2022. augusztus 13.
//
Ipoly névnap

Országosan csökkent, Veszprém megyében nőtt a napi fertőzés a múlt héten

2021. december 6. 10:38

A 48. héten naponta átlagosan 8693 új fertőzöttet igazoltak, ami 15 százalékpontos csökkenés az egy héttel korábbihoz (10146) képest. Naponta átlagosan 184 koronavírusos beteg hunyt el, egy héttel korábban 165, itt 11,5%-os emelkedés figyelhető meg. A halálozás tehát nőtt ugyan, de a növekedés üteme lassult az előző héthez képest (akkor +50% volt). A kórházban ápoltak száma lényegében stagnál, a lélegeztetőgépen lévők száma átlagosan napi héttel nőtt, a két héttel ezelőtti adathoz (19) képest itt is csökken a növekedés üteme.

Az adatok növekedésének lassulása, a fertőzések esetében pedig a kifejezetten csökkenő számok azt mutatják, hogy a negyedik hullám ezekben a napokban tetőzik.

A beoltottak száma naponta átlagosan 5567-tel nőtt, egy héttel korábban 13770 volt ez az adat, még egy héttel korábban, az oltási akciók előtt pedig 3579. Az elmúlt hét napban 288 ezren vették fel a harmadik dózist, egy héttel korábban 643, az oltási akció előtti héten 240 ezren. Az látszik tehát, hogy az oltási akció lendülete kezd elfogyni. 

Veszprém megyében a múlt héten naponta átlagosan 470 fő tesztje lett pozitív, egy héttel korábban 448. Szemben tehát az országosan már csökkenőbe fordult esetszámmal, megyénkben továbbra is romlanak az adatok, ezen a héten 4,9%-kal. A járvány kezdete óta 44455 fő tesztje lett pozitív. A múlt héten újabb megyei adatokat közöltek az átoltottságról, ezek szerint Veszprém megye (69,8%) szinte pontosan az országos átlagot (69,7%) hozza. 

 

A LEGFRISSEBB ADATOK

A beoltottak száma 6 159 926 fő, közülük 5 867 068 fő már a második oltását is megkapta, 2 765 500 fő pedig már a harmadik oltást is felvették. Az elmúlt három napban összesen 22 699 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 157 568 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Az elmúlt három napban elhunyt 489 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 35 611 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 932 204 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 189 753 főre emelkedett. 7440 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 586-an vannak lélegeztetőgépen. Az Oltási akcióban már összesen 1 millió 139 ezren vettek fel oltást, közülük 931 ezren már a megerősítő harmadik oltást vették fel és 135 ezer eddig oltatlan ember is úgy döntött, hogy felveszi az első oltását. 

vehir.hu

További cikkek

Egyre enyhébb megbetegedést okoz a koronavírus
Egyre enyhébb megbetegedést okoz a koronavírus
A koronavírus a megjelenése óta folyamatosan gyengül és egyre enyhébb megbetegedést okoz, ezért az a valószínű, hogy előbb-utóbb az influenzához hasonló időszakos vírussá válhat - mondta a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa a köztévében csütörtökön.
Lassan elcsitul az ötödik hullám
Lassan elcsitul az ötödik hullám
Már látni a fényt az ötödik hullám végén
Már látni a fényt az ötödik hullám végén
Az élet kezd visszatérni a normál kerékvágásba: mától nincs szükség maszkokra, lassan helyreállnak a kórházi ellátások is. De mi a helyzet a járványügyi adatokkal?
A járvány visszahúzódásával a kórházak is visszatérnek a normális működési rendhez
A járvány visszahúzódásával a kórházak is visszatérnek a normális működési rendhez
A sikeres védekezésnek és a magas átoltottságnak köszönhetően a járvány ötödik hulláma leszálló ágban van, csökken a kórházi ellátást igénylő betegek száma, így az egészségügyi szolgáltatások is visszatérhetnek a normál működésükhöz - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma csütörtökön az MTI-t.
Hétfőtől elfelejthetjük a maszkot
Hétfőtől elfelejthetjük a maszkot
Hétfőtől megszűnik a maszkviselési kötelezettség, és a kormány – két kivétellel – kivezeti azt a szabályt is, amely lehetővé teszi, hogy a munkáltató kötelező oltást írjon elő – jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón csütörtökön.