2021. december 1.
//
Elza névnap

Sokkal rosszabb az átlagos napi fertőzés megyénkben, mint országosan

2021. november 22. 13:49

A 46. héten naponta átlagosan 9265 új fertőzöttet regisztráltak, egy héttel korábban ez az adat még csak 7264 volt, a növekmény 27,5%. A magyarországi fertőzöttek száma a múlt héten átlépte az egymilliót. Naponta átlagosan 143 koronavírusos beteg hunyt el, egy héttel korábban 110 (+30%). Az aktív fertőzöttek száma 40,4 százalékponttal emelkedett a múlt hétfői adathoz képest. Az elmúlt hét napban naponta átlagosan 166-tal nőtt a kórházban ápoltak száma – egy héttel korábban 186 volt a napi növekmény, lassult tehát a növekedés üteme. A lélegeztetőgépen lévők száma naponta átlagosan 19-cel nőtt a múlt héten, itt viszont gyorsult a növekedés, egy héttel korábban még csak napi 12 volt.

A beoltottak száma múlt héten átlépte a hatmilliót, naponta átlagosan 3579 fővel gyarapodott a számuk, ez szinte pontosan megegyezik az egy héttel korábbi számmal (3572). A harmadik dózist 240 ezer fő vette fel a múlt héten, ez az egy héttel korábbi 225 ezernél 6%-kal több. 

Veszprém megyében az elmúlt héten naponta átlagosan 328 új fertőzöttet regisztráltak, az egy héttel korábbi adat 230 volt. A Veszprém megyei fertőzésszám-növekedés sokkal rosszabb az országos átlagnál, a már említett +27,5%-hoz képest megyénkben 70,1%-kal nőtt az átlagos napi fertőzés. A járvány kezdete óta összesen 38032 fő tesztje lett pozitív.

 

LEGFRISSEBB ADATOK

 A beoltottak száma 6 024 568 fő, közülük 5 794 499 fő már a második oltását is megkapta, 1 millió 834 ezren pedig már a harmadik oltást is felvették. Az elmúlt három napban összesen 27 209 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 025 697 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Az elmúlt három napban elhunyt 392 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 33 172 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 847 992 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 144 533 főre emelkedett. 6451 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 649-en vannak lélegeztetőgépen.  Mától Oltási akcióhét indult. November 22 és 28. között reggel 7 órától este 19 óráig a kórházi oltópontokra akár előzetes regisztráció és időpontfoglalás nélkül is lehet menni oltásra.  A kórházak országszerte megemelt oltási kapacitással várják az érkezőket  akár az első, akár az elmaradt második, vagy a megerősítő harmadik oltásra. 

vehir.hu

További cikkek

Közel vagyunk már a negyedik hullám tetőpontjához
Közel vagyunk már a negyedik hullám tetőpontjához
Veszprém megyében négyszer gyorsabban terjed a járvány, mint országosan. Látványos hatása volt az oltási akcióhétnek. Csökkenni kezdett az adatok romlásának üteme, közel lehet a tetőzés.
Folytatódik az oltási akcióhét
Folytatódik az oltási akcióhét
A kormány egy héttel, december 5-ig meghosszabbítja az oltási akcióhetet, így a jövő héten is előzetes regisztráció, illetve időpontfoglalás nélkül várják az oltakozókat a kórházi oltópontok minden nap reggel 7-től este 7 óráig. Veszprém megyében 7 helyen várják majd a jelentkezőket.
Új vírusvariáns miatt állítaná le az Afrikából érkező gépek fogadását az EU
Új vírusvariáns miatt állítaná le az Afrikából érkező gépek fogadását az EU
Az Európai Bizottság a légiközlekedés leállítását javasolja a dél-afrikai régióból a koronavírus egy újabb variánsa miatt - jelentette be Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke pénteken.
A veszprémi mentősöket támogatták az amerikai katonák
A veszprémi mentősöket támogatták az amerikai katonák
Több raklapnyi ásványvizet szállítottak a veszprémi Covid-tesztponthoz az itt állomásozó amerikai katonák. Mint mondták, a jelenlegi legnagyobb harcosokat szerették volna ezzel is segíteni.
Janurik Kinga koronavírusos
Janurik Kinga koronavírusos
Janurik Kinga, a Ferencváros kapusa koronavírusos, ezért több játékos később csatlakozhat a jövő szerdán kezdődő spanyolországi női kézilabda-világbajnokságra készülő magyar válogatott keretéhez.