2021. december 1.
//
Elza névnap

A közművelődési szakemberek a közösségek lelkei

Közművelődési szakemberek vehették át OKJ oklevelüket a Megyeházán pénteken.

A közművelődési szakemberek Nemzeti Művelődési Intézet Veszprém Megyei Igazgatóságának Közművelődési Foglalkoztatási és Képzési Programjának keretében végezhették el a képesítést. 

A megjelenteket Vörösmarty Éva, a megyei önkormányzat közgyűlésének alelnöke köszöntötte. Elmondta: a munkába álló szakemberek szervesen bekapcsolódnak a közösségeket építő programok szervezésébe, ez azonban csak egy része a feladataiknak: ők lesznek a helyi kultúra értékeinek őrzői és népszerűsítői is. Hozzátette: a megyei értéktár bizottság elkötelezett az értékek és hagyományok gyűjtésében, dokumentálásában és széleskörű népszerűsítésében. 

Ovádi Péter parlamenti képviselő elmondta: a kormány elkötelezett a vidékfejlesztés iránt, ezért is indították el a Magyar Falu Programot az ötezer fő alatti településeket megcélozva. Az épületek megújítása azonban mit sem ér, ha nem tudjuk élettel megtölteni a tereket – ez a feladat vár a közművelődési szakemberekre, ők az épületek és a közösségek lelkei, akik a képviselő tapasztalatai szerint Veszprém megyében magas színvonalon végzik a munkájukat.

Az oklevélátadó ünnepségen dr. Baloghné Uracs Marianna, a Nemzeti Művelődési Intézet Veszprém Megyei Igazgatóságának vezetője bemutatta a Közművelődési Foglalkoztatási és Képzési Programot, a térség jó példái közül pedig Kommendánt Irén, Megyer polgármestere és Kovárczi Erika közművelődési szakember valamint Győry Tünde, Jásd polgármestere és Róland-Vámosi Krisztina közművelődési szakember mutattak be néhányat. 

vehir.hu
Kovács Bálint

További cikkek

Az Országgyűlés elrendelte a gyermekvédelmi tárgyú népszavazást
Az Országgyűlés elrendelte a gyermekvédelmi tárgyú népszavazást
Az Országgyűlés kedden elrendelte a kormány által a gyermekvédelmi törvény elfogadása után kezdeményezett népszavazást.
Egyhangúlag fogadta el az Országgyűlés a szigorúbb állatvédelmi törvénymódosítást
Egyhangúlag fogadta el az Országgyűlés a szigorúbb állatvédelmi törvénymódosítást
Súlyosabban büntetik a jövőben az állatok megmérgezését, szigorúbban lépnek fel a szaporítók ellen, és az állatviadalokon való részvétel is bűncselekménynek számít, miután az Országgyűlés kedden elfogadta a fideszes képviselők, köztük Ovádi Péter által benyújtott, az állatok védelme érdekében szükséges egyes büntetőjogi tárgyú törvények módosítását.
A hulladék reinkarnációja
A hulladék reinkarnációja
Arra nincs tudományos magyarázat, és talán soha nem is lesz, hogy létezik-e az ember lelkének újjászületése egy másik testben, viszont a hulladékok esetében már más a helyzet. Mindenesetre a szelektálható papír, üveg és műanyag esetében csak azután indul az igazi körforgás, ha megfelelően a kijelölt tárolóba kerültek. A veszprémi hulladékválogatóban megnéztük, hány gép és hány ember munkája kell ahhoz, hogy a műanyag flakon egyszer még hasonló funkciójában visszatérjen a háztartásunkba, azaz reinkarnálódjon a maga módján.
Kezdődik a madáretetési szezon!
Kezdődik a madáretetési szezon!
A 132. országos énekesmadár-etetési szezon kezdetére hívja fel a figyelmet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME), amely arra is emlékezteti a lakosságot, hogy a vízimadarakat nem szabad etetni, mert ez tömeges pusztulásukat okozhatja - olvasható az egyesület hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleményében.
Elindult a TÁJTÉKA kutatása a Balaton-felvidéken
Elindult a TÁJTÉKA kutatása a Balaton-felvidéken
Mit jelent az intelligens tájhasználat a régióban, hogyan lehet fenntartható életmódot folytatni itt?