Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
18°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
18°C

Új kábítószerügyi stratégia Veszprémben

2021. november 23. 11:18 // Forrás: Veszprém MJV Önkormányzata Kábítószerügyi Egyeztető Fóruma
A Veszprémi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum 2021 nyarán fogadta el a két korábbi stratégiára épülő új tervet. Az ezt megelőző féléves munkáról folyamatosan hírt adott a KEF helyben, illetve a több megyére kiterjedő partnerhálózatán keresztül is.

A tervezés során a Komárom-Eszetrgom Megyei Önkormányzattal és Székesfehérvár MJV Önkormányzatával, illetve a KEF-ek képvielőivel is folyamatosan konzultáltak a veszprémi szakemberek.

A most elfogadott stratégiában új dimenzióként jelenik meg a viselkedési addikciók témaköre, a pandémiával összefüggésben kialakult új jelenségek kezelése ("Post-covid Coaching"), az új digitális technológiák felhasználása az egyénre szabott alkalmazások fejlesztésével ("My Addicts" - addikciós gyorsteszt). Ezek mellett az Európa Kulturális Fővárosa 2023 projekthez is kapcsolódva a közösségi színterek és szórakozóhelyek, szórakoztató programok biztonságának javítása érdekében bevezetendő védjegyrendszerrel ("Beyond Trip") kapcsolatban is meghatároz feladatokat. 

A várospolitikával összhangban fogalmazták meg az alábbiakban olvasható küldetést és jövőképet: 

Veszprém képes arra, hogy kiemelkedő megoldásokat és eredményeket érjen el a kábítószerprobléma kezelésében.

Ezt vetíti előre egyrészt az az út, amit eddig bejárt ezen a területen, másrészt az a szemlélet, ami a más vonatkozásokban tapasztalható progresszív fejlődésének kulcsa.

A korábban lerakott alapokra építve az új felismerésekkel, a korábbi szemlélet meghaladásával, a klasszikus határokon túli gondolkodással alakítható a közösség számára kedvező irányba a kábítószerügy és annak határterületei.
Nyitottnak kell lenni és annak is maradni azokhoz a felismerésekhez, amelyek például a viselkedési függőségek jelentőségét és térnyerését is azonosítják és beemelik az addikciók kezelési paradigmájába. Meg kell újítani azokat a nézőpontokat, amelyek a kábítószerek legújabb típusairól és használati, beszerzési jellemzőiről helyes képet adnak és hozzásegítenek a megfelelő következtetésekhez.
A kábítószerügyi stratégia legfontosabb küldetése, hogy keretbe foglalja a jövőkép speciális mozaikdarabjait. A szemléletet, az elveket, az együttműködési mezőket, az átfogó és konkrét célkitűzéseket, valamint az intézkedéseket és feladatokat. 

vehir.hu
további cikkek
Így indította a húsvéti ünnepet a VKSZ Így indította a húsvéti ünnepet a VKSZ Nagy sikerrel szervezte meg a VKSZ Zrt. húsvétváró rendezvényét a veszprémi vásárcsarnokban nagycsütörtök délelőtt. A forgalmas piactéren állatsimogatóval, kézműves foglalkozásokkal és kóstolókkal is készültek a szervezők, amire már első alkalommal számos érdeklődő, elsősorban kisgyermekes családok látogattak ki. Képriportunkban megmutatjuk, milyen volt a hangulat. ma 10:40 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben A kiemelt fesztiválok közé sorolta és az idei évre jelentős támogatási kerettel látta el a Gyárkertben rendezendő nyári koncerteket a képviselő-testület csütörtöki ülésén. tegnap 15:09 Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Miniszteri kitüntetéseket adott át a meteorológiában dolgozó szakembereknek kedden Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára Budapesten, a HungaroMet székházában, a meteorológia világnapja alkalmából. A díjazottak között ott van Kovács Győző veszprémi helytörténész, meteorológus, portálunk vendégszerzője is. tegnap 13:34 A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap vallás A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap A nagycsütörtök délelőtti krizmaszentelési misével kezdetét vette Rómában a húsvéti szent három nap, melynek szertartásait Ferenc pápa vezeti. Délután egy római börtön női rabjaival végzi a lábmosás szertartását. tegnap 10:58

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.