei Igazgatóságának vezetője bemutatta a Közművelődési Foglalkoztatási és Képzési Programot, a térség jó példái közül pedig Kommendánt Irén, Megyer polgármestere és Kovárczi Erika közművelődési szakember valamint Győry Tünde, Jásd polgármestere és Róland-Vámosi Krisztina közművelődési szakember mutattak be néhányat. 

vehir.hu
Kovács Bálint
további cikkek
A Bátrak Ligája keretein belül mérkőztek meg a fiatalok A Bátrak Ligája keretein belül mérkőztek meg a fiatalok Szerdán a Március 15. úti Sportcsarnok küzdő fiataloktól zengett, akik a Honvédelmi Sportszövetség által életre hívott Bátrak Ligáján vetélkedtek. Az eseményen több általános iskola mintegy száz tanulója versengett. tegnap 22:37 Korszerű CNC esztergával is gazdagodott a Balaton Bútor Korszerű CNC esztergával is gazdagodott a Balaton Bútor Sikeres projektet zárt a Balaton Bútor kft.: európai uniós támogatással fejlesztették eszközparkjukat és a munkavállalók tudását is. ma 10:19 A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is IKSZ A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is Teremtésvédelem. A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) így nevezi azt, amit a köznyelvben általában csak környezetvédelemnek, ugyanakkor hasonló módon közelítik meg a politikai pártnál is ezt a témát. Ennek a része volt a szerdán tartott országos szemétszedési akció, amihez a veszprémi fiatal kereszténydemokraták is csatlakoztak. tegnap 15:41 Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szinte nincs olyan veszprémi, akinek ne lennének szép emlékei a Városháza kis házasságkötő terméről: akár a saját esküvő, akár barátok, rokonok egybekelése révén. A helység kedd óta Szeglethy György egykori polgármester nevét viseli. 2024. április 23. 21:41

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.