2022. június 28.
//
Levente, Irén névnap

A nők elleni erőszak megfékezéséért fénylett fel a Városháza

2021. november 26. 9:24
Narancsszínbe borult a veszprémi városháza csütörtök este, a homlokzaton pedig egy jelmondat volt olvasható: "Zonta sys no". A ZONTA Club és az önkormányzat közös figyelemfelhívó attrakciója a nők elleni erőszak világméretű problémájára hívta fel a figyelmet.

Évente négymillió nőt és leányt adnak el a világon, az erőszakos cselekedetek eredményeként pedig 60 millió nő tűnik el a statisztikák szerint. A nők elleni erőszak megszüntetésének világnapján ezért Veszprém is felhívta a figyelmet az erőszak megelőzésére.

A ZONTA Clubbal közösen a Városházát narancs fénybe borították, amely szín az akció hivatalos jelképe, a "ZONTA says no" felirat pedig az erőszak megállítását hivatott erősíteni.

A kezdeményezés kapcsán Porga Gyula, polgármester is megszólalt a közösségi médiában. Mint fogalmazott: "Fontos, hogy a biztosítsuk a támogatói légkört, ahol a nőknek van bátorsága felszólalni és van ereje segítséget kérni, ebben is támaszt nyújt az évtizedes múlttal rendelkező női szervezet, a ZONTA."

Kapcsolódó cikk
Ideje véget vetni a nők elleni erőszaknak!
Évente négymillió nőt és leányt adnak el a világon, az erőszakos cselekedetek eredményeként pedig 60 millió nő tűnik el. Bár számos területen mutatunk előrelépést, a nők elleni erőszak még mindig hatalmas méreteket ölt, és ezen a pandémia sem javított. A veszprémi ZONTA Club most a várossal összefogva igyekszik felhívni a figyelmet az erőszak megelőzésére.
vehir.hu

További cikkek

Dr. Csutak Ibolya kapta a Perlaky-díjat
Dr. Csutak Ibolya kapta a Perlaky-díjat
Az elismerést hétfő délután vehette át Porga Gyula polgármestertől a Csermák Antal zeneiskolában.
50 éve Krisztus szolgálatában
50 éve Krisztus szolgálatában
Vasárnap a Szent Margit templomban mutatta be Nagy Károly atya aranymiséjét papi felszentelésének 50. évfordulója alkalmából.
Megválasztották Balatonalmádi új polgármesterét
Megválasztották Balatonalmádi új polgármesterét
Hat Veszprém megyei településen polgármestert, ezek közül négyben képviselő-testületi tagokat is választottak vasárnap.
Közösen ünnepeltek az ösküiek Ösbő vezér napján
Közösen ünnepeltek az ösküiek Ösbő vezér napján
Ismét megrendezték Öskü hagyományos közösségi ünnepét, az Ösbő vezér napokat. Pénteken és szombaton a helyiek produkciója mellett koncertekkel is készültek a szervezők.
Amikor a műanyagból hulladék lesz, ott is kezdődhet a művészet
Amikor a műanyagból hulladék lesz, ott is kezdődhet a művészet
"Tiszta Balaton, tiszta művészet" címmel rajtolt el idén is a HybridCycle fenntarthatóságot és újrahasznosítást hirdető kezdeményezése. Ezúttal Balatonakarattyán a Nekem a Balaton nevű bisztróban tartották a 2022-es projektnyitót, ahol látványos kupakgyűjtő akcióval, gyerekeknek szóló kreatív újrahasznosító workshoppal is készültek, valamint bemutatták azt a hajót, aminek idén még nagy jelentősége lesz a projekt sikerességében.