2022. október 5.
//
Aurél névnap

Innovációs konferenciát rendezett az egyetem

2021. november 24. 11:52
Innovációs konferenciát rendezett kedden a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kara, melynek fővédnöke a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal volt.

A konferenciát megelőző sajtótájékoztatón dr. Gelencsér András rektor elmondta: a társadalmi innovációra nagy szükség van a mindennapjainkban, hiszen látjuk magunk körül a problémákat, a járványhelyzeten kívül is dadog a világ, a legnagyobb kihívást pedig az jelenti, hogy a társadalom miként tud reagálni ezekre a problémákra. A konferenciával kapcsolatban elmondta: céljuk, hogy ösztönözzék a különböző területek szakemberei közötti együttműködést.

Dr. Fehérvölgyi Beáta, a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kar dékánja hozzátette: az egyetem feladata, hogy hidat képezzen a szakemberek között, segítse a kormányzati, a civil, az akadémiai és a versenyszféra együttműködését. Szintén ezt a folyamatot támogatják a kutatási és innovációs menedzserek képzésével is.

Dr. Birkner Zoltán, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke hangsúlyozta: össze kell hangolni a tudományos és a gazdasági életet, és sokat kell még tenni az innováció társadalmasítása érdekében is, hiszen a kérdéskör mindannyiunkat érint.

A konferenciát személyes részvétellel rendezték meg.

vehir.hu

További cikkek

Nem szellemvonat: tényleg újra sínen van a veszprémi kisvonat
Nem szellemvonat: tényleg újra sínen van a veszprémi kisvonat
Pontosan 50 éve annak, hogy utoljára megtette azt az egy kilométeres szakaszt a veszprémi kisvonat, amivel a régi vidámpark és az állatkert között szállította az utasokat egy alagúton át. Arra, hogy a múltat sohasem kell véglegesen eltemetni, kiváló példa egy helyi összefogás, aminek eredményeképp keddtől ismét az egykori megállójában lehet találkozni az eredeti szerelvénnyel.
Úttörő kvantumfizikai kutatásaiért három tudós kapja a fizikai Nobel-díjat
Úttörő kvantumfizikai kutatásaiért három tudós kapja a fizikai Nobel-díjat
Úttörő kvantumfizikai kutatásaiért Alain Aspect francia, John F. Clauser amerikai és Anton Zeilinger osztrák fizikus kapja az idei fizikai Nobel-díjat a Svéd Királyi Tudományos Akadémia keddi stockholmi bejelentése szerint.
Beleolvastunk a város Fenntartható Városfejlesztési Stratégiájába
Beleolvastunk a város Fenntartható Városfejlesztési Stratégiájába
2030-ra Veszprém a harmónia, a magas életminőség és az erős közösségek városa lesz. Ezzel a merész célkitűzéssel határozták meg készítői a város következő évtizedének stratégiáját megszabó dokumentum, a Fenntartható Városfejlesztési Stratégia központi gondolatát.
Az épületek a Föld és a Nap gyermekei
Az épületek a Föld és a Nap gyermekei
Az építészet világnapja alkalmából rendeztek konferenciát a Táncsics Mihály Technikumban.
Svante Pääbo kapja az orvosi-élettani Nobel-díjat
Svante Pääbo kapja az orvosi-élettani Nobel-díjat
Svante Pääbo svéd genetikus kapja az idei orvosi-élettani Nobel-díjat az evolúciós genetika területén elért eredményeiért - jelentették be hétfőn a stockholmi Karolinska Intézetben.