2022. január 25.
//
Pál névnap

Csapadékos napok következnek

2021. november 26. 9:24
VMeteo

Pénteken a sűrű ködöt eső váltja. Az esti órákig számíthatunk csapadékra, ekkor az utcai lámpák fényében az első hópelyheket is megpillanthatjuk. A megélénkülő és északnyugatira forduló szél jelzi a csapadékhullás végét. A friss hó látványára a Bakony magasabb területein és tőlünk nyugatra van esély. Kettős fronthatás okoz kellemetlen órákat az erre érzékenyeknek, a hőmérséklet egész nap 3°C körül alakul – írja a VMeteo.

Szombaton kis szünet után délután ismét eleredhet az eső, előtte melegfronti hatás mellett ködössé, párássá válhat a levegő. Szombat reggel 0°C, délután 4°C, este 3°C várható.

Vasárnap köddel indulhat a nap, később újabb hidegfront záporral, esővel, északnyugati széllel lesznek az időjárás elemei, a hőmérők 6°C körüli értéket mutathatnak napközben.

Hétfőn és kedden nem várható csapadék, de lesz északnyugati szél élénk széllökésekkel, gyenge fagy reggelente és délutánonként sem lesz sokkal melegebb 3°C-nál.

Szerdán melegfront okozhat átmeneti melegedést, csütörtökre és péntekre kettős front ígér újabb csapadékos napokat és ismét megjelentek a hópelyhek az előrejelzési térképeken.
A jövő hét végére most nem látszik csapadék, kissé szeles, az átlagnak megfelelő kora téli időjárás ígérkezik.

vehir.hu