2022. december 2.
//
Melinda névnap

Fejezzék be a cicaharcot!

Az épülő katonai bázis és a településrészi önkormányzat ügyében tartottak sajtótájékoztatót az MSZP-LMP-P frakció önkormányzati képviselői hétfő délelőtt Gyulafirátóton.

A településtől mindössze 800 méterre épülő katonai bázis ügyében Hartmann Ferenc frakcióvezető emlékeztetett: az ügyben júliusban ellenzéki kezdeményezésre rendkívüli közgyűlést tartottak, amelyen a képviselő-testület arról döntött: kezdeményezik a kormánynál, hogy a létesítmény a lehető legtávolabb épüljön meg a településtől. Hartmann elmondta: azóta sincs válasz arról, ki és milyen eredménnyel tárgyalt az illetékesekkel. Úgy fogalmazott: a városvezetés csak politikai fájdalomcsillapításnak tartotta az elfogadott határozatot, azt valójában nem gondolták komolyan.

Gerstmár Ferenc a településrészi önkormányzattal kapcsolatban nyilatkozott. Emlékeztetett, hogy a gyuafirátóti és kádártai önkormányzatoknak a 2019-es választások után fel kellett volna állniuk, ez azonban az azóta eltelt két évben sem történt meg – a polgármester magyarázata szerint azért, mert nem sikerült megállapodni a személyi összetételben a városrészek egyéni önkormányzati képviselőjével. Gerstmár felszólította a feleket, hogy fejezzék be a cicaharcot, és felajánlotta, ha kell, frakciójuk mediátorként segít a megállapodásban. 

Schöngrundtner Tamás

További cikkek

Közel nyolcszáz diák látogatott el a Pannon Egyetem nyílt napjára
Közel nyolcszáz diák látogatott el a Pannon Egyetem nyílt napjára
A Pannon Egyetem szerdán rendezte meg hagyományosnak számító nyílt napját a B épület aulájában, ahová a középiskolai diákokat, tanárokat, illetve a szülőket is várták. Több mint hétszázötvenen vettek részt a programokon.
A húsvéti szentmisével nyitja meg kapuit a székesegyház
A húsvéti szentmisével nyitja meg kapuit a székesegyház
Bár a várban található egyházi épületek felújítása csak 2025-ben készül el, az Európa Kulturális Fővárosa évben szinte minden munkálatot szüneteltetnek majd.
Nyugodtabban fordult rá Veszprém az adventi időszakra
Nyugodtabban fordult rá Veszprém az adventi időszakra
Persze minden relatív, az is, hogy november mennyire volt nyugodt, de az tény, hogy az októberi energiaválsággal kapcsolatos korlátozások után novembert már inkább az építkezések, programok és néhány meglepő sporteredmény jellemezte. Havi hírösszefoglalónkban felidézzük ezeket.
Nem csökken a karácsonyi fenyők forgalma egy felmérés szerint
Nem csökken a karácsonyi fenyők forgalma egy felmérés szerint
A drágulás ellenére sem csökken a karácsonyi fenyők forgalma, főképp a nagyobb és drágább fákat keresik majd a vevők - közölte az MTI-vel csütörtökön az Agroinform.
A nemzeti konzultáció az egyik válasz az elhibázott brüsszeli szankciókra
A nemzeti konzultáció az egyik válasz az elhibázott brüsszeli szankciókra
Az elhibázott brüsszeli szankciókról és a magyar kormány erre adott válaszairól tartott közös sajtótájékoztatót Ovádi Péter, országgyűlési képviselő és Soltész Miklós, egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár szerdán délután Veszprémben. A sajtótájékoztatón bemutatták a legújabb nemzeti konzultáció témaköreit is, valamint kiderült, miért fontos az, hogy minél többen részt vegyenek a kitöltésében.