Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Innovációs konferenciát rendezett az egyetem

2021. november 24. 11:52
Innovációs konferenciát rendezett kedden a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kara, melynek fővédnöke a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal volt.

A konferenciát megelőző sajtótájékoztatón dr. Gelencsér András rektor elmondta: a társadalmi innovációra nagy szükség van a mindennapjainkban, hiszen látjuk magunk körül a problémákat, a járványhelyzeten kívül is dadog a világ, a legnagyobb kihívást pedig az jelenti, hogy a társadalom miként tud reagálni ezekre a problémákra. A konferenciával kapcsolatban elmondta: céljuk, hogy ösztönözzék a különböző területek szakemberei közötti együttműködést.

Dr. Fehérvölgyi Beáta, a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kar dékánja hozzátette: az egyetem feladata, hogy hidat képezzen a szakemberek között, segítse a kormányzati, a civil, az akadémiai és a versenyszféra együttműködését. Szintén ezt a folyamatot támogatják a kutatási és innovációs menedzserek képzésével is.

Dr. Birkner Zoltán, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke hangsúlyozta: össze kell hangolni a tudományos és a gazdasági életet, és sokat kell még tenni az innováció társadalmasítása érdekében is, hiszen a kérdéskör mindannyiunkat érint.

A konferenciát személyes részvétellel rendezték meg.

vehir.hu
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.