2022. május 20.
//
Bernát, Felícia névnap

Az ’56-os deportáltakra emlékeztek

Az egykori Várbörtön falán elhelyezett tábla előtt tisztelegtek, koszorúztak, melyet az 1956-ban elhurcoltak emlékére állítottak egykor.

Az ünnepi beszédet Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora mondta, aki úgy beszélt 1956 októberéről, mint a magyar történelem egyetlen olyan eseményéről, amelynek a mai Pannon Egyetem jogelőd intézményének tanárai és hallgatói is tevékeny résztvevői voltak. Az egyetemisták a forradalom szellemi élharcosai lettek, bátor kiállásuk nélkül nem gyúlhatott volna lángra a forradalom szikrája.

Az 1956 novemberében a veszprémi vár falai közül elhurcolt polgárokra emlékezve a tábla előtt koszorút helyezett el többek között Porga Gyula, polgármester, Gelencsér András rektor, Dr. Némethné dr. Szentgáli Edit, a Veszprémi Törvényszék elnöke.

Gelencsér AndrásGelencsér András

Az ünnepélyes megemlékezésen egykori deportáltak, valamint ’56-os szervezetek vezetői is lerótták tiszteletüket.

A Pannon Egyetem hallgatói kulturális műsorral is közreműködtek.

Szabó Eszter
Domján Attila

További cikkek

Harmincöt éves jubileumához érkezett a Rózsa iskola
Harmincöt éves jubileumához érkezett a Rózsa iskola
Az évfordulót gálaműsorral ünnepelte az intézmény csütörtökön.
Súlyosan megsérült egy gyermek a zánkai Erzsébet-táborban
Súlyosan megsérült egy gyermek a zánkai Erzsébet-táborban
Súlyosan megsérült egy gyermek, akire rádőlt egy rögzített focikapu a zánkai Erzsébet-táborban - közölte az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány csütörtökön
A hadisírok a béke nagykövetei
A hadisírok a béke nagykövetei
Egyhetes munkával tették rendbe a Vámosi úti temetőben található német-magyar második világháborús katonai temetőt magyar és német katonák a Német Hadisírgondozó Népi Szövetség szervezésében. A munkálatok lezárultával csütörtökön ünnepélyesen fejet hajtottak az áldozatok emléke előtt.
Játékokat gyűjt gyereknapra az MSZP-LMP-Párbeszéd
Játékokat gyűjt gyereknapra az MSZP-LMP-Párbeszéd
Tavalyi kezdeményezésük sikerén felbuzdulva az MSZP-LMP-Párbeszéd frakció idén is játszótéri és homokozó játékok gyűjtésébe kezd, amiket gyereknap előtt helyeznek majd ki veszprémi játszótereken.
Születőben a belváros legnagyobb egybefüggő zöld parkja
Születőben a belváros legnagyobb egybefüggő zöld parkja
Az angolszász egyetemek képére alakítják át a Pannon Egyetem környékét, tehát növelik a zöldfelületeket, sportpályákat építenek, bővül a szabadidős lehetőségek sora, de ami az egyik legfontosabb, lebontják a kerítést az Erzsébet-liget és az egyetem területe között. A munka hamarosan elindul, a tervek szerint pedig jövő nyárra elkészül az új kampusz, egyben Veszprém új zöld övezete.