2022. január 25.
//
Pál névnap

A nők elleni erőszak megfékezéséért fénylett fel a Városháza

2021. november 26. 9:24
Narancsszínbe borult a veszprémi városháza csütörtök este, a homlokzaton pedig egy jelmondat volt olvasható: "Zonta sys no". A ZONTA Club és az önkormányzat közös figyelemfelhívó attrakciója a nők elleni erőszak világméretű problémájára hívta fel a figyelmet.

Évente négymillió nőt és leányt adnak el a világon, az erőszakos cselekedetek eredményeként pedig 60 millió nő tűnik el a statisztikák szerint. A nők elleni erőszak megszüntetésének világnapján ezért Veszprém is felhívta a figyelmet az erőszak megelőzésére.

A ZONTA Clubbal közösen a Városházát narancs fénybe borították, amely szín az akció hivatalos jelképe, a "ZONTA says no" felirat pedig az erőszak megállítását hivatott erősíteni.

A kezdeményezés kapcsán Porga Gyula, polgármester is megszólalt a közösségi médiában. Mint fogalmazott: "Fontos, hogy a biztosítsuk a támogatói légkört, ahol a nőknek van bátorsága felszólalni és van ereje segítséget kérni, ebben is támaszt nyújt az évtizedes múlttal rendelkező női szervezet, a ZONTA."

Kapcsolódó cikk
Ideje véget vetni a nők elleni erőszaknak!
Évente négymillió nőt és leányt adnak el a világon, az erőszakos cselekedetek eredményeként pedig 60 millió nő tűnik el. Bár számos területen mutatunk előrelépést, a nők elleni erőszak még mindig hatalmas méreteket ölt, és ezen a pandémia sem javított. A veszprémi ZONTA Club most a várossal összefogva igyekszik felhívni a figyelmet az erőszak megelőzésére.
vehir.hu

További cikkek

Költségvetési csalás bűntette is felmerülhetett Kész Zoltán 2015-ös kampánya során
Költségvetési csalás bűntette is felmerülhetett Kész Zoltán 2015-ös kampánya során
Tiltott pártfinanszírozás lehetősége is felmerülhetett a 2015-ös veszprémi időközi országgyűlési választás során Kész Zoltán kampánya körül. A PestiSrácok információi szerint a NAV költségvetési csalás megalapozott gyanúja miatt már nyomoz az ügyben, amelynek hátterében Czeglédy Csaba, Gyurcsány egyik közeli embere is feltűnik.
A jövőjükre készülnek az iparis diákok
A jövőjükre készülnek az iparis diákok
Pályaorientációs napot tartottak az Ipari Technikumban hétfőn.
Kortárs ékszerművészek alkotásaiból nyílt kiállítás a Dubniczay-palotában
Kortárs ékszerművészek alkotásaiból nyílt kiállítás a Dubniczay-palotában
A Művészetek Háza 2022-ben változatosabbá teszi kiállítási palettáját: új tematikaként jelenik meg a design és az iparművészet. Az Érintkezések/Contacts a kortárs textil-és ékszerművészek legfrissebb munkáit mutatja be.
Fiatalokkal ünnepelték a magyar kultúra napját a Kossuth utcán
Fiatalokkal ünnepelték a magyar kultúra napját a Kossuth utcán
A magyar kultúra napja alkalmából összeállított programcsokrot adott elő a Petőfi Színház szombat délelőtt a belvárosban.
Orbán: mi, magyarok kulturális expanzióban vagyunk
Orbán: mi, magyarok kulturális expanzióban vagyunk
Mi, magyarok kulturális expanzióban vagyunk, "válság ide vagy oda" - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Zene Háza átadási ünnepségén, szombaton Budapesten.