Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Idén is motoron érkezik a Mikulás

2021. november 19. 16:35
Hatodik alkalommal szervez jótékonysági akciót a Veszprémi Motoros Egyesület, hogy a Fenyveserdő otthon lakóihoz is biztosan megérkezzen a Télapó.

A szürke napokba mindig egy kis fényt tud vinni, ha van mit várni, ha együtt tudunk lenni egy kicsit a szeretteinkkel, a barátainkkal, vagy ha egyszerűen csak egy megajándékoznak bennünket – legyen szó tárgyi ajándékról vagy csak egy gesztusról. Mostanában különösen érezzük ezt, hiszen a pandémiával járó bezártság mindannyiunk számára fojtogató.

Vannak azonban, akiknek járványtól függetlenül is a beszűkült élettér tudatával kell együtt élniük, számukra pedig különösen nagy jelentőségű, ha egy kicsit kinyílik a világ. Így van ez a Veszprém Megyei Fogyatékos Személyek, Pszichiátriai és Szenvedélybetegek Integrált Intézmény részét képező veszprémi Fenyveserdő otthon fogyatékkal élő kis lakóinak esetében is, akik ebben az időszakban különösen várják a Mikulás érkeztét. Szerencsére a Nagyszakállú egyetlen gyerekről sem feledkezik meg.

Horváthné Szabó Andrea, Szabó János, Izbéki Gábor, Horváth LajosHorváthné Szabó Andrea, Szabó János, Izbéki Gábor, Horváth Lajos

A Veszprémi Motoros Egyesület évek óta gondoskodik arról, hogy a Mikulás a gyerekek otthonába is elguruljon és elvigye nekik a kívánságlistájukon szereplő ajándékokat. Idén december 6-án 15 órakor indulnak a Radnóti tér 3. szám alatt található Metisz Kisvendéglőtől, akciójukhoz pedig szeretnék, ha a lakosság is csatlakozna – tudtuk meg Izbégi Gábortól, az egyesület elnökétől pénteki sajtótájékoztatójukon.

S hogy mire vágynak a gyerekek? Leginkább arra, hogy meglátogassa őket valaki. „Számukra alapvetően nem is az a fontos, hogy mit kapnak, hanem hogy emberekkel találkozhatnak” – mondta el Szabó János, az intézmény 7-es számú részlegének megbízott vezetője. Erre igyekeznek a gondozók is minden lehetőséget megragadni, többször viszik őket rendezvényekre, kirándulásokra, a Mikulás érkezése ugyanakkor mindent felül tud múlni. Ilyenkor már hetekkel korábban elkezdődik a készülődés, nagy izgalommal ragasztják ki az ablakokra a „Gyere már!” feliratot, s színezik az egyesülettől kapott motoros Mikulás rajzokat. Persze, azért a listáról sem feledkeznek meg, általában valamilyen édességet, gyümölcsöt, kis Mikulás csomagot kérnek, de valaki a virgácsnak is örül.

Horváthné Szabó Andrea, Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Veszprém megyei Kirendeltségének igazgatója szerint mind a Fenyveserdő otthonban, mind a lakásotthonokban fantasztikus munkát végeznek a gondozók annak érdekében, hogy megkönnyítsék a fogyatékos személyek mindennapjait, egy-egy ilyen akció azonban mindig különleges alkalmat jelent, a jótékony megmozdulásokra pedig szükség is van.

Horváth Lajos, az egyesület hivatalos motoros Mikulása bevallotta, a találkozás nemcsak a gyerekeknek, nekik is nagy élmény. Fantasztikus érzés így adni, látni a gyerekek csillogó szemét, hallgatni az éneküket, s miközben elfogyasztjuk a Télapónak készített tejet és süteményt, egy-két könnycsepp is lecsorog az ember arcán.”

Természetesen az akcióban nemcsak a hivatalos Mikulás-segédek, az egyesület tagjai vehetnek részt: bárki, aki szeretne ajándékot vinni a gyerekeknek, az megteheti ezt, ha felveszi a kapcsolatot az egyesülettel Facebook oldalukon keresztül, vagy december 6. 15 óráig eljuttatja csomagját a Metisz Kisvendéglőhöz, ahonnan a motorosok elszállítják azt a gyerekeknek.

Bertalan Melinda
további cikkek
Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében zajló első Kohéziós Csúcstalálkozón. tegnap 12:20 A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A megemlékezést minden év április 16-án tartják meg, amely az 1944-ben, immár 80 éve történt borzalmak, a holokauszt magyarországi áldozatainkat emléknapja.   2024. április 16. 16:08 Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Mi a városvezetés szándéka a Kopácsi utcai ingatlannal, ahol egykor az Úttörőház állt? Erre szeretne választ kapni Hartmann Ferenc önkormányzati képviselő. 2024. április 16. 14:28 Nagy teret kap az új közbiztonsági koncepcióban a digitális biztonság Nagy teret kap az új közbiztonsági koncepcióban a digitális biztonság Javában zajlik az a munka, amely során frissítik a város közbiztonsági és bűnmegelőzési koncepcióját. Az erre létrehozott munkacsoport vezetője, Pálinkás Roland hétfőn számolt be a legújabb fejleményekről. 2024. április 16. 13:56

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.