2022. január 22.
//
Vince névnap

Meggyújtották a második gyertyát a város adventi koszorúján

Brányi Mária alpolgármester és Nagy Károly címzetes apát gyújtották meg a második gyertyát a város adventi koszorúján szombaton az Óváros téren.

Brányi Mária alpolgármester rámutatott: a karácsonyi felkészülés a remény időszaka, azonban nem elég hinni benne, tenni is kell azért, hogy az álmaink megvalósuljanak. Azt kívánta, mindenkinek legyen ereje ehhez, és arra kérte hallgatóságát: segítsenek ebben másoknak is, számos olyan kezdeményezést találhatunk, amelyek mellé állva ezt megtehetjük.

Nagy Károly címzetes apát azt mondta: az advent a készülődés időszaka, járjuk az üzleteket, csodáljuk a kirakatokat, próbáljuk kitalálni, milyen ajándéknak örülnének gyerekeink, szeretteink. Ez azonban kevés, a karácsonyi készülődés nem azt jelenti, hogy utánfutószámra vigyük haza az ajándékokat, hanem azt, hogy a lelkünkben, a szívünkben próbáljuk meg elbontani az akadályokat, kiegyenesíteni az utat, tegyük rendbe családi életünket, teremtsünk békét a békétlenségből. Igazi örömet akkor tudunk szerezni, ha mosolygunk, ha a szívünk és a lelkünk tiszta, szeretet sugárzunk. Így lehet a karácsony szent és kegyeletteljes.

vehir.hu
Szalai Csaba